4

Анонимен

преди 6 години

Нашите баби и майки,когато варят бурканите по около 20 минути и не слагат консерванти,да не би да се развалят или имат бактерии?Само на едно варене и вакуум разчитат и е сто пъти по-добро.Химиците само си пробутват болкуците,за да печелят.При нас само в много редки случаи използват натриев бензоат или аспирин при консервиране.Освен това,бабешките консервирани храни са във стъкло,което е по-добре от смотаните метални консерви,които се окисляват при взаимодействие с кислород.

3

Анонимен

преди 6 години

Мерси, Ангеле. Полена информация. Трябва да ни раздават по една таблица - нещо като менделеевата - с всички такива Е-та, да знае човек с какво го тровят. Най-трагично е, че в детските храни също е пълно. Особено в чипсове, вафли... А сега се изхириха - не слагат Е-то а пълното му наименование, и потребителят си мисли че няма Е-та вътре. Това е похват на Алди и Лидл...

2

Ангел

преди 6 години

От Е100 до Е199 са оцветители .От Е200 до Е299 са Консерванти.От там насетне следват киселини ,овкусители ,подсладители,анти слепващи агенти и т.н.Най-вредни от всички са някой оцветители и Консерванти. а от Е250 до Е260(натриеви нитрити) са най-вредните от всички Е-та.Те са канцирогенни в големи количества,увреждат Бъбреци и Черен Дроб.Затова и са забранени в някои страни а в Европа са ограничени.Овкусителя Е621 Натриев Глутаминат също отрова които влияе на теглото. Такива храни не Консумирайте

1

zeus

преди 6 години

Нали се сещате, че ако се пазим от всички Е-та трябва да стоим гладни или да живеем на село и сами да си произвеждаме храната.