14

Анонимен

преди 6 години

Тук всеки пише коментари без дори да погледне в Гугъл за какво става въпрос. Мачаджийска история...

13

Младши

преди 6 години

По времето на Вазов върхът се казваше Св.Никола,но това не попречи да бъде наричан и Шипка. Ако върнем името на светеца,който закриляше нашите опълченци,името ШИПКА няма да се затрие- то остава в името на едноименния град,манастир,стихотворение и пр. А на хората,които така ги дърпа към Българското препоръчвам да се сетят за името "Александър Невски"- то не е твърде Българско и по тяхната логика трябва да стане "Св.Св. Кирил и Методий". Помислете и ще видите,че вашата логика довежда точно до там!

12

Анонимен

преди 6 години

Тези историци не разбраха ли, че който се заиграе с преименуване, после си плаща. И Вазов ли ще отречете с всичкоотричането си.

11

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е да се възстанови името на храм паметника Св.Св. Кирил и Методий в центъра на София !

10

Анонимен

преди 6 години

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКА от Иван Вазов ще го забраним ли или само ще заменим Шипка със Свети Никола?Бравус на тез истински български юнаци!

9

Анонимен

преди 6 години

Поредния учил недоучил професор който иска да прави кариера и да сменя имена . Представете си само-по негова инициатива се случва нещо такова. Какъв по - добър начин да привлечеш вниманието върху себе си. Много ми е интересно защо в Париж все още има площад наречен Сталинград? дали защото обичат Сталин? Не, хората просто приемат промените в историята спокойно и без излишни ексцеси. Историческата памет за този връх не е в неговото име и просто заради името го помним. Простотия е това .

8

Roking

преди 6 години

Bg rekite se dvijat nonstop 365 dena v godinata po 24 chasa po 60 minuti...bg oblachni opraviteli se grijat za bg rekite 2 pati v godinata...kak?! Kolko?! Za kakvo?! Zasto?!

7

Анонимен

преди 6 години

Крайно време е да се изрине с лопати псевдодемократическия *** в България! Мръшляци долни!

6

Анонимен

преди 6 години

Да вдигнем и паметник за клетите загинали османлийци докато сме на темата а?

5

бай Иван

преди 6 години

Вазов не е писал за Свети Никола. Поредните тъпотии.

4

Анонимен

преди 6 години

Божилчо, малоумно келешче, явно днес си се събудил и си решил да покажеш на всички, че си с една единствена и то подпухнала от евтина бира и долнопробен тютюн мозъчна клетчица! Какво общо има името Липка с комунизма ограничени *** ***?! Вземи се тресни в стената с главата!

3

Бай Иван

преди 6 години

Трета ненужна подписка за едно и също ! Някой страда от липса на внимание !

2

Божил

преди 6 години

Правилно- светците не бяха драги на комунистите но техния строй вече ври в Ада,затова България се връща към изконните си ценности,които онези мизерници искаха да затрият.

1

Анонимен

преди 6 години

Нещастници, не знам колко старо е името Свети Никола, но някои прабългарски названия са все оше запазени. Шипка има чак в Казахстан! *** псевдоучени! Ше ви изпаря нещастници!