205

на какво ни научиха?

преди 6 години

До Iceblast881. Как да се крадем един друг за да си набавяме имуществото. Имаше лавки.2. Как да се топим -.докладваме един на друг.3 Как да пълним гушите на старшините и офицерите за малко отпуск.ОТ ВСИЧКО ТИ ЛИШАВАХА И ТИ ДАВАХА НА ЧАС ПО ЛЪЖИЧКА! - Рай за дрипльовците

204

Анонимен

преди 6 години

Незнам дали сте запознати,но в момента има около 1500 военни и толкова полицаи които получават заплата и пенсия едновременно от началото на 2016г.и не ги махат ужким поради липса на кадри,е кажете ми има ли такава държава,и как да има работа за младите като има толкова много хрантутници.

203

РАЗФОРМИРАВАЙЙЙЙ

преди 6 години

27 000 с пагони ?????и 10 000 цивилни ?????ЕХОООООООООООО ЗА КАКВО НИЕ ???? 15 000 С ПАГОНИ И 5000 ЦИВИЛНИ СА ДОСТАТЪЧНИ????

202

Анонимен

преди 6 години

Да позная ли?2-та процента ще отиват за повишаване на заплатите на нашите хора (и тези покрай тях).Така хем ще имаме слаба армия (в интерес на Турция),хем военните пак няма да се чувстват добре платени. Доста от тях така или иначе имат заеми и банките ги използват.Нова техника е необходима, която хем да върши работа,хем да е ефтина за експлоатация,хем да се поддържа в България (за да се осигурят нови работни места за българите).Но...това не е изгодно нито на ЕС, нито на НАТО, нито на Турция.

201

За малко тук

преди 6 години

A zaplashtaneto???...kato razmera na socialna pomosht.Nito za Hop, nito za Grob stigat.Dobre che sa misiite, da ima nqkoi lev poveche!

200

Ludoto Lenche

преди 6 години

...ha ha sega shte gledame maitap na parada....shte ima I makedonska rota....ama tova e da sme pokajeli na rusnatsite che I Makedonia e v NATO...demek otkasnata ot srabsko vlianie I sarbite ostavat sami ....ne e ot liubov na makedontsite kam nas !...taka narejdat ot Koziak 16 !...zatova be I priznavaneto na makedonski ezik I vsichki glupusti zaedno s tova !

199

Анонимен

преди 6 години

До 224Да имаш да вземаш. Морските ракети бяха с керосиново гориво и рутботеактивни двигатели. Аз работех по тестовите проверки и ремонтите им. Имахме стрелби в Каспийско море всички полкове от соц лагера в пустинята Каракум. От 7 изстреляни ракети и седемте поразиха целта, стар кораб с радиолокационни отражатели. А сега от 50 томахавки и половината не стигат до целта. Падат като круши. Заради сложната електроника са много уязвими към смущения.

198

Iceblast88

преди 6 години

За какво са им на нашите министри и депутати силна армия? Армия която би могла да изпълни дългът си и да избие всички национални предатели били или все още присъстващи в Народното Събрание (ПП: Всички партии от 1944 до сега!). Та затова и затриха армията. Просто знаеха, че една компактна, добре организирана и въоръжена група мъже с чувство за достойнство само би им създала неприятности и затова много бързо я ликвидираха и превърнаха в сборище на чакащи пенсия мързеливци.

197

Iceblast88

преди 6 години

Първо - казармата се премахна поради 2 прости причини:1. Не им се харчеха пари за да издържат наборниците.2. Все по голям процент от наборниците ставаха от етиопците ни,а те задължително не трябва да знаят от коя страна се хваща калашник или не дай си боже как се организират голям брой хора.Второ - сегашното състояние на армията е лесно обяснимо - армия излиза само на парад и преврат. Като я направиха само от генерали няма кои да отиде да прави преврата и депутатите са спокойни.

196

Анонимен

преди 6 години

kakva armia ve.. paliachovci.. ?!?! vsichko nariazahte i razpridadohte .. i s Makedonia ne mozje se merite

195

Анонимен

преди 6 години

Абе пееше се нещо ама хич не бе с оргиналния текст по популярни бяха ссср простотийте

194

222-1

преди 6 години

222 Нещо бъркаш или те гони амнезията . Песента се пееше много тогава.

193

Анонимен

преди 6 години

220 сружил си ама дръшки първо ракетни полкове през 80 нямаше ... освен при градовете и второ ако изобщо си ппипарвал до сс 23 поне ще знаеш че горивото стана негодно и някъде към 2008 най ама най късно пак останахме без тях

192

кофти времена

преди 6 години

При този пРезидент нещата не могат да се оправят. Той ще похарчи парите безразсъдно и после пак няма да има.

191

ех времена

преди 6 години

Аз си спомням че по време на социализЪма песни като Велик е нашия войник бяха забранени. То и сега не съм я чувал. Някой може ли да намери текста за да не изчезне за историята?

190

ха дано

преди 6 години

2% не е като 12% по татово време, но тогава всичко се правеше с молив.Освен това куцо и сакато беше на военна хранилка и тогава реално може би средствата за военните са били доста по-малко.

189

Анонимен

преди 6 години

Осемдесет и някоя служих в ракетен полк с руски ракети. Още тогава руските ракети летяха с 2,5 пъти скоростта на звука на 500 километра с 0,5 тона взрив. Електрониката беше на миниатюрни лампи а програмата вървеше на моторче с гърбици и контакти като на старите перални. Абсолютно устойчиви на ядрен взрив. Щото електромагнитния импулс от взрива стрива на прах всички полупроводници в модерните ракети. Е нарязахме ги и ги заменихме с прашки. Като ни нападнат събуваме прашките и се нaдyпвaмe.

188

Анонимен

преди 6 години

До бай х 206Като краднат от артелната за каква модернизация говорим! Кой дойде - крадне, пардон, граби!

187

Анонимен

преди 6 години

До ПилотТова не е заради комисионните. Просто нашите не искат да са съюзник в пълния смисъл и да носят тежестта на съюзничеството. Ако може да сме невъоръжени, за да не ни търсят за работа. Особено срещу ***.

186

Me be re

преди 6 години

Армия от генрали , полковници и безценни пенсионери, това е нашата армия.Младите хора нямат бъдеще там, затова бягат.Пенсионира се г-н старшия офицер и след 1-2 дни е назначен на неожявено място като цивилн служител, в повечето случай БЕЗ конкурс.