32

Жоро

преди 5 години

До Анонимен 32 Няма да те разберат.Същите *** имаме и тук в САЩ.Главно в Калифорния,Илинойс,Ню Джързи,Ню Йорк и др.Всичко що е синьо(демократи) е леш-т.е пълен ***-хора живеещи в измислен,нереален свят.Само мислят как да крадът парите на хората,които наистина работят и създават нещо.

31

Анонимен

преди 5 години

Какъв точно ще е ефекта от забрана в Европа след като основните свинщини ги вършат в другите континети - основно Азия и Африка?Дреме им на тях че Европа забранила на белият европеец употребата на нещо. Докато едни пазят а други рушат ефекта ще е никакъв. Решението на проблема не е забрана а превенция. Възпитаване на самосъзнание. Не е проблем че някой някъде използва пластмаса за еднократна употреба. Проблем е когато тя не се изхвърля на определеното за това место.

30

Пепо

преди 5 години

Не разбирам, никой не говори за това, че няма контейнери, че няма кошчета, че има ниска култура, че "алтернативите" са в пъти по скъпи, да не говорим за унищожението на хиляди дървета за да направим ЕКО сламки и чашки, които реално НЕ СА ЕКО! Всичко което се работи с хартия има полиетилен, и специално лепило, които реално правят ЕКО продукцията още по вредна. Пласмасата се преработва, но няма кой да организира нещата така, че да бъде чисто, евтино и изгодно.

29

Късно

преди 5 години

Твърде късно.

28

H

преди 5 години

Да се спрат и пластмасовите бутилки и пластмасата за киселото и прясно мляко и тогава ще го приема за ок този закон. В противен случай ще си поръчвам от Алито и Ибей с безплатна доставка и нищо не могат да ми направят... това са страни извън ЕС - Китай например... Ако реши да се спира пластмасата, то бирите трябва да са само в стъкло и кенчета и какво ли още не...

27

Кори

преди 5 години

Когато избухват пластмасите през 50-те е голям удар, голямо попадение: масово и евтино приложение във всички области. Какво се оказа-оказа се че не сме били подготвени за такава експанзия.Затова да се внимава с новостите!

26

Анонимен

преди 5 години

Проблема наистина е огромен,цели реки са мъртви и отровени в Азия и Африка от пластмаса и химикали, животните в океана също измират от пластмаси.Няма прясна вода дори за хората.

25

Анонимен

преди 5 години

До ДДТИма съвременни разработки на чаши,сламки и др. продукти,произведени от 100% биологични материали,които се разлагат по естесвен път в природата,няма да изчезнат сламките ти, не бой се,а на чашите се нанася фин слой парафин ако хартиени.Има доста биологични материали за заместители,проблема е,че са малко по-скъпи.

24

Анонимен

преди 5 години

21 - Доста коктейли има, който с в пъти по-добре със сламка, отколкото без .. Ех,какво да се прави, ще се поръчва през алтенативни източници.

23

кръчмар

преди 5 години

Ами онези търговци които ги мързи да мият какво ще правят?

22

Анонимен

преди 5 години

Произвеждат се още много пластмасови изделия за еднократна употреба, които трябва да бъдат забранени в най-скоро време. Надявам се ЕС да вземе съответни мерки и да стане водещ фактор за опазване на природата от пластмасови изделия, кото в момента са голям проблем както на сушата така и в реките и океаните.

21

БГ

преди 5 години

Че кое е това нещо което не може да се пие без сламка или да се яде без пластмасова вилица

20

до 19

преди 5 години

е какво толкова Председателя Мао по консервативни сметки е убил само 60 000 000 човека в Китай, дори Сталин е като светец пред такова число!

19

до 18

преди 5 години

а какво ще кажеш да е на стария добър капиталистически принцип за свободен пазар и търсене и предлагане и всеки да има право на избор какво да използва и с какво да трови себе (и малката част от планетата до която има достъп). О, чакай, забравих, че Барозо определя себе си като Маоист и че е председателя на Португалската Комунистическа Партия, Меркел е член на Източногерманската кКомунистическа Партия и т.н. един не-комунист няма в Брюксел!!

18

ДДТ

преди 5 години

Всички еднократни прибори трябва да изчезнат. Само стъкло ,порцелан,метал.

17

к0нсерва

преди 5 години

така е, това е правото на избор при днешните демократи, неолиберали, правото ви на избор е това, което ние ви наредим, което реално не е нищо повече от чисто и просто диктатура.

16

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен14, само да допълня... то щото хартията, като манна небесна пада и хич не се секат дървета за да се произвежда.

15

Анонимен

преди 5 години

Тези от ЕС с кви работи се занимават.Да пазят природата,животните и здравето на хората.Аман от тяхната еволюция.Не мога да разбера защо нашия вожд Путин и Лавров,и другите прекрасни олигарси са си пратели децата да живеят при тези ненормалници.

14

Анонимен

преди 5 години

До 13Когато искаш да промениш нещо към Добро трябва да имаш добра алтернатива. Чухме само за забрана , а не за алтернативите. Западна Европа , ще си позволи хартиени чаши и чинии ...амии ти как ще ги плащаш ? Второ с какво ще компенсират предприятията , които произвеждат тази продукти и хранят работници ? То не е ей така ...мислиилии за доброто...За тяхното да :)

13

мд

преди 5 години

Хората искат да променят нещо за добро, но бай *** иска да си живее в ***. Вместо да хейтвате може да се замислите какво може да направите и вие. Огромна част от пластмасат, която използвате е абсолютно излишна.