51

DiesIrae

преди 6 години

Което има 600 лева ДДС - на 6-тия месец да ти върне държавата 150 лева и готово. Хем на база на декларираните касови бонове ще се изкарат реалните обороти на търговците. Гражданите ще изискват бонове защото ще знаят, че след 6 месеца ще си възстановят част от парите и добавен бонус - съкращаване на част от безполезната хрантутеста армия от трупащи лой държавни ***! Какво не ви харесва и какво му е сложното, че се занимават с глупости, а не приемат проста промяна?

50

DiesIrae

преди 6 години

Вместо да губим време със смени на касови апарати и програми, защо не се занимаваме с основния проблем? Дали си с апарат от 2018 или с 1900 е все тая ако не го ползваш и ако за почти всяка покупка не се издава касов бон. Нали? Щом е така проста промяна в закона - възстановяване на ДДС за гражданите срещу предоставени касови бонове!На всеки 6 месеца гражданите да предават всички събрани касови бонове и да им се възстановява 5% от ДДС-то - средно по 500 лева разход за 6 месеца са 3000 лева

49

Анонимен

преди 6 години

А и междудругото не само един има за златния скукс като номинация на простотия доста са за там ами дано да видят какво ли ни командва

48

Анонимен

преди 6 години

Време е тия папараци из феисбук да не ни добавят из разни групи до лицето иво раинов не слушаите когото не трябва пълнят ви главите с глупости това са ненормални хора без работа и мозък мога да изброя 10 такива в ловеч от тия лица ми се повдига камо ли политика да следя лично съм си запушил ушите и чакам такива като коларова да станат кмет на града да се оправим а дотогава ще избягаме зарад такива като тия до един както направи цялата интелигенция

47

Анонимен

преди 6 години

Време е за смяна на личните карти! После книжките!

46

Анонимен

преди 6 години

То пък един бизнес.....

45

Andreshko

преди 6 години

Не е важно дали апаратите ще сработят,важното е някой герберунг да се нагуши.

44

Анонимен

преди 6 години

Интересно как не са се сетили да сменят и номерата на колите.В България рекета е държавна политика и герберуните не са по различни от другите цоциалисти!

43

ДА

преди 6 години

Е,как няма да има ефект смяната на касови апарати!?Ами то си има лоби в парламента!Пак някой ще лапне едни пари,та това са толкова много фирми!Нали затова ги избираме-да ни дерат,докато мърдаме!

42

Анонимен

преди 6 години

Поредното стригане на народ от овцe и пак по любимия за ГЕРБ начин, на тъмно.В преходните и заключителни разпоредби на един закон (ЗДДС) се вмъква текст, който води до 300-400 млн. излишен разход на бизнеса.Какъв ще е ефекта от това не е ясно, а и няма значение.Дали ще издържат сървърите на НАП-едва ли, защото те и сега дават фира.Вместо да се остави бизнеса да работи, се мислят всевъзможно глупости, за да му се пречи.Да видим до къде ще я докарате по този начин и до кога народа ще търпи!?

41

а

преди 6 години

До Анонимен 37 В България ни управляват комунисти, за които частника е престъпник !Щом развиваш бизнес, то ти си престъпник за държавата !Крайно време е комунистите да си ходят от врастта !

40

ХоХО

преди 6 години

Да обЕсниме на нашите политиканки.....въпроса с касовите апарати са изчерпа до следното "ИЛИ ЧУКАШ ИЛИ НЕ", те ти връзка с интернет

39

Анонимен

преди 6 години

Значи в цял свят технологиите улесняват и ускоряват процесите, само в България ги забавят.

38

ист

преди 6 години

На дребните търговски обекта и в тоалетната да им сложите касов апарат вързан кън НАП, файда няма. Големите, големите са важни, но не ви стиска, или нямате полза.

37

Анонимен

преди 6 години

и всеки да си пази цяла година вси4ки кас бележки и фактури и документи за вси4ки приходи ! след което ги предоставя за пълна ли4на ревизия, в къщи ,на вилата, за колата....!и ако нещо не излезе...белене!!

36

Анонимен

преди 6 години

За 18 години в Испания не видях подмяна на касови апарати задължителна, все още има магазини работещи с апарати на по 20 години,дори бих казал, че 90 % от частниците работят с много вехти касови апарати ! Върви ли средният и малкият бизнес значи държавата води правилна политика,защото парите са в постоянен оборот и никой не пречи на никакъв бизнес с нови закони и разпоредби, всякакъв вид нови разходи за бизнесът са пречка...ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА ПЕЧЕЛЯТ.

35

Анонимен

преди 6 години

Тамън потръгне бизнеса на хората и хоп Горанов спъва положението, защото пари за него няма.

34

Ранът Оруел

преди 6 години

Дори и Горанов да си отиде и друг да дойде все тая. Подлежите на обругаване. В англия вече приеха, че местните жители са били тъмнокожи, следващата стъпка е че белите са нежелана вредна мутация и нстатък сещате се.

33

Анонимен

преди 6 години

Идват избори догодина и ГЕРБ трябва някак да събере пари за купуване на гласове.А може и някой олигарх да е обеднял и сега да му трябват пари. Поредна пречка да няма инвестиции у нас.

32

Анонимен

преди 6 години

Дано по скоро започне смяната.