102

Съвет

преди 6 години

Аз от съвсем малък говорех руски. Дядо ми беше руснак белогвардеец Умен човек и прекрасен математик. Указа се че владеенето на чужд език може да се предава и по полов път както комунизма.. Говоря за майката на това детенце.

101

Анонимен

преди 6 години

Ако проговори на Китайски го признавам за феномен и прероден китаец.

100

Нафарфорий

преди 6 години

Акцента му е на амерканец от дивия запад-преродения Били Хлапето

99

Морски ама горски

преди 6 години

От една годинка са пред таблетите и гледат по ютуб филмчета на Дисни.Нормално.Аз от Канал 1, навремето така съм научил руския ,но чак в Кранево с една украинка ми се отвори дарбата.

98

Анонимен

преди 6 години

Приятеля 96 е прав , но незнае какво е афект . Детето не е по реален афект а преиграва .

97

до 96

преди 6 години

Нали точно това казвам , че ученето по слух е много трудоемко и не само това , но за деца си е противопоказно !

96

Мето

преди 6 години

По принцип децата учат езика ако им се говори на него. В този ред на мисли е впечатляващо че е научило от пасивно гледане. До пича филолог по долу. До 14 годишна възраст хората лесно усвояват всякакви дифтонги и звуци. Имах един приятел от испаноговорещо семейство които говореше само английски защото не му бяха говорили на испански. Приятеля ми беше много умен с докторат по копютърни науки.

95

Пян_Гъ

преди 6 години

Към всички, които си мислят, че някой е научил чежуд език само от анимационни филмчета: ТРАЙ, КОНЬО, ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА!!! Ама знаете ли кое е лошото? Нивото на мислене в БГ. Самият факт, че хората вялват на такива фантасмагории - "То детето гледало и научило" - е умопромрачаващ за бъдещето ни. Доведете ми дете, докажете ми, че знае анлийски само от TV, за да го изпитам устно и писмено (с методологически съобразени тестове), и ще видите, че или не знае, или е учило езика в жива среда, или има друго

94

до 91

преди 6 години

Без да имам претенции , че знам езика на добро ниво от това което виждам си правя извод ,че детето отговоря адекватно на зададените въпроси . Друг е въпроса ,че диалога може да е репетиран.

93

Партизанката

преди 6 години

Напълно съм съгласна с коментарите по-долу. Има връзка между ранното научаване на английски и ненаучаването на българския. Говорила съм с логопеди, а също така и познавам няколко момчета и момичета в предучилищна възраст, които все още не умеят да говорят! И това е масово явление!

92

Пян_Гъ

преди 6 години

До АнонименОбясни ми, що не, нищо, че с това си вадя хляба. Обясни ми как се произнасят аористни дифтонги, как се избира времева рамка за глаголите, как се изгражда предикация при афект, съгласуваност м/у подлог и сказуемо... Ела, ще те зачислим в докторантура, ще станеш учен и ИЗВЕСТЕН... Дай, боже, повече такива самородни специалисти...

91

дедо Ташунко

преди 6 години

Хора, не се чудете. Моето папагалче говори перфектен английски, френски, немски и холандски. Кълве цял ден пред монитора и изучава чужди езици, Най-весело става като почне да псува на сръбски. Полиглотче е, много ни кефи с Ташунковица.

90

Анонимен

преди 6 години

Ако някой, който наистина говори английски /защото бащата очевидно НЕ знае езика/ поразговори това дете, ще се види, че то изобщо не владее езика, а повтаря заучени елементарни фрази, характерни за дебилните анимационни филмчета. Точно както го правят почти всички съвременни деца. Така че, извинете, не схващам, кое тук е "Изумително!", "Чудото" и прочие нелепи определения. Изумително ще е, ако бащата вземе, че качи клипче как това дете говори БЪЛГАРСКИ и се види, че то знае и владее БЪЛГАРСКИЯ.

89

Я гледай....

преди 6 години

Чудо би било ако детета заговори на руски.Английски е световен език и е нормално.

88

до 86

преди 6 години

Моля ,обяснете . Интересно ми е . Имам приятелка логопед и ми е казвала , че има много деца които трудно се ограмотяват на родния език ( да речем български ) заради ранното изучаване на чуждия . Какво мислите по въпроса ?

87

Анонимен

преди 6 години

"Не винаги най-лесното обяснение е вярното. Език не се учи само от анимация."Език се учи по-лесно отколкото си мислиш. Просто трябва да си наблюдателен и да си обясняваш нещата.

86

Партизанката

преди 6 години

То хубаво, ама няма да е зле да научи и БЪЛГАРСКИЯ. КАТО МНОГО БЪЛГАРСКИ ДЕЦА, КОИТО ИГРАЯТ НА СМАРТФОН И ГОВОРЯТ АНГЛИЙСКИ, НО УВИ, БЪЛГАРСКИЯ НЕ СА НАУЧИЛИ.

85

Пян_Гъ

преди 6 години

Не винаги най-лесното обяснение е вярното. Език не се учи само от анимация. Като помощно средство - да. Или мочето е обучавано в англоезична среда (и сега бащата търси известност), или наистина има свръхестествено обяснение. Момчето подбира правилно и спонтанно думи в състояние на афект, което НЕ СТАВА С ФИЛМЧЕТА! Т. нар. word choice е напълно правилен и актуален. Чога да ви обясня, но се съмнявам, че някой се интересува чак толкова. Вярвайте в каквото си искате...

84

Анонимен

преди 6 години

Ужас. Мислех, че синдромът "зарязани пред телевизора/компютъра" е характерен за градските деца. А щом вече и децата на село, вместо да играят и тичат по поляните, са започнали да "полиглотстват" пред монитора...

83

Анонимен

преди 6 години

"не се учудвам чак толкова , аз имам познати който детето им говори руски по добре от българския а е на 4-5 г но като беше малко му пускаха едни филмчета на руски за маша и мечока"Децата са впечатлителни. Научават това, с което ги облъчваш. Ако научават чужд език като английски или руски, това означава, че не им обръщаш достатъчно внимание.