127

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 130Аз си спомням 10 ноември, че и 11-ти. Нали ходехте като мишоци и тихичко се питахте какво е станало. Сега се правите на революционери! От меки лаjна революционери не става. Сега сте много храбри. И смешни! В душичките си треперушкате. Все ви се привижда ДС. Правилно! Треперете!

126

Анонимен

преди 6 години

Такива съдилища е имало и във Франция, и в Белгия, и в Италия. Във Франция са бесели колаборационистите по уличните стълбове, а после са ги оформяли. Никъде обаче не са съдили такива, които са разнасяли отрязани глави на хора по селата. Защото диващината на българските фашисти не я е имало никъде! Може би само хърватските усташи са зверствали повече със сърбите. Има нож-срборез, с който са си устройвали състезания кой повече сърби ще изколи и един е стигнал до над 600! И после - защо Сребреница!

125

Анонимен

преди 6 години

Под закона за народния съд стоят подписите на 16 министри. Само 4 от тях са на комунисти, другите са от други партии. Подписан е и от Никола Петков, Дамян Велчев и др.

124

Владо

преди 6 години

Как можеш да кажеш, че са виновни Великобритания и САЩ?? Нали веднага ще ти спрат парите! Затова плюй комунистите-те са виновни винаги и за всичко. Работи без отказано.

123

До сминдух енд чесън

преди 6 години

Само че на Нюрнбергския процес са били съдени най-високопоставените нацисти. Има и десетки други, на което са съдени хиляди германци. За тези процеси не се говори! Народният съд не е прищявка на току що взелите властта земеделци, комунисти и т.н., а е наложен от държавите победителки във ВСВ- Великобритания, САЩ и СССР. Не бива да се забравя, че България е съюзник на нацистка Германия и като такъв следва да си понесе последствията!

122

сминдух енд чесън

преди 6 години

Какво има да се учи,Нюрнбергския процес е срещу 24 функционери на Хитлер и половината биват оправдани,а комунистическия Народен съд са пострадали над три хиляди души,цялата игра е комунистите да присвоят имотите на така наречените "обвиняеми",което направиха и без съд и присъда спрямо много българи.Комунистическата алчност е безгранична,това да знаят поколенията.

121

БЪЛГАРИН

преди 6 години

До АнонименИ ЩЕ ИМА НОВ НАРОДЕН СЪД

120

Анонимен

преди 6 години

То добре че след 10 Ноември,ВИЕ не се срещнахте с народа,защото малко от вас щяха да останат ,,Недолюбени''.Ами всичко беше така нагодено,че да си останете и до днес,че и говорите ......за светлото бъдеще още.Скрийте се ,и се не показвайте навеки.

119

Анонимен

преди 6 години

Бащата на този, също беше назнчен за професор от партията.По възрастните си спомнят,че го наричаха Дебилчо Илчев.

118

ДО ИНФО

преди 6 години

Доста ти е лъжливо инфото.Това са сътрудници на окупационните немски войски , изтрепали хиляди и изпратили хиляди по лагерите. Прочети за окупационното правителство на Франция, и какво е правило. Твоята теза е типична за комунистите.Тези предатели ги сравняваш с доблестните българи, които върнаха Траки, Македония и Добруджа, след което комунистите ги предадоха.Срамно е сравнението ти.

117

ss

преди 6 години

Това да целуваш германски за.ници не те прави елит.Същото е сега да кажем че Бойко е елит щото целувал на Пеевски за.ника.За такива само мощна шейна и пресечен терен и цялата фамилия да накачули ако може.

116

Do ognyanz

преди 6 години

Откъде такова внимание напоследък към Народния съд...Съвременният елит не е толкова ***. Знае, че върви по стъпките на стария фашистки елит. Иска индулгенция.За или против Народния съд сте професоре?

115

Info

преди 6 години

1945 г. Франция, легална чистка с 300 000 досиета, 127 000 процеса и 97 000 осъдителни присъди. Преди това, съгласно министъра на вътрешните работи Адриен Тиксие, има над 100 000 жертви на дивата чистка/една трета от бойци на съпротивата, останалите от признателни граждани, с цел имотни облаги и прикриване на съучастници. 40 000 са изпратени в лагери и затвори, 20 000 жени/често обикновени слугини на германци/ са подстригани и карани голи през площадите с изрисувани по тях пречупени кръстове. В България не е имало такива зверства след 9-ти.

114

Анонимен

преди 6 години

В Европейското право няма такова понятие народен съд. Има си съд и това е . С тази риторика излиза ,че народа ги съди. Над 50 години БКП-БСП използва демагогия .

113

ognyanz

преди 6 години

Откъде такова внимание напоследък към Народния съд, който се е провеждал в средата на миналия век. Вижда ми се политически мотивирано.

112

Инфо за професори

преди 6 години

Нюрнбергските процеси са дванадесет и продължават чак до 1950 г. Опорната точка, че в Германия имало по малко репресирани отколкото в ЦБ, е дело на подобни професори, без прекалено морал и чест. В Германия е проведена такава чистка преди процесите, че в някои министерства е нямало кого да изправят пред съда. Налагало се е секретари и секретарки да отговарят за липсващите си началници.

111

Анонимен

преди 6 години

Партизаните в Италия хващат Мусолини и го обесват. Знаете ли колко сълзи е пролял професор Иванчо Илчев за него? Още не може да го прежали. Всеки ден проклина италианските комунисти, които свършиха пъкленото дело.

110

Инфо за професори

преди 6 години

Народният съд, професоре, е създаден с декрет на НЦВ Симеон Кобурготски. Не са били комунистите на власт, а регентите. Тогава ЦБ е била под контрола на съюзническа комисия от великите сили за ваше сведение САЩ, СССР и Великобритания. Решението за съд над военнопрестъпниците е взето още в Ялта. Извънредни съдилища е имало и в другите сателити на Германския Райх Франция, Дания, Холандия, Италия и пр. При това мого по-жестоки.

109

Анонимен

преди 6 години

Прав е професорът, че Народният съд е борба срещу режима, който обяви война на демократичните страни САЩ и Великобритания и беше съюзник с Нацистка Германия. Веднага да му се вземе дипломата за средно образование, ако не знае това. Останалите му дипломи и без това стават само за ролката в тоалетната.

108

Анонимен

преди 6 години

Тоя Иван Илчев щеше да спаси нацистите на Нюрнберския процес. И те така казваха, че съдът е политическа репресия срещу тях.