18

Анонимен

преди 6 години

Проблемът с безстопанствените кучета е проблемът с безотговорните стопани. Не видях в статията да се задава въпросът - откъде идват бездомните кучета, защо не намаляват. Ами, защото стопаните на домашни любимци са безотговорни:1) Взимат си животно, виждат, че е нужнагрижа и внимание, не ги устройва и го пращат на улицата (некастрирано, разбира се).2) Взимат си животно, не го кастрират, въдят поколения и пак на улицата. Институциите няма как да смогнат да обгрижат животните при този наплив.

17

Американ

преди 6 години

Спънката е българският мързел и вечното "миене на ръцете" със външни причини.

16

Край

преди 6 години

Единствената пречка за справянето е това че бездомните кучета са ресурс за кинти на чиновници и кучелюби. Справянето е елементарно. В полето до София заграждат 4-5 терена по 50 декара с хубава висока мрежа. Има достатъчно общински земи. Всички кучета се изловят и пускат там. В тия "резервати" кучезащитните организации с техни средства правят къщички, хранят, поят, забавляват така скъпите им животинки. Така е хуманно и справедливо. Не ги трепем а ги хранят само тези които ги обичат и искат.

15

Анонимен

преди 6 години

Главната спънка са многобройните неправителствени природозащитни организации, които получават добро финансиране от многобройни фондации, за да решат проблема с бездомните кучета. Ако изчезнат тези кучета, то тогава ще секне и финансирането. Преди години прочетох в пресата, че само за София има 12/дванадесет/ НПО, които получават пари по тази линия. Отделно ще бъде засегнат печелившия бизнес с кучешки кожи и кучешко месо.

14

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

За да даде поколение една ***, тя не трябва да гладува. В противен случай, тя не се разгонва, или не зачева, а ако зачене, помята. Този механизъм природата е изработила за да се гарантира живота на малките. Болшинството охранители на предприятия, фирми, строителни обекти и т. н. , държат и хранят улични кучета в нарушение на ЗВМД, като помощници и за запълване на времето.

13

Анонимен

преди 6 години

Живко 'Суджука' не е ли разработил нов бизнес?

12

Анонимен

преди 6 години

Осиновените с чип и контрол над осиновителите.

11

До Факт

преди 6 години

Само че да ги осиновяват, а не "осиновяват" и после на улицата пак.

10

Анонимен

преди 6 години

Не искат

9

Бай Иван

преди 6 години

По живково време ловците си заверяваха билета с крака от врани или гарвани както и с уши от бездомни кучета .Бройката и на трите вренителя беше в нормите .

8

Анонимен

преди 6 години

по-скоро кучетата ще се справят с институциите, никой не си мърда пръста за нищо! чакат да вземат заплата само и как да скатаят работа!

7

Могат

преди 6 години

но не искат,от страх от протестите на т.н. "кучкари",които са далеч по-злобни и агресивни от самите улични кучета!Решението е много просто,както казва коментар N4,с подръчни и налични сили и средства,едно по-едно до едно!Преди години,един Директор на Месокомбинат разпореди да се закупят патрони за ловната пушка на охраната, и тези от охранителите,които бяха ловци,главно през ноща,за около месец-два решиха проблема!?А тези,които бяха против,след време бяха аут от работа!?Кратко,точно и ясно!!!!!!

6

Анонимен

преди 6 години

Могат, но дали искат ...?Няма начин да не могат!

5

Факт

преди 6 години

Решението е много просто и изисква само лека промяна в закона:Куче на улицата,което е без повод(със или без придружител) се прибира в приют,държи се 2 седмици(примерно) и ако през това време не се плати глобата или не бъде осиновено,се приспива!И край на проблемите!А,освен това най-после да видим осъдителни присъди за общините заради пострадали граждани.Естествено,тая елементарна работа НЯМА ДА СТАНЕ!Поради финансов интерес-само Екоравновесие усвоява всяка година над 3млн. лева заради кучетата!

4

Драган

преди 6 години

Ако почнем сами да ги избиваме, можем ! Ние сме държавата

3

Анонимен

преди 6 години

Могат. Ако НПО-тата на хранилка бъдат забранени.

2

noFreeman

преди 6 години

аз нямам проблем с кучетата, преди седмица застрелях едно и сега само като се появя 20-25 кучета глутница се чуди накъде да поеме... и така до следващото... държавицата ни мърлява да се чеше по където не трябва...

1

Не могат

преди 6 години

Съдейки по положението - не могат!