13

Анонимен

преди 6 години

Вашата книга от 1968? Как се казвате? Вкъщи имам книга "Упражненията на йогите" от 1965 г., второ издание. Тя е в съавторство: мъж и жена. Така че няма как да сте Вие.

12

Анонимен

преди 6 години

Мъжете са натурално предразположени от природата за йога. Доколкото Кама Сътра е тип йога. Основното е, че за да практикуват им е нужна партньорка. Колкото по - напреднала е тя в йогата, толкова по висши форми може д практикува мъжа. Аз, например, с тоя тип йога стигнах Нирвана няколко пъти. Естествено, партньорката стигна преди мене.

11

Анонимен

преди 6 години

Хора, пишете невежи отговори на невежа статия.По принцип йогата, като физически субект, се свързва с мъж.Още нещо - никой не открива топлата вода. Йога занимания има много отдавна в България, моята книга е от 1968-*** година.Заниманията са полезни за всички, много добре се отразяват в интимния живот.Пример - Стинг е женен за една и съща жена над 30 години. И двамата практикуват йога. Зная защо са толкова дълго заедно.

10

До не мерси

преди 6 години

"Нещо се бъгнаха в главите и престанаха да мислят рационално"Аз пък познавам доста хора които се бъгнаха от много работа. Бачкат извънредно. През събота и неделя. Даже като са в ресторант или на почивка преглеждат и отговарят на емайли. Направо станаха като роботи и единствения смисъл на живота им е да работата. Така че според мен е не е зле нещо като йогата да вкарва духовен елемент в живота.

9

Анонимен

преди 6 години

НИКАКВА ЙОГА-САМО КАМА СУТРА!!!

8

СИГОБАРА ИГОТОЧИ

преди 6 години

ЙОГАТА ВОДИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ДО ПО-ДОБЪР ШИБИНГ С ДАМИТЕ...ХАХАХА...

7

Анонимен

преди 6 години

Аз не виждам нищо лошо в почерпването на чужди културни влияния. Мога да бъда будист и същевременно да слушам родопски песни, всъщност предпочитам тези от македонския край. Кате кате... В тая мелодия има нещо медитативно мистично.

6

Анонимен

преди 6 години

в момента, най актуалната поза в европа е "скрий салама"!

5

Анонимен

преди 6 години

Всичко което не е свързано с културата и традициите на един народ ми се струва странно,българските народни танци,родопската песен и звука на гайдата е по-релаксиращо и оздравяващо от непонятното "Омммм"на будистите .Като гледам певеца Дони и ми става неприятно

4

Анонимен

преди 6 години

"...равновесните асани работят за остър и бистър ум..."Известни йоги, които дължат бистрия и остър ум на упражненията си: Опенхаймер, Королев, Айнщайн, Хокинг, Менделеев. Не виждам как щяха да се справят без йогата!

3

не, мерси

преди 6 години

Познавам доста хора, които като навършиха 40 се захванаха с йога - хем раздвижване, хем децата вече големи и имат времето за себе си. До две години след това се промениха до степен да си съсипят кариерите и фирмите. Нещо се бъгнаха в главите и престанаха да мислят рационално. Тръгнаха по разни духовни семинари. Погледът им стана един "вдъхновен", все разни енергии и чакри ги обсебиха. На сектанти замязаха

2

хъ

преди 6 години

думата "кич" в случая е възможно най-неуместната

1

Анонимен

преди 6 години

Това на снимката определено е кич,йогата не е.