39

USA

преди 5 години

Китай клекна пред Америка. Скоро и ЕС. Go USA!

38

ПЕНКО

преди 5 години

КАК ДА СЕ ОРИЕНТИРАМ ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКИ В ДНЕШНИЯ СВЯТ !?!? КАПИТАЛИЗЪМ / "ДЕМОКРАЦИЯ" /, ПАЗАРНИ ПРИНЦИПИ ..."ГЛОБАЛИЗАЦИЯ" ...И ОТ ДРУГА СТРАНА ПРОТИВОРЕЧИЯ : " ДИСБАЛАНСИ И ТЪРГОВСКИ ВОЙНИ"... БОЙ ЗА ПАЗАРИ ... ПЕРИОДИЧНИ ФИНАНСОВИ КРИЗИ !?!?... САЩ ЩЕ ДАВА "ПОМОЩИ" НА КОРЕЯ ...ДА СА ВИ ПОИСКАЛИ НЕЩО !?!? ПОВЕЧЕ ЕВРЕИ МИЛИАРДЕРИ В КАКВО... ???

37

Анонимен

преди 5 години

Китай нищо не внася. Всичко копират и сами си правят. Напоследък много западни фабрики са на териториторията на Китай, заради евтината китайска работна ръка, която им излиза още по-евтина когато си е в КитайНо китайците не са глупави. Всеки договор за чужд бизнес в странаат им е с 40% китайско участие.

36

Анонимен

преди 5 години

Америка е длъжника на Китай. Милиарди, милиарди... Ако Китай си поискат парите от Америка, ще си изгубят най големия пазар. Американците живеят на принципа " Да имам да ти давам", "да имаш да вземаш" !

35

До n n n

преди 5 години

Така, така и когато китайците поискаха да купят Qualcomm великият ,, пазар " блокира сделката, обаче иначе Вашингтон иска да съкрати огромният търговски дефицит! Смешници.

34

юбералес

преди 5 години

Когато една държава внася храна и нефт, не може да я наречеш световна сила. Със смартфони и таблети не става.

33

nnn

преди 5 години

Ето ви един пример за това кой е номер 1:)ZTE е една от водещите китайски фирми в телекомуникациите, но заради награждаване на служители нарушили шатските санкции с/у КНДР и Иран попада под ударите на американското министерство на търговията и не може да получава щатски софтуер от Гугъл и хардуер от Куалком - снапдракон процесори и в резултат се отказва въобще от производство на смартфони, а съпругата на китайския президент беше с телефон на тази фирма. Така че нека всеки сам си прави изводи:)

32

Факт

преди 5 години

До АнонименАйде без фантасмагории!Фактите:Икономика номер едно е безспорно САЩ,като критерия е БВП.На второ място е Китай с БВП около 60% от американския.Виж,по промишлено производство Китай е безспорен лидер,освен това са трета валута и военна сила.По инвестиции в производство и инфраструктура най-вероятно също са водещи.

31

Анонимен

преди 5 години

Кой защитаваше китайците от японците? - САЩКой потопи Китай в кръв? - РуснацитеКой възстанови Китай? - САЩРусия знае само да разрушава. Не ни трябва да си имаме работа с нея.

30

изумен

преди 5 години

До Hafen die WahrheitМаалииии ! Много рано си се надрусал днес

29

Мда

преди 5 години

Китай е блестящ пример как държавата може да подкрепя бизнеса,без да се меси излишно!В трудни моменти спасява компаниите,изкупувайки ги,а след стабилизирането отново ги връща в частни ръце!Така избягва раздуването на държавния сектор и следващото от това тромаво управление.Видяхме какво се случи при последната атака на Сорос на азиатските борси-пълен провал за него!В САЩ държавата също подпомага частните компании,но само едрия бизнес,като не контролира изразходването на средствата.

28

Анонимен

преди 5 години

До 29 ФактКого да настигне Китай ? Ти в кой свят живееш ? Китай отдавна е икономика номер едно в света а след тия 10 години ще бъде в бъдещето.

27

Факт

преди 5 години

На Китай му трябва само време,за да постигне целите си.Виждаме,че всячески избягва пряката конфронтация и в същото време отстоява интересите си.Нормално-след като се развива два пъти по-бързо от САЩ,ще му трябват не повече от 10г за да ги настигне(по БВП).Тогава вече ще може да говори на друг тон.Освен това САЩ може да е най-големия им пазар сега,но с разрастването на другите постепенно намалява значението си.Абе китайците знаят какво правят!

26

Анонимен

преди 5 години

До 28 Да съм те обидил с нещо? Впрочем,това вие ценностната система за която толкова говорите,не може ,да търпите чуждо мнение и обиждате, в това в което ме обвиняваш си всъщност Ти!

25

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

До 22 Тази група ,да не е онази която през 1990 -91г. по време на протестите в Китай и най вече на събитията на площад ,,Тянмин" ли беше ,където власта изкара танковете и прегази мераклийте заАбе цалвyланко, нямам намерение да повече да се занимам с теб- чугунена глава от руски чОгун!

24

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Ако не си ходил то трябва да си гледал каква инфраструктура, какво обслужване и услуги имат. И това всичкото на дотации от държавата, викаш, не категорично не!

23

Анонимен

преди 5 години

До 22 Тази група ,да не е онази която през 1990 -91г. по време на протестите в Китай и най вече на събитията на площад ,,Тянмин" ли беше ,където власта изкара танковете и прегази мераклийте за промени в Китай,та тази твоя група крещеше по медиии ,в Белия дом,Брюксел и къде ли не,че Китай трябва ,да се реформира и смени политическата си с-***!Същата тази група сега ни казва,че в Китай победила демокрацията!!!Кога стана това събитие,та съм го пропуснал?

22

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

китайците си имат комунизъм с дотации от държавата, имат си и стените, които не са непременно лоши.Вие сте уникални! Искаш да кажеш примерно, че китайския хай тек гигант Huawei е дотиран от държавата, така ли? Правителството на Китай има множество неща за разрешаване като най-големият от тях е екологичния проблем. Вие се навъдихте много такива, прочели нещо тук там и това е чиста монета. Ако не си ходил то трябва да си гледал каква инфраструктура, какво обслужване и услуги имат.

21

Анонимен

преди 5 години

китайците си имат комунизъм с дотации от държавата, имат си и стените, които не са непременно лоши. Вероятно в момента са вече първа икономика, биха американците в собствената им игра. Разни купени невестулки сега ще тръгнат да се плюнчат че не било така, но факта си е факт.

20

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Китай и Русия градят капитализма.Само "генеална" yшанка може да слага Китай и Русия в един кюп! Аз споменах, че в Китай съдят на смърт за корупция, а Русия е най-корумпираната държава с лидер чиято кражбА в банката му е 120 МИЛИАРДА долара и с това измества Бил Гейтс! Абе вие сте само за вечерно училище!