74

ВИНАГИ ИСТИНАТА

преди 6 години

Не от любов към РУСИЯ Борисов не прибра посланика ни ,направи го от страх от народа и от властолюбие . Н е за общи магистрали иска Западните Балкани в ЕС , а за да ги откъсне от влиянието на РУСИЯ , ТОВА ИСКАТ САЩ И ТОЙ ВЛАГА МНОГО ЕНЕРГИЯ ЗА ТОВА . Старанието му сигурно ще бъде осребрено .

73

Анонимен

преди 6 години

Европейците пак война искат, ама този път да не е на тяхна територия а на балканите, далече от удобните им кресла. Нещо ново?

72

Анонимен

преди 6 години

В сегашния свят има ЕДНА държава - агресор и това е САЩ с *** бивш агресор - Англия. Съюз на стара и нова империя, изживяващи се като последна инстанция на Земята. Те определят кое е демократично, кои държави да преобразуват в "демократични". Резултатите са Ирак, Сирия, Украйна и др.!

71

Петров

преди 6 години

Поредният ИксперТ който обяснява колко е хубаво да живееш като американска под мет ка. Като "великата демокрация" Украйна или "свободен" Ирак.

70

ognyanz

преди 6 години

Тези хора гледат на Балканите само като място, от което да се води конфронтация с Русия. Ако някоя балканска държава има добри отношения с Русия, то това е много, много лошо и трябва да се вземат мерки.Е, а ние пък можем и да не би играем по свирката.

69

Айдук

преди 6 години

Че са роднини всичките е факт, но че си нямат никакво доверие също е факт.В битката при Плочник Лазар побеждава Мурат категорично,но не се осмелява да преследва отстъпващата му войска защото няма доверие на роднините,които като видят земите му не защитени можело да ги завземат.

68

до 68

преди 6 години

Според теб има руска агресия, а американска няма? Който мисли така, всъщност не може да мисли. Само повтаря казаното от тези, които плащат. България трябва да се изолира от тези папагали.

67

Анонимен

преди 6 години

До АйдукНе са пет,много повече части са,само на юг са били около 7 части от днешните Албания през Македония до северна и централна Гърция,без да смятаме болярите на север от Дунав,отделно и три български царства.А де факто последния винатийски император е роднина на бългаските царе,а сръбските и българските владетели също са били роднини,което е тъпо,че вместо да се обединят,са се изпокарали.

66

Айдук

преди 6 години

Сега обаче, поне на книга ,имаме много съюзници и можем избираме,дали ще сме неутрални и после васали,или ще застанеме до съюзниците си,за добро или лошо.

65

Анонимен

преди 6 години

До Eni4erТова имах в предвид.Целия Балкански полуостров има като герой Крали МАРКО .А той е най- верния васал на ОСМАНЦИТЕ.Шишман за да си спаси *** е дал дъщеря си на МУРАТ.Не може да съдиш от дистанцията на времето.Целите Балкани са били разпокъсани и в раздори между роднини тогава.Византийците,сърбите и особено българите са разпокъсани на феодалства,болярства и царства.Дори азиатския и европейския бряг на Константинопол са били в дразги помежду си.

64

Айдук

преди 6 години

До Eni4er шишман не е законния цар на бълтарите, нито е първороден, нито майка му е принцеса!За това не е бил признат от повечето голями боляри и за това България се разцепва на ПЕТ части, три по-голями и две по-малки.Влашкия воевода подкрепял Страцимир който е имал проблеми с маджарите, а не с турците. Така че Шишман е нямал на кой да разчита и не е имал кой знае какъв избор освен да е неутрален,а после васал.От многото му отмятания става ясно че не му е било гот да е васал,но е нямал избор.

63

Анонимен

преди 6 години

Единствените гаранти на БГ против руската агресия са ЕС и НАТО!

62

Eni4er

преди 6 години

До АнонименТова имах в предвид.Целия Балкански полуостров има като герой Крали МАРКО .А той е най- верния васал на ОСМАНЦИТЕ.Шишман за да си спаси *** е дал дъщеря си на МУРАТ.Но не би...

61

Съби

преди 6 години

Прави са Балканите винаги са били марионетки у опитни мишки,най-много на Русия,но не само на тях. Русия не е спряла да манипулира Балканите,да настройва хората етнически и в междудържавни конфликти.

60

Анонимен

преди 6 години

цар ви Шишман е бил съюзник с турците след тава е бил техен васал като няколко пъти се се отмята докато накрая му откачат главата от раменете.

59

Венсеремос

преди 6 години

Балканите в НАТО и войната да си се води при калмици и дагестанци .

58

Анонимен

преди 6 години

Отдавна анализатори ви говорят, че между Балканите и Прибалтика ще бъде фронтова зона. САЩ ще воюват до последния българин, румънец и поляк.

57

Eni4er

преди 6 години

До дрънНеутрални значи.Както през далечната 1396 г. Цар Иван Шишман беше неутрален

56

Lan

преди 6 години

43,44,Що да сме забравили? Тя историята се чете с разбиране - така са мислили за световната супер сила, която си е развявала байряка по онова време...:) Сега нещата са леко променени, но пак има такава :).

55

дрън

преди 6 години

Колко glupavi булгари имало. Щяли да бъдат с Германия? Нямам думи.България трябва да бъде обединител за мир и неотрална зона на БАЛКАНИТЕ!!! Турция, Русия и Америка да се бият. Ние обявяваме пълен неутралитет щото, който и да изберем, той ще загуби.