89

Анонимен

преди 5 години

Разходете се днес в парка или до близката площадка.Ще видите как 90%от родителите "отглеждат"децата си!До нас има пицария,в близост до детска площадка.Родителите сядат и по 2 часа -бира и раздумка.3-4 годишни деца се пускат абсолютно сами да се гледат.Някое от тях се запилява на далеч и започват истерии и крясъци къде е детето! Това се повтаря през ден.Този велосипедист е безотговорен *** и е виновен,но колко дебилни родители има?!?!

88

Анонимен

преди 5 години

Тия колоездачи - вегани са страшна напст, няма оправия карат където си искат и където могат днес в парка дете, утре в насрещното на пешеходна пътека някоя баба.

87

You

преди 5 години

Е, донякъде го разбирам колездача. Напълнил е гащите да не го нашамари таткото и си е плюл на петите

86

Гого

преди 5 години

Майките на малки,едва проходили деца масово ги пускат по алеите а не на оградените детски площадки.Не са виновни само велосипедистите.Някои хора смятат,че щом имат малки деца НИЕ сме длъжни да ги пазим!Това го виждам всеки ден.

85

Някой

преди 5 години

На всеки може да се случи подобен инцидент,но нечовешко и недостойно е да избягаш,вместо да помогнеш,особено ако пострадалият е дете! Ето това го прави повече виновен!

84

Анонимен

преди 5 години

До 84Преувеличаваш.

83

До 82

преди 5 години

2% от шофьорите, но почти 100% от колоездачите. Затова колите няма да ги спрем, но велосипедите е крайно време да ги спрем.

82

До 79

преди 5 години

Няма колоездач в София, който да е прав. Всеки вижда как нагло нарушават правилата за движение по пътищата и как прехвърчат на опасна близост до хората по тротоари, по пешеходни зони и алеите на парковете.

81

Анонимен

преди 5 години

То по тази логика дайте да спрем и колите по улиците, защото има едни 2% неадекватни шофьори, които причиняват катастрофи, загиват хора. Всичко е до съзнанието на определени хора. Този колоездач може да е бил дрогиран и затова да е блъснал детето и е избягал.

80

Стар софиянец

преди 5 години

Като бях малък се е случвало да караме велосипеди в група от по 10-15 човека, но който видеше деца на пътя издаваше команда "Деца" и всички знаехме какво означава това - значително намаляване на скоростта и преминаване с голямо внимание покрай децата, а ние също бяхме деца, но по-големи, 14-16 годишни. Как ние тогава можехме да съобразим какво да правим, а този и защитаващите го тук не могат да съобразят как се преминава покрай деца, а то в случая и не е разрешено?! В парка децата тичат свободно

79

Анонимен

преди 5 години

Колко родители гледат децата си???

78

Анонимен

преди 5 години

Докато всеки си мисли, че той е единствено прав, нещата няма да се променят. Твърдоглавието и невъзможността да се поставиш на мястото на другата страна, безотговорността и липсата на култура води до сблъсък. Когато сте в обществото трябва все пак да се държим така, че да не пречим на другите или да застрашаваме тяхното здраве и живот! Бъдете толерантни и отговорни, независимо от коя страна на спора сте!!! Уважавайте другите и ако сте сгрешили поемете своята отговорност!

77

Анонимен

преди 5 години

Карам велосипед в чужбина по алеи, където се разхождат хора и карат велосипеди смесено. Когато наближа хора намалям скоростта, а като видя деца почти спирам. Там се движат и малки двегодишни дечица с колела без ***, ей така к крачета се засилват и винаги ми е било чудно в каква кондиция са, карат направо, спират, следят родителите си, а нашите тук още се чувстват бебета тук или тичат неадекватно като шантави.

76

Анонимен

преди 5 години

Колоездачът се мисли за недосегаем - блъска или минава одрасквайки някого, но на колелото е бърз и едва ли някой ще хукне да го гони. Това обаче ще е до време. Все в един момент на хората ще ни писне от наглостта на колоездачите и ще вземем мерки, щом държавата нехае.

75

Анонимен

преди 5 години

Защо не направят едно допитване до жителите на София дали да не се забранят велосипедите на територията на София, с изключение на детските за деца до 14 години?

74

До 74

преди 5 години

Това, което ти се върти из главата важи за улиците, а не а парковете, където хората се разхождат обикновено с малки деца. Според Закона колоездачите нямат място на алеите в парка, освен ако няма изрично разрешение. Няма никаква двустранна отговорност, а и е невъзможно за родителя да предвиди, че оня ще е толкова хахав, че да мине покрай малко дете с висока скорост,както явно е станало в случая и една малка крачка встрани означава сбъсък с опитващия се премине на милиметър-два от детето колоездач

73

Анонимен

преди 5 години

Отговорността е двустранна, колкото на олоездача, толкова и на придружителя на детето. Детето не е виновно! Първо колоездача не трябва да кара с по-висока скорост от 25 км/ч, когато наближава деца, трябва да намаля скоростта, за да спре при нужда. Родителите трябва да научат децата да не се втурват внезапно встрани, а да се движат спокойно при наличието в близост на превозни средства, да им обясняват спокойно опасностите и да контролират безопасността на децата. За по-малките деца има специални

72

Анонимен

преди 5 години

Велосипедистите блъскат деца и възрастни и нагло продължават да твърдят, че имат право да блъскат и че ние сме виновни, че са ни блъснали, нас или деца, внуци и правнуци. То бива наглост, ама таква каквато проявяват колоездачите, няма друга.

71

Анонимен

преди 5 години

Ами,ако детето беше починало на място,щяхте ли да защитавате велосипедиста,тъ/па/ци? Какви действия трябва да се предприемат,че да може родителите и техните деца,както и бременни жени, и възрастни хора да могат спокойно да се разхождат? Утре ,други ден може да има лош случай на пак пострада някой-възрастен или дете. Ами ако куче напада и хапе дете,какво? Пак ли ще се говори по медиите за беззочието на кучкарите,без промяна накрая? Защо не разрешат на нормалните да носят пистолет при защита?

70

Анонимен

преди 5 години

И въпреки неприятната случка,пак има нагли колоездачи,които нарочно не разбират от дума!