23

Анонимен

преди 6 години

Само с един ИТ-сектор не става....................кога ще го разберете???

22

HELL

преди 6 години

"Това е една сфера, която наистина позволява повишаване стандарта и качеството на живот в нашия град." - ИТ-та повишават живота! Какви са тези противоречия, кмета извъртя кмета на Младост и сега А-К-А-Ме глупости! Къде е тази зелена столица, че набива на кафяво-сиво и то много."Дигиталните технологии позволяват включването на всички деца, включването на 100% от децата. Това е изключително важен факт." - децата да се зомбират по световна тендеция нито живот знаят, нито природата ще я научат.

21

Анонимен

преди 6 години

90% са аутсорс маймунарници, където светът си изхвърля *** - омазани и о-срани от индийците проекти.Собствен продукт - почти никакъв.

20

Анонимен

преди 6 години

Абе какъв ИТ сектор? Вижте в енергийния сектор средната заплата каква е и ще забравите моментално за всякакви прорамисти и телефонисти.

19

Анонимен

преди 6 години

1 - Икономиката се определя от 10-20 000 души, ама това не са ти Сашо програмисти и Петя Ейчарката. Гледка Тея с мерцедесите за по 150 000 лева. Там е разковничето.

18

Мюмюн

преди 6 години

Хора, пишете си някакви имена че не се разбира на кой отговарям. Никога не съм казвал че българите са некадърни, дори напротив. Идеята ми е че сме отново ратаи/работници/роби и не се възползваме максимално от труда си. Или май това е идеята на демокрацията която ни натресоха, да сме колония за евтин труд и пазар за скъпи ***.

17

Анонимен

преди 6 години

"40к човека като си изкарчат заплатите, които са 3-5 пъти по-високи от средните"Хайде сега медийни лъжи. От тоя 40 000 не повече от 20% са тези със заплатите 3-5 пъти средните за страната. Останалото са бели роби със заплати като на строителен работник.

16

Анонимен

преди 6 години

"ИТ сектора неможеш да го корумпираш..."Молим? Късмет че не си попадал на ИТ фирма, която усвоява пари от европейски програми или държавни поръчки, че да видиш не може ли да се корумпира.

15

до Мюмюн

преди 6 години

Софтуерните инженери работят в Силиконовата долина тука е уфардъка то и една чистачка може да работи в офиса на Убисофт както някой по-долу каза ама забрави да каже, че всъщност е Ubisoft Monthreal да работиш за жълти стотинки за чужди фирми си е нещо но печалбите и продуктите отиват към създателите им. Много хора например не знаят, че най малкият UNIX ISO ОБРАЗ създаден от българин и е само 7MB и дори го искаха от един американски колеж за да го изучават.

14

Анонимен

преди 6 години

Сирма и Мусала са най-жалките фирмички, създадени от номенклатурни синчета с окрадени куфарчета в зората на демокрацията. Кретат основно с аутсорсинг и държавни поръчки, за 25 години нямат един известен продукт.

13

До Мюмюн

преди 6 години

Не си прав. Не са само Chaos Group. Има доста компании, но не им правят филми да ги показват по БНТ, но работят и произвеждат собствени продукти, които се продават на запад. Например Хемимонт, вече утвърдени разработчици на игри, които продават по целия свят. На последната им игра издател са Парадокс, едни от най-големите в този бизнес. Това са свежи пари, които идват отвън и се харчат/завъртат тук. Нали точно това е целта?

12

ИТ

преди 6 години

Sirma, Musala, SAP, Bosch, VMWare, HP, ....Има още много примери и според мен е важно да не им се пречи! Че като се намеси правителството обикновено се омазват нещата .,,

11

Мюмюн

преди 6 години

Отговарям: Само техническия директор е от Русе. Факт че V-Ray е единствения бг продукт признат на запад, за който се плаща в гущери които идват основно в бг, които се харчат и инвестират отново тук. Може да не искат да имат нищо общо със софия, но факт е че и двамата директори живеят и работят тук. Не казвам че чуждите фирми не плащат, затова и казах скъпо платени шивачки, които работят за чуждо име/репутация и за чужди шефове харчещи печалбите от труда на шивачките в чужди държави.

10

zombay

преди 6 години

За *** избягалите навън са предатели а останалите/върналите в IT сектора чистят *** в някой кол център и само лъжат за парата.. как да се върнеш при ***?

9

Анонимен

преди 6 години

До МюмюнТия Chaos Group са двама човека от Русе и работят за Холивуд и Силиконовата долина нямат нищо общо със София за тяхно щастие и не искат да имат тия в Софи са някакви перачници за пари на хора от целия свят.

8

koko

преди 6 години

ИТ сектора неможеш да го корумпираш... затова дърпа напреде останалите "държавни" недоразумения"До 1:Извади си сметката и смятай бе приятел,елементарно е!

7

Ванката

преди 6 години

Няма лошо 40000 души да работят в ИТ сектора и да получават добри пари. Нека да е така и още повече да имат тази въможност. Лошото е, че една държава не се състои само от ИТ сектор. Има много други фактори, които определят добрия стандарт на живот в една страна и това са например са здравеопазването, образованието, правилните законите и тяхното спазване, липсата или поне ниска корупция, модерната инфраструктура, пътища, чистотата на природата и въздуха, грижата за болни и стари, и т.н. и т.н.

6

Жо

преди 6 години

ЗНАМ една голяма американска фирма, която има филиал в София. Стартовата заплата на новоназначен служител там е 3800 лв. Изисква се перфектен английски и висше образование- телекомуникации. Има и други фирми в София, които дават още по високи заплати, но трябва да си кадърен и трудолюбив. Затова приемът се прави след интервю и после те назначават за пробен период.

5

Мюмюн

преди 6 години

Единствения софтуерен продукт продаван на запад, и чиято продажба остава в бг е V-Ray на Chaos Group. Всичко останало е ишлеме, оутсорсаджии, джаварасти, колцентрове и т.н. печалбата от които се харчи от не българи в чужди държави. Високо платени шивачки.

4

Анонимен

преди 6 години

Иновации, технологии, ххахахх, кол центровете са турбо технологични...