114

Анонимен

преди 6 години

А бе, те са изтрили първия(стария) филм "Под игото" от 1952 година в нета,аз съм в чужбина и филма е блокиран.

113

Анонимен

преди 6 години

До *** историк Връх Шипка е зад ресторанта . Там са били основните позиции и най-тежките битки . Там са се разигравали най важните моменти .

112

Анонимен

преди 6 години

Ами сигурно Шипка има и турско име! Айде бе! Я да видим кой мъти водата! И защо се повдига въпрос за който се знае че ще създаде конфликт! По никое време и защо, и от кого?

111

Анонимен

преди 6 години

Кога се е казвал Свети Никола?Пълни глупости.В нашата история този връх е най-великия,и се казва Шипка.Всичко друго са блудкави,платени лъжи.Целта е да се изтрие историята ни,особено нещата които са ни общи с Русия.Това е цялата работа.Утре вече ще се каже че не е имали Турско робство,и съответно освобождение от него.Пародия.После ще се омаловажат Ботев,Левски,Вазов.Ще се изкарат заблудени хора,или руски агенти,бунтуващи Османската държава!

110

маде ин Булгари

преди 6 години

Връх Шипка ще го кръстим връх Финландия! На името на водката. И защото там са се били и финландци, под руски бойни знамена.

109

Анонимен

преди 6 години

Някакви сили( неназовани),се стараят да сринат най светите символи за българина! Няма символ,няма вяра! Шипка е символа! Свети Никола е за статистиката и като любопитен факт! Тука не става въпрос за география,а за обида към поколения българи! За гордост и хвала!

108

Анонимен

преди 6 години

Подписка, викат. Да не се окаже, че няма и десетина хиляди искат да сменят името, пък няколко милиона сме против?Няма да се учудя, ако са ония изтрещелите вегани, от предишните протести. Те го обърнаха на професия това.

107

Леле,българска науко

преди 6 години

От Великотърновския университет е.Понякога се случва някой да успее да надмине БАН-аджиите по щуротия и д/педавство.Много рядко, но се случва!

106

Анонимен

преди 6 години

Много борци за истина бре...Защо не сменим името на София на Сердика? Защо не Пловдив - Филипополис? Пак да се разшавали хора дето нямат работа. Проучване бил правил той??!! Паметта на младите за историята трябва да бъде изтрита....за това е всичко. Един ден Шипка няма да има и връх и стихотворение и помен. Искат българската история да изтрият...да ни няма!!! Това е национално предателство! Какво блеете като овце подир тоя предател..

105

Анонимен

преди 6 години

Шипка, Шипка! Гръм се чуй!Гурко минал планините ....

104

Анонимен

преди 6 години

Престанете да се гаврите с българската история и география!Върхът винаги сме го наричали Шипка.От какъв зор ще му сменяме името?!Твърдо не!И твърдо ДА,да си остане с името Шипка!Кой е този Петков,какво полезно е направил за населението и защо ще дава наклон на народа как да си нарича светите места?Той защо не си смени името,а ще дава наклони да се сменят имена?Да го е..

103

джендър историк

преди 6 години

Някой чувал ли е за опълченците на Свети Никола? Толко ще чуете и за Освобождението след време. Джендърите си искат "присъствието" и "съжителството". Ако Левски беше жив да види продажната байганжовщина на народа, заради освобождението на който умря, днес щеше сам да се обеси. Въпреки вси болшинството народ са наред с главата, но все дават трибуна за изказване на всякакви *** като този измислен професор.

102

Анонимен

преди 6 години

До Мошенницитеда изстрият...?

101

Мошенниците

преди 6 години

Искат да сменят името не защото толкова са се загрижили за това а за да могат постепенно да изстрият историята зад името Шипка. България много спешно има нужда да стане независима държава за да се спре нашето унищожение като нация и идентичност.

100

Щото ако е от БАН...

преди 6 години

Този професор историк от БАН ли е?

99

Анонимен

преди 6 години

Романът на Яна Язова се нарича ,,Шипка,,!

98

Анонимен

преди 6 години

До истинаТози велик поет е живял в това време и е видял и прозрял .И е написал точно това което е трябвало. Тоест да издигнал в култ за векове това жизнено събите за веки веков.-------------- Вазов винаги си е бил един платен и надъхан русофил. През въстанията и войните се е скатавал в Одеса. В края на живота си се сблъсква с реалността, когато любимците му пращат две армии по 40 хил души срещу нас - в Добруджа и в Македония. Човекът си е бил полезен *** пар екселанс.

97

Анонимен

преди 6 години

Връх "Шушана" го кръстете.

96

Анонимен

преди 6 години

Този професор и много други глупости е написал.Между другото използва историческите факти и ги манипулира така че като че ли е политическа фигура.Пък знае ли човек , човека също има семейство което трябва да храни така че може да му трябва някой допълнителен лев като политически защитник.

95

Анонимен

преди 6 години

доколкото знам, свети никола е върха който е зад орлово гнездо, на север, и е по висок. не съм сигурен но някъде така бях чел.