27

Анонимен

преди 6 години

НСЯМА ДА СТАНЕ.-ИНАЧЕ КАТАЛУНИЯ И ДР. СЕПАРАТИСТИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ СПРЕ НИКОЙ

26

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Правильно, присоединяйтесь к Турции

25

тарикати

преди 6 години

Искаха да се отделят от Румъния , но така не могат да пътуват и работят свободно в ЕС ! Сега искат да се обединят ! Защо ?! Също като македонците които приемат бг. гражданство за да могат да живеят и работят в ЕС !

24

До ако

преди 6 години

Ако следваме твойта логика не трябва никой с никого да не се обединява и сдружава, защото помните ли... Точно затова е историята, за да се поучим от грешките ида не ги повтаряме. Това е сред основните идеи на ЕС!

23

Анонимен

преди 6 години

Румънци и молдовци са един народ. Един език, една култура, една религия. Съвсем различна е ситуацията украинци и руснаци.

22

локо

преди 6 години

Русия вместо да се обедени с християнска Европа,тръгнала да прави Евроазийския съюз с мюсулманските станове,да разиденява Европа,да се бори против Европа със мюсулманските си съюзници от Иран и Сирия,и да напда християнски държави като Украйна.Путин иска да става като аятоласите ли,за кво става дума.

21

Анонимен

преди 6 години

Е как няма да искат с Румъния. Със СССР не им ли беше по-хубаво?хайде бе русофилчета, защо не коментирате. И те ли са сорософили?Май само вие сте безмозъчни проплеопитеци.

20

ако

преди 6 години

ако това стане - тежко на всички българи в молдова - нека да видят в историята какво се случва с българите от северна добруджа и от южна добруджа, когато е румънска - 25 000 души загинали в концлагери - в балчик има паметник на тези мъченици!!!!!!!!

19

Молдовци

преди 6 години

След Първата световна война благодарение крайната победа на Антантата и последвалите мирни договори, Румъния присъединява области от Руската империя (Бесарабия) и Австро-Унгария (Трансилвания и областите на градовете Арад, Орадя и Сату Маре, две трети от Банат и южната част на Буковина), освен това се запазва румънската власт в Южна Добруджа, присъединена от България през 1913 г. След Втората световна война Бесарабия отново е присъединена към СССР като Молдавска ССР.

18

Молдовци

преди 6 години

До преди 150 години Румъния не е съществувала. Имало е Влашко, Молдова, Трансилвания. С руско-турската война от 1878 година, с която България се освобождава от турското робство, започват и териториалните придобивки но наскоро създадената Румъния от Влашко и Молдова. Първо за сметка на присъединената към Русия Бесарбия, Румъния взима българската Северна Добруджа, населено изцяло с българи. После след Междусъюзническата война взимат и Южна Добруджа.

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 11Говориш и пишеш пълни глупости. Северна Добруджа е взета от България след Балканската и 1СВ, през 1942 година се връща в границите на България благодарение на Хитлер, това е било условието България да влезе във войната на страната на Германия.

16

асен

преди 6 години

Това проучване го е правил Сорос , значи е верно !!!!

15

Анонимен

преди 6 години

Бил съм в Кишинеу още по времето на соца. Още тогава молдовците си говореха румънски и не понасяха окупатора.

14

Анонимен

преди 6 години

Повече съм впечатлен от това че въпреки многогодишната съветска пропаганда и индоктриниране за наличие на молдовска нация със собствен език и писменост, различни от румънската, хората в Молдова не са забравили кои са и желая отново да са част от родината-майка. В същото време дегенератите от Повардарието псуват всичко що е българско и едва ли има повече от 1-2% които да искат обединение с нас.

13

Я гледай

преди 6 години

И там има 45 % ***. Всички бягат от Русия , като дявол от тамян.

12

Istinata

преди 6 години

A izvun kishinev?

11

Анонимен

преди 6 години

Молдова е взета от руснаците, но на румънците им е дадена северна добруджа.

10

Анонимен

преди 6 години

Молдовците с тези си щения са заплашени от кримски референдум.

9

Анонимен

преди 6 години

Поредния звучен шамар.

8

Анонимен

преди 6 години

Другото е че в такива допитвания трябва да участват само хора които плащат данъци - както и във всички избори. Като в Древна Гърция - или си във войската (може да умреш за сигурността на държавата) или плащаш данъци за да имаш глас.