142

икономист

преди 6 години

Естествено, че учи само! Талантливо е, чуждият език му се отдав, и това го стимулира да го опознава още повече. Ако не му се отдаваше, тогава би спряло да учи. Нищо не става насила! Специално английския, всеки може да го научи на базово равнище, но по-задълбочените познания, изскват наличие на някакъв талант. Това важи за всяка една сфера!

141

До 141

преди 6 години

Споко, родителите не го мъчат да учи, то детето само учи, както и им е казало. По- скоро родителите да спрат да си чешат егото по медиите. А от знание никой не е умрял, та нека се учи детето щом може и го влече. Нека си направи научната кариера. Умно дете е, браво на него. Само дано медиите да не го окапазят и лишат от приятели.

140

до родителите на

преди 6 години

СамиОставете детето да изживее пълноценно детството си.Него форсирайте с езици и др. подобни.За всичко идва време.Да научи добре български , защото за него е важно/за у-ще/, майчиния иза сега толкова.Не мъчете детето излишно.

139

До 119

преди 6 години

Ако е така - помолете авторката да си коригира данните е статията-тъй като по аритметика излиза, че сте се събрали когато майка му е била на 14 години. Иначе да ви е живо и здраво детето и да използва добре даденностите си

138

Ми

преди 6 години

Не е чудо. Нито е първото умно дете, нито е последното. Просто може да учи и го прави само. Не е прераждане или друга простотия. А медийната слава може би чеша егото на родителите, но вреди на детето. По-добре да мислят за уроци по английски, щом на детето това му харесва. После може с това да си вади хляба като порасне.

137

Неа до 133

преди 6 години

Аз до сега не съм видяла турчин който да владее правилно българския език .... Далеч съм от мисълта и че вкъщи говорят на български . А включването на бащата в коментарите беше доста неуместно !!!! Щом нещо е пуикувано в публичното пространство ,то всеки има право на мнение ! Да беше подбрал аудитория която само да го хвали .

136

Не че нещо

преди 6 години

Но говори по-добър английски от много колеги и има по - богат речник

135

Очевидно е

преди 6 години

Натровен е с новичок, английският вариант. Тоя Путин не се спря.

134

Поздрави

преди 6 години

Гордейте се с детето си и се постарайте да работи с учител по англ.език и бълг.език. Така до няколко години ще владее три езика ( вкл.и турски). Щом му се отдава, нека да ги научи правилно езиците, винаги ще са му в полза. А и в тази възраст децата са като гъба, попиват всичко!

133

леле

преди 6 години

До еее кви езици бе!Какво печелиш от излятата злоба?

132

Анонимен

преди 6 години

До бащата на детето:Вие имате 7 грешки на три реда . Не сте в състояние на научите детето на правилен български. Английски се вижда , че ползва на базово ниво- далече от перфектното, дано поне с турския да се справя по-добре.

131

Моряка

преди 6 години

Браво на детето,такива хора са и нужни на тази държава.

130

икономист

преди 6 години

До Анонимен 128 Да, ама въпросните държави, не са икономически джуджета като нашата, в която не можеш да се реализираш само с родния си език. Пък и да се реализираш, ще си на заплата около минималната сигурно. Ето защо хората учат децата си на чужди езици! Въпросът е, че не всеки възприема наученото, но това е една друга тема, която съм засегнал от части по- долу. Очевидно е, че момчето е талантливо, и нека ви е живо и здраво! Възможно ли е да имате някой много далечен роднина - британец?

129

бай ч.лен

преди 6 години

не ю туб а ю тюб както не е мерцед'ес а мерц'едес и не е персил а перзил ама ти нали си ***

128

пробвай

преди 6 години

Бай Алтън Ефенди, първо провери детето ти да ли е би-езично. как ли? ако незнаеш. докарай двама непознати за него мъже жени или деца. единият само на турски 2-я на български и му проведете паралелен разговор по една тема. всеки от два-та гости да задава въпроси по темата на единя другият гост нпо 2-я език. след 5-6 въпроса гостите сменят езиците и карате по темата. ако на всеки въпрос то върне отговор на езика на който е зададен-Семих е двуезичен и като нищо ще научи и 10 езика

127

Анонимен

преди 6 години

Пфу,егати скапаната статия...И откога трябва да се дават за пример и образец побъркани и луди родители,които искат да научат малките си деца на чужд език,отколкото да говорят на своя роден език? На всякъде ,даже и в западноевропейските държави( като изключим Англия),родителите учат децата си на родния си език,а не на английски.

126

До долния

преди 6 години

Е и какво толкова станало, на мой братовчед дъщеря му също проговори английски от ютуб, ама е далече от добре говорене, както съм убеден, че и това дете не говори чак толкова добре, ама според родителите, които не говорят изобщо е сигурно невероятно. Да е живо и здраво детето.

125

Алекс

преди 6 години

Какво се чудите, вече всяко дете проговоря на английски език, преди да проговори на родния си език.

124

има чалъм

преди 6 години

До Бащата на дететоЛогопедите не проверяват колко са "голями аспектите".Правиш филмчета-публикуваш ги. ама покани на боза и баклава местната учителка по английски и запиши как разговаря с момчето за детски неща. простички. без украшениа и имитации. с подобен запис ще затвориш устата на анонимните които се бъзикат с теб

123

Солимавуглу

преди 6 години

До Бащата не дететоче кое ви пречи? когато уменията са естественни-те се отдават с много малко усилие. ако има усилие-няма талант. а ако се стремите да изглеждате талатливи и утрепате детето от тренировки с *** анимационни филмчета и дигитални игри... ще я докарате до там докъдето я докара Наим в Ъгъла със сол=световен и олимпийски шампион ама на ръст 1 и 20