17

А

преди 5 години

ТАСЕВ ОТ 20 ГОДИНИ ГИ ГОВОРИШ ТЕЗИ РАБОТИ,НИЕ ЗАКРИВАМЕ МОЩНОСТИ И БЪЛГРИЯ НЕ ОТКРИВАМЕ МОЩНОСТИ,НИЕ КРАДЕМ ЗА ПОСЛЕДНО И СЛЕД ТОВА ОТИВАМЕ В ЕС,ПО СВЕТА,ТИЯ КОИТО ОСТАВАТ ДА МУ МИСЛЯТ,ТЪЙ КАТО ОСТАВАТ ВСЕ ПО МАЛКО,СЛЕД ГОДИНИ И ЕДНА КРУШКА ОТ ТУРЦИЯ ЩЕ НИ СВЪРШИ РАБОТА.НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ГРОБОКОПАЧИ НА СТРАНАТА СИ.

16

Анонимен

преди 5 години

Всяка година непострояване на АЕЦ Белене носи милиарди загуби за България, но демократите са загрижени за собствените си комисионни, а не за България. Доста успешно се разпространява митът, че АЕЦ не ни е нужна и за съжаление голяма част от 80-те процента поввярва в този мит.

15

Анонимен

преди 5 години

След 15 години ще сме с 1 милион по-малко като население.Толкова по-малко хора ще ползват ток.Плюс все по енергоспестяващи уреди и сгради.Тогава само Козлодуй и вецовете ще ни стигат да си покрием нуждите от ток .

14

Трак

преди 5 години

Някой пак е опукал парите по шушана и шампанско , та сега си ги търси от нас.Нормално щом му ги даваме , нали знаете лафа за баницата и ***.

13

бо тик вун

преди 5 години

Китайската Комунистическа партия вече преведе на мене, Темерудка и 2-те ми мутри, лева и десна ръка, парите в офщорките, няма как, трябва да я продадем на комунистите от Пекин, иначе лошо ни се пише с другарите!!

12

к0нсерва

преди 5 години

след време технологиите толкова ще са напреднали, че всеки ще има мини-ток-генератор в къщата си, а българите пак ще са обрани, заробени и прецакани с архаична технология!

11

Handel

преди 5 години

Проблемът не в това, нужна ли е втора атомна централа, а в това, че трябва да си ненормален да си построиш доброволно руска атмна централа в "къщата".

10

Анонимен

преди 5 години

НОИ фалира всяка година с 3-4 милаирда лева дефицит, но държавата го спасява с данъци за пенсиите, защото не достигат работни места. За 25 г. са похарчени 90-100 милиарда лева.

9

Анонимен

преди 5 години

АЕЦ е важен за държавата и икономиката и е нещо като БНБ. Без АЕЦ се връщаме в 19 век,

8

пфф

преди 5 години

Офф стига с тази държавна пирамида - Белене. Ако държавата толкова иска, да направи едно акционерно дружество в което да участва с дялов капитал - поръчаните реактори. Останалите акции да ги пуснат на борсата и който иска да си купи. Ако се окаже печелившо - ще печелят дивидент. Ако не - техен проблем.

7

Анонимен

преди 5 години

Проф. Атанас Тасев няма и един ден стаж в енергетиката, но загуби 700,000 лева в КТБ спечелил ги вероятно като руска ***.

6

змей

преди 5 години

индустрия има , колкото и да му се струва на някой странно ... но има . поглеждаш в сайта на НСИ и там си има раздел за износа, все пак той се засича и от другите митници . проблема мисля че е друг , НЕК всяка година пишат едни статистики с колко ще скочи потреблението пък то все едно и също , даже понамалява малко . проблема на НЕК е че индустрията не е толкова енергоемка колкото беше преди 30 години и в един модерен завод не работят вече по 3-4000 работници а по 50-200 максимум 500 ... :)

5

индустрията

преди 5 години

До МдаАми ако на някой му потрябват ПРАВЕЦ82 или телевизор ВЕЛИКОТЪРНОВО ще завъртим една индустриализация. Ама няма такива балъци.

4

Мда

преди 5 години

Икономическата логика беше България да е индустриална държава и тогава Белене беше абсолютно нужна.След като НИКОГА вече България няма да възстанови индустриалният си потенциал-то и такава мощност няма да е нужна...Или има надежда за развитие?????

3

Анонимен

преди 5 години

Другарят Тодор Живков е построил достатъчно мощности. Затворихме 4 блока по 440 мегавата в Козлодуй. Европа ще ни затвори ТЕЦ-овете. Електромобилите ще се теглят от екологични магарета.

2

киловата

преди 5 години

До AndreshkoМного си *** бе Андрешко.Елементарни познания нямаш.Турция има излишък от ток поне от 10 години.Не са внасяли ток също от толкова.Изнасяме за Гърция и македония. Общо около 700 МВТ в най-добрия случай.А останалите 1300МВТ от Белене на кого ще ги продаваме?

1

Andreshko

преди 5 години

Икономическата логика беше досега централата да беше построена и да продаваме на Турция ток,а сега като я започнем и докато я завършим тя ще е пуснала вече в експлоатация трите си централи,които Русия им строи и Турция ще ни продава ток,защото заради екологията ЕС ще ни затвори Мариците.