49

Анонимен

преди 6 години

Децата или велосипедистите - изберете сами!

48

Контрол

преди 6 години

Тук някакви без да мсилят пак пишат за манталитет, култура, възпитание, народпсихологи и какви ли не още дивотии, а не пишат за това, което целия свят признава - контрол за спазването на закона. Този хаховец с велосипеда би ли блъснал детето, ако закона в България се прилагаше и при всяко нарушение неизбежно да следваше наказание? Нямаше разбира се, щеше да си кара кротко и по правилата на разрешениети за каране на велосипед места. В случая не знам дали е разрешено възрастни да карат колело сред

47

КТМ

преди 6 години

До 46 АнонименСравнението ти е тъпо. По скоро с кросовите и ендуро моторите да тръгнат из парковете ама толкова си и запознат.А да си чул че КТМ разработва електро крос/ендруо - запознай се и с каква цел Явно и не знаеш че и колелата имат класове:) А децата къде са тръгнали по твойте глупави логики - те просто се разхождат. Едните просто си карат другите просо се разхождат и? Като почнеш да караш колело тогава давай акъл така нямаш наблюдения защото си само пешеходец !

46

Hans

преди 6 години

До 44 АнонименАз пък предлагам на такива като теб да им се забрани правото на глас докато не си вдигнат нивото на интелект :) Жилетка и каска и може би боя и перука на клоун? И като съм с каска и жилетка ще си извадиш носа от телефона и ще почнеш да се оглеждаш ли? Първо се научи да носиш отговорност за себе си че тогава обяснявай че не искаш за околните да носиш :)

45

Анонимен

преди 6 години

Тези велосипедисти не са тръгнали за някъде - работа, магазин или друга цел та да ги боготворите, че не замърсяват въздуха. Те просто си карат за спорта. А за това има колодруми. Все едно с 600 кубикови пистови мотори да тръгнат из парковете и търговските улици. И те са двуколесни ППС според Закона за движение по пътищата. . .

44

Hans

преди 6 години

До 43 АнонименНе смятам че имаш работа с колело на детска площатка освен ако не си слязъл от него, но пък гледам че повечето писали искат да обявят целия парк за детска площатка:) Колелетата били само за улицата по същата логика детските колички и децата трябва да са само на детските площатки :)

43

Анонимен

преди 6 години

Аз пък предлагам данък колело, така само отговорните хора ще останат на пътя. Задължително да се въведе за София. Друго задължително нещо е каската и жилетката не може да ми се разхождат някакви самообиици на пътя и аз да нося отговорност за тях.

42

Анонимен

преди 6 години

До Hans :)Той закона верно е добър, но пък в тия държави има площадки и места за игра на деца, където ако минеш с колело, ще те разсипят от глоби. А детето не можеш да го опизаш с наблюдаване, защото то иска да се движи, да играе.

41

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 28Много точно казано!Не е проблема във велосипедистите или в децата, проблема е в липсващата култура и толерантност.Ако всеки се съобразяваше с останалите, това важи и за шофьорите на леки автомобили, и за пешеходците, проблем нямаше да има, или поне щяха да са изключителна рядкост.Но повечето хора не могат да надмогнат егото си, затова постоянно има побоища по пътищата, пострадали и прегазени.Спрете се бе хора! Докога така??

40

zadaven

преди 6 години

До SavinaНапълно съм съгласен с теб. И аз съм велосипедист и внимавам когато карам. Друг въпрос е заомби-нацията, която ходи с нос в телефона и не се оглежда дори, когато пресича. В случая, велосипедиста си е виновен, но както Савина сподели, в Холандия има вело алеи (достатъчни да минат 3 колела едно до друго, а не да се чудиш в кое дърво или бордюр да спреш) и там велосипеда е с предимство. Ползват си звънците, нямат жилетки, само фар и стоп (не винаги) ама са си изпълнителни, а тук?

39

Hans

преди 6 години

До 38 Не на колоезденето!Интересно ти в Германия вързано ли го държиш или вече е прегазено 10-тина пъти? Как там може а тук не? Що всички Българи в чужбина може да спазват всичко а тука като дойдат - анархия и селяния?

38

Анонимен

преди 6 години

Като майките по цял ден зяпат телефоните си вместо да си гледат децата и по-лоши неща ще стават.

37

Savina

преди 6 години

Всичко е до манталитет и възпитание. Скоро се върнах от Холандия. Там хората масово карат колелета. Как стъпиш на платното и веднага ти сигнализират, че си им в полето на движение. Има толерантност и разбиране. Този велосипедист-не е внимавал, като е видял, че има даца, можело е да спре и да слезе, а не да влачи детето.

36

Не на колоезденето!

преди 6 години

Хансе, като имаш дете - вържи го на повод като куче и му обясни да не бяга по тротоара и пешеходните алеи, за да го предпазиш от такива като тебе.

35

3M

преди 6 години

Тоз китаец добре е научил Български език

34

Анонимен

преди 6 години

Децата на каишка, за да се предпазят от дивите педалолюбци.

33

Hans :)

преди 6 години

До 32 Не на колоезденето!Ми много е добър закона! Не че оправдавам този ***, но повечето си пускат децата и си забиват глвата в телефона. Или вървят и блеят. Да приемат същия закон и тука. Повечето вървите като зомбита я забили глави в телефона я в краката - нямащи идея какво става около вас. Ако пък си забучиш и музичка в ушите и какво велосипедиста трябва да е врачка че да предскаже посоката в която ще решиш да кривнеш ти или детето ти оставено без надзор?

32

прав си

преди 6 години

До КолоездачВеднъж така щеше да ме отнесат. Пресичам на пешеходен светофар на Сакъзов и гледам наляво ако евентуално някой заблуден шофер профучи от Мадрид и щеше да ме отнесе колоездач, който беше в насрещното, а аз на зелен пешеходен светофар.

31

Не на колоезденето!

преди 6 години

Велосипедистите са по-нагли даже и от шофьорите. Живея в Германия и по-нагло племе от тях не съм виждала. Карат по тротоари, пешеходни алеи, не спират на светофари, не им пука дали ще сгазят някого. Преди няколко дни един се развика на майка с малко дете, че им препречвали пътя (като нищо щеше да мине отгоре им). Апропо закона там: Ако велосипедист те сгази, ти си виновен понеже не си внимавал и гледал.

30

Desperado

преди 6 години

Само глупости. На скоро бях в Испания - не видях ни един колоездач с жилетки и каски - карат си където искат драми няма. Единствените с каски бяха позьорите със щосеики- касчица екипче клипове.... Всички останали си караха където искат без каски и никой не пречеше на никого. Интересно тък как всеки все на някой пречи. Мамите що не поискат да въведат ограничения за водачи на BMW както и за водачи на коли за над 50 000 евра? Мисля че е по смислено от ограничване на хората каращи колела.