21

Уточнение

преди 6 години

55%...ама ако е роднина. Иначе 99% е истинският резултат.

20

Анонимен

преди 6 години

изключителното разнообразие на кожни изменения както по вид, така и по размери и форма. Най-характерната му проява са несърбящ обрив по кожата и промени по лигавиците. Обривите варират от бледо розови до бакърено червени и могат да са с различен размер. Те се откриват в различни области гърди, гръб, корем, като за особено характерна се смята проявата им по дланите и ходилата. Обикновено обривът преминава за няколко седмици или месеци със или без лечение.

19

Пример

преди 6 години

Не съм им голям фен и рядко ги гледам, но ми правят впечатление ММА бойци, боксьори и др. подобни спортове как ринга е окървавен още от първата двойка,след това следват други и други, прегръщат се, единия и другия в кръв, пода също от предишни, но още не съм чул някой така да се е заразил от толкова години... Един да има заразена, по "логиката" на някои тук, ще "зарази" всички! Явно не е толкова лесно заразяването, както някои тук се опитват да го изкарат!

18

Анонимен

преди 6 години

Втори стадий на сифилис наблюдавани и някои изменения на лигавиците. Характерно за тях е поява на ранички, покрити с белезникав налеп. Такива се наблюдават както по гениталиите, така и по ануса и устата. Кожните и лигавичните изменения са съпроводени обичайно със следните оплаквания: увеличаване на лимфните възли, възпаление на гърлото и петниста загуба на окосмяване в областта на главата и веждите.

17

Анонимен

преди 6 години

седмици (средно 28 дни) след инфектирането. Той се проявява с единична, неболезнена раничка, наречена твърд шанкър. Тя може да е различна по големина и няколко дни след появата й се увеличават и регионалните лимфни възли най-често в областта на слабините. Раничката и увеличените лимфни възли са неболезнени, поради което пациентите често недооценяват сериозността на сифилис

16

До 16

преди 6 години

Ама продължаваш с глупостите... Кръв "можело да капне"... Ами да, по твоята "логика" трябва да си стоим в къщи, като в инкубатор, щото евентуално пот от някой може да "капне" на бравата на вратата например... абе "никакви" общувания с хора, никаква работа, никакви басейни, заведения, фитнеси, дръжки в автобус, фризьорски салони, параноята на някой може да стигне до там да спре децата от училище, щото има "опасност" от "зараза", щото някой може да е пипал бравата на класната стая! Не се излагайте

15

Анонимен

преди 6 години

познавам такъв, видях картона му, ХИВ позитивен от 1985!! Болеста прихваща от 1984. Не можех да повярвам, държах картона му в ръцете си, та той направо е откривателя на СПИНА. Този човек е жив гони 70 години, и от 1985 е на медикаменти които стопират болеста от развитие, нещо като летаргия, но самия той може да зарази други хора. Дали е още жив не знам не съм го виждал от 2 години.поздрави от Сидней Австралия, поздрави и на жалкия *** долу който се представя за мен.

14

Бай Иван

преди 6 години

За сметка на това маса момиченца(и момченца ) от провинцията ,като дойдат в София извършват сексуални услуги без никакви предпазни средства из дискотеки ,клубове и всякакви гнусни дупки за някоя друга парцалка от мола ,точно немитите съдове са проблема ,да ;) !!!!

13

Шемет

преди 6 години

До До 11Хвани прочети некоя книга...Целувай и се гушкай със Спинозните и се моли да не умреш в адски мъки.

12

Анонимен

преди 6 години

Болест на мръсните ръце е хепатита.

11

До 11

преди 6 години

Не пиши глупости бе, човек.... Ако се предаваше ХИВ чрез пот или слюнка, то би трябвало до сега поне 50 процента от населението на земята да е заразено... Например хепатита е 100 пъти по-зараразен от ХИВ, но и той и не се предава чак толкова лесно! Основните пътища на зараза са няколко - секс без предпазни средства и то основно а.ален, чрез обща спринцовка или преливане на заразена кръв на болен!

10

Анонимен

преди 6 години

В това е проблема. Много хора знаят, че са болни от нещо, но не пазят партньора си. Не му казва! И той си знае, че е чист като бебе. От къде да му дойде на ум, че секс с теб ще го вкара в приключение.?И си има и сериозна жена и на нея ще докара 200 здравословни проблема. И така по веригата. Тези презатвативи не са за да пълнят чекмеджета та на аптеките и касите на големите вериги. А по предназначение. Заради единия му гол кеф 200 проблема. Кому е нужно!? Като е възможно да е здравословен секс.

9

до10

преди 6 години

пише 2018 защото току що го коригираха редактирите, първоначално беше 2016

8

Анонимен

преди 6 години

ХИВ позитивноте не бият камбаната, че са болни, там е работата. Докато си болен от диабет, дори като назначат на работа, работодател трябва да знае, че си диебетик. Да не те товари с работа, да не те стреса, защото е пагубно за болния. Възможно е да получи хипогликемия и прочие. ХИВ е автоимунно заболяване. И болния си изпада в разни състояния.

7

Playboy

преди 6 години

Вие луди ли сте....кой нормален и здрав човек ще контактува със СПИНозен...чумата на 21 век.Всяка капка кръв слюнка или пот от такива хора моментално ви подписва смъртната ви присъда.

6

до 3

преди 6 години

правен е 2018 г. януари, пише го горе и долу в текста

5

:):)

преди 6 години

българите сме почти 6,5 милона а не 1000 човека, стига с тез алабалузми теории за представителна извадка....

4

АВСТРАЛИЙСКА ЖРИЦА

преди 6 години

Е аз общувам със спинаджии край моста Харбър Бидж. Пък съм оцелял. Кво значи това? Че не се предава по въздушно капков път. То е като диабет.Нищо повеепоЗдрави от Сидни австралия

3

Алов

преди 6 години

Това е чума. Ако си болен животът ти е свършен от 1 до 30 години - 100% си мъртъв. Ако някой те зарази и ти си на същия хал. Жестоко е ,но на всеки живота му е по-ценен от човещината към болния.

2

Анонимен

преди 6 години

Не познавам такъв човек, но и да познавах не мисля, че бих се отнасяла с него различно. Все едно да откажеш да общуваш с някой болен от диабет, например. Виж, ако става дума за интимни отношения, да мисля, че ще откажа, но ако става дума за колега, приятел или съсед... ами човек като всички останали, защо да го изолирам? Все пак СПИН не се предава от ползването на обща клавиатура? Нито пък от ползването на обща тоалетна.