59

Анонимен

преди 6 години

Да съм знаел че толкова пари се дават да не съм учил изобщо! Овчари по 1500 лева, тираджии по 4-5000........... млад инженер без стаж - 1000 в провинцията и то с връзки!

58

Горан

преди 6 години

Е, ако за овчар заплатата е до 1500 лева, едва ли би имало дефицит на пастири! Тук има нещо невярно!

57

1973

преди 6 години

До тейко ти dolna chervena sgan. Dobre, che se mahnah , da ne vi turpja glupostite. *** pulni. sigurno iskate Nova nazionalisazija? na djado mi kogato sa mu vsemali ovzete,sa plakali zjaloto semeistvo

56

Тъпанар

преди 6 години

Е, сигурно има нещо вярно в статията. Пише, че заплатите са ДО 1500 лв. Т.е. практиката е скотовъдците да назначават фиктивно децата си и близки за по 1500 - 2000 лв. за да им тече стаж и да спестят някой лев данъци. Тия дето вършат работа са за по 5-600.

55

Анонимен

преди 6 години

Какво значение има откъде са агнетата, стига да са вкусни. Ако румънците произвеждат по-евтино, редно е нашите животновъди и търгаши да си вземат бележка. Изобщо не ме интересува от коя страна на границата е пасъл добитъка, важното е да е добре гледан.

54

уморен

преди 6 години

Омръзна ми да чета фалшиви новини в пресата

53

по-добре от Румъния

преди 6 години

да внасяме отколкото от Турция и да пълним джоба на ислямистите ,които с тези пари ще инвестират у нас за ислямизацията на населението ,за строежи на джамии и ислямски религиозни училища ! Относно заплатите от 1500 лв. , това са само празни приказки и лъжливи обещания ! Имам познати които са пастири ,получават около 600 или 700 лв. заплати , при положение ,че за тях няма почивни дни ,няма празници , животните искат ежедневна грижа !

52

Анонимен

преди 6 години

*** верно ли дават 1500 лева на овчар ! Април месец отмина но тук в българия лъжата е държавна политика

51

тейко ти

преди 6 години

До 53 ВъзмутенКакви комунисти те гонят бе ? През социализма селското стопанство беше доста развито ама ти незнаеш тъй като си се родил някъде през 2008 година но за сметка на това всеки ден се пдрусаш и драскаш тук срещу заплащане от съ ро сои дната " америка за бг".

50

Възмутен

преди 6 години

Ами комунистите толкова напираха да "асимилират" каракачаните, ето го резултата...

49

Анонимен

преди 6 години

Лекари - 800 лева, овчари - 1500. Само в България е възможно това.

48

Анонимен

преди 6 години

Защо си мислите, че 1500лв. са много за заплати на пастири?

47

Анонимен

преди 6 години

46 - Цените са почти едни и същи от 10 години насам. Съсипан е сектор, който може да носи над още десетки милиарди печалба. Е, те емигрантите ще пращат ... (Ужас ....)

46

Анонимен

преди 6 години

Някой ще ми обясни ли, защо литър прясно мляко в Дания ми излиза 1.5 лева, а в България е 1.2 лева ?Знаете.ли, какви са заплатите на работниците по фермите там ? 1500 лева, на един "овчар" е заплатата за 4 дена. За един специалист се отделят по 15-20 000 лева. Затова повечето собственици минават през аграрния факултет на Датски Технически. В България, повечето собственици ги е страх да се доближат до фермата, че им миришело на ферма ... Ама нали имат цял народ да експлоатират, проблем няма.

45

Анонимен

преди 6 години

Нали внесоха талибани, те поне да гледат овце и кози могат, корана им разрешава. Защо не ги пратях на полето, или са дошли в Европа и България само за социалните помощи.

44

Че Гевара

преди 6 години

Лошо ,сега стадото ще остане без кучета !!!

43

Владислав

преди 6 години

До:43 Съгласен съм с теб колега, отдавна повтарям, че никой неможе да очаква истинско сирене под 9-10 лв, но не знаех, че изкупната цена на кравето е 0,60ст.Аз отдавна вече не продавам мляко,имам 5 овце на село и си правя само овче.Но мисля че неможе да се отрече, че изкупната цена на мляко, вълна, месо е изключително малка и това влияе на всичко,цена на краен продукт, заплати, качествена храна за добитъка и т.н

42

Ф.С.В.

преди 6 години

Нова овчарска салата- Зеленчуците (тиквички домат ) леко ги запечатваме на грил ***- после задушаваме пресен лук и спанак -и накрая добавяме задушено филе от овчарско кученце задушено с целина и черно пиперче ) Хм ( ВИетнамскоовчарска салатка ) А Наздраве !

41

41

преди 6 години

А и ... Професията овчар, не е точно професия на бъдещето. От години и а електропастири едни жици, дето удрят ток, когато го пипнеш - държат крави и овце вътре, а вълци и чакали вън. Работят при дъжд и вятър. След 5-10 години, сигурно ще са дробове, или нещо от тоя род.

40

Анонимен

преди 6 години

37 - Цена на литър краве мляко се върти около 60 стотинки. 9 литра съответни са ти 5.4 лева. Разбира се, има си технологичен процес, транспорт, заплати на работещите и още множество разходи. Килограм сирене, не би излял под 7.5 лева, да се произведе. След това, производителя ще го продаваш на магазина, а магазина ще ви го направи достъпно за вас. Общо взето, под 9-9.5 лева е несериозно да се очаква "истинско сирене".А ако някой си мисли, че истински кашкавал може да има, за под 13 лева ...