163

Анонимен

преди 6 години

Георги Димитров е обяснил ясно, че колелото на историята ще се върти до пълната победа на комунизма. Както в Китайската Народна Република. Там където колелото го счупиха, настъпи пълна икономическа катастрофа и морална деградация, както в РБ и ЕС. Както заяви наскоро Макарона, ЕС е пред гражданска война.

162

Анонимен

преди 6 години

До УченикОт форума на Днес бг по- далече няма да отидеш. И такива като мен няма да ти работят.

161

Анонимен

преди 6 години

До КръстьоЗабравил си "труда". Има капитал, управление и ТРУД. Само собственост(капитал) и управление не носи добавена стойност. Кой е трудът? А сети се, ако можеш!

160

Ха-ха

преди 6 години

Популярен е щото в момента брадите са модерни :)

159

Няма проблем

преди 6 години

До Бизнесмен 164 Като не можеш да плащаш 2 000 лв.,фалираш.Намираш партиини връзки и ставаш държавен служител с 600 лв.Да видиш колко е добре да бъдеш д. служител. , щото аз съм бил в тази "благина" и знам.

158

Бизнесмен

преди 6 години

до Чиновник До преди няколко години имаше доста ,непретенциозна относно заплащане, и що годе качествена работна ръка.Ако служителя го устройва 500 лв заплата,ти ако си шеф ,били му дал 1000?!Вече нещата са съвсем различни ,и началници като твоя бившия скоро ще фалират. Хората малко по малко почват да си искат своето но Бизнеса е в колапс защото кадърните избягаха.До преди години ако можех да си позволя 2000 лв заплати, нямаше да ги дам, но сега ще ги дам.Жалкото че не мога да си го позволя!

157

Чиновник

преди 6 години

До БизнесменНе разбирам, какво означава, че хората "не са научени да искат справедливо заплащане". Навремето, когато бях в частния сектор съм искал и не съм го получавал. Защото шефа беше хем глупав, хем алчен. Всъщност квалифицираните хора избягаха от България именно заради ниските заплати и отвратителното отношение от страна на полуграмотни ***, наричащи себе си "работодатели". Където няма пари, няма квалифицирани и кадърни кадри, няма и висока добавена стойност.

156

БизнесменДо Чиновник

преди 6 години

Разбира се че си напълно прав.Но ако се замислиш ще прозреш че служителите получават по малко от заслуженото,защото все още вярват в този Лозунг.Те не са научени да искат справедливо заплащане а заплащане според потребностите им.От там насетне се получава ефекта на доминото.По ниско квалифициран персонал, по ниска производителност от което следва по лош бизнес климат.Изнемогване на бизнеса и накрая безработица и ниски заплати!

155

Бизнесмен

преди 6 години

Марксисткия лозунг: "Работи според възможностите си, но получавай според потребностите си". Въпросния Лозунг висеше в класната ми стая години наред,окачен в рамка и ако някое дете вземе ,че не се съгласи с написаното получаваше упреци от даскалицата. Как искате да просперираме като нация, след като 90% от бившите ми вече съученици, все още искрено вярват в тази лъжа!

154

Ти да видиш...

преди 6 години

До Анонимен152 Г.Димитров е казал че колелото се върти до пълна победа на комунизма. Не е познал. Комунизма почина от собствената си смърт.

153

Ангел

преди 6 години

Когато собстеника на Спайс Екс и Тесла Мотърс ,Елън Мъск бил в 3-ти клас .Учителката му попитала всяко дете какъв иска да стане като порасне. Децата почнали да отговарят.Искам да стана ,инженер,космонавт,изобретател ,доктор ,адвокат ,архитект и така нататък. Когато дошъл реда на Мъск той отговорил следното: Искам всички тези съученици, ако успеят да станат такива каквито искат, след време да работят за мен!!А сега ми отговорете,правилна ли е теорията на Карл Маркс?

152

Съвет

преди 6 години

До Анонимен 86 Правилно. Капитала на Маркс трябва да се изучава , за да не се допуска никога повече социализъм.

151

Кръстьо

преди 6 години

По същество - Карл Маркс говори за разпределението на печалбата !!!При капитализма капиталиста решава как ще разпредели печалбата (собственост + управление).При социализма партийната номенклатура решава как ще разпредели печалбата (управление).При корпоратокрацията мениджмънта решава как ще разпредели печалбата (управление).т.е. по същество - партийната номенклатура преди = мениджмънт сега.Те и за това толкова добре се разбраха и сработиха - просто се явяваха две страни на един медал.

150

Ученик до 154

преди 6 години

Аз НЕ ходя на училище за имам знания или по-добра работа.Не желая да се правя на всезнайко на масата пред приятели.Не желая да имам по-добра работа.Ходя на училище ей такива като теб да работят за мен.Искам знам малко но точно това което ми е необходимо!

149

Анонимен

преди 6 години

До УченикТи си по- зле и от знаещите, и от незнаещите.Учениците ходят на училище, за да са образовани, да имат знания и по- добра работа, за да имат добри доходи, да са богати и пр. Едното е свързано с другото.

148

Циник

преди 6 години

На Гошо - пияната тараба - бъдещето е ясно - на бунището на историята - където му е мястото!

147

Анонимен

преди 6 години

Младите е хубаво да поработят в чужбина и да разберат колко по-добре е в Родината. За разлика от най-поквареното поколение, родило седесарщината и "лидери" от рода на Желю Философина от Веселинова - беден цар.вал чорбаджийските ***.Как бе казал Георги Димитров, колелото на историята се върти до пълната победа на комунизма. Познал точно бъдещето.

146

Циник до 150

преди 6 години

Младите отдавна си избърсаха трибуквието с Капитала и останалите комунистически пасквили! Взеха си куфарите и казаха чао на комунистическия рай - България! Страната в която перспективите им са да бъдат крепостници на Нинова и Гергов ...на мутри ( от школата в Симеоново и ДС) и на партийци като др.СърГей Станишеф - цял живот бягал от работа - като дявол - от тамян!Младите не искат Лада 2107 а Мерцедес АМГ!Па и кой да им се сърди - малко от тях са се возили във Флагмана на социализма Чавдар!

145

Анонимен

преди 6 години

Естествено, младите хора се стремят към новото, към справедлив строй, хуманизъм, идеали, различни от алчността, омразата към другите, егоизма и другите евроатлантически ценности. Няма нищо учудващо от това, младите да не приемат покварата на капитализма.

144

Циник

преди 6 години

Броди призрак из...България...призрака на комунизма....червените унуки - още не могат да свикнат с мисълта , че за да ядат - трябва да работят! Семейните кланове от "отговорни другари" отдавна направиха салтомортале , и от убедени комунисти - станаха върли капиталисти. А тези "унуки, които не са от сой" се събудиха в жесток свят - в който не ги "гушат като гъски на ярмомелка" , защото дедо им бил ятак, а искат работа и дипломи - а не партийни книжки!