3

Анонимен

преди 6 години

"Натрупването на богатство на един полюс представлява, следователно, същевременно натрупване на бедност, изтощителен труд, робство, невежество, бруталност и нравствена деградация на противоположния полюс"Маркс, нищо не е сбъркал, революцията се състоя и тя щеше да обхване цял свят, ако съветските другари не деградираха така здраво до Горбачов. Тази деградация е пагубна за човечеството, защото революция пак ще има, но под формата на Трета световна война.А Маркс е единствения смислен икономист

2

Анонимен

преди 6 години

Определено визионер. И то изпреварил много времето си. Това че разни режими го използват като оправдание е друг въпрос. Маркс ясно е казал, че комунизма ще започне от най-развитата държава. И че това е естествена еволюция на обществото. Така както сме минали от робовладелчески строй във феодален. После в капиталистически.Комунизмът е неизбежен, но едва ли нашето поколение ще го доживее във вида, в който Маркс го описва.

1

Божидар

преди 6 години

Нищо неочаквано няма, висшето образование е завзето от културни марксисти, чиято основна задача е да промиват мозъците на студентите, а не това за което са дошли - да им дадат работни умения, с които да си изкарват парите в бъдеще.