56

Анонимен

преди 6 години

За вас лъжа за мен истина "демократа" Стефан Савов е крадял храната от колетите на затворниците в Белене.

55

Анонимен

преди 6 години

Демокрацията нанесе много повече вреди на България от т.нар.комунистически режим.Освен това комунизъм никога не е имало!

54

Анонимен

преди 6 години

Проповядването на радикален комунизъм е осъдително. В България има закон, обявяващ комунистическия режим за престъпен. За съжаление опитите за реставрация на този режим не са наказуеми и от това се възползват неокомунистически елементи, като Жаблянов, Зарков и Нинова.

53

Чета

преди 6 години

Коментарите говорят за едно - нямаме обективна оценка. Ако терорът е бил преди 9 септември, в зависимост от политическата си окраска, можем да го определим за нещо добро и обратно. Аз осъждам всяка форма на терор, репресия и т.н.

52

Категоричен

преди 6 години

Всеки репресивен апарат трябва да се отрече, да не се повтаря. Мир да има, по-добри дни да дойдат.

51

Анонимен

преди 6 години

Четете бе хора ,четете ,защо и от кой е назначен Народния съд в България! даже можете да прочетете и престъпленията за които са осъдени престъпниците! Безсмислените ви и грозни драсканици нямат смисъл.

50

Я па ти...

преди 6 години

До анонимен 60 А ти като си десето коляно ,що си мислиш че нямаш вина?

49

анонимен

преди 6 години

До Истината ТРЯБВАЛО Е ЛИКВИДАЦИЯ ДО 12 ---ТО КОЛЯНО И СЕГА НЯМА ДА ИМА РЕПРЕСИРАНИ; СЕГА ПРИДЕМОНКРАЦИЯТА ПРИ 9000 000 БЪЛГАРИ--1989 2017---6 000 000 1945--4 500 000 1989---9 000 000 ; Е КЪДЕ Е БИЛО ПО--ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

48

Dublin

преди 6 години

Zasto ne drasnete niakolko reda i za Narodnia Sud sled Purvata Svetovna Voina........Ili za ONZI sud....dedko Sorosh ne naliva GRANTOVE...

47

Анонимен

преди 6 години

Досега не знам за някой, който да е бил несправедливо осъден от Народния съд създаден по искане на САЩ и Великобритания след Втората световна война.

46

Анонимен

преди 6 години

Народния съд е създаден по искане на САЩ и Великобритания и в съответствие с Парижкия мирен договор.

45

Анонимен

преди 6 години

абе гадни червени платени ***....господ да ви накаже,че търсите под вола теле ,за да оправдаете тези безчовечни и зверски беззакония...не разбрахте ли ,че хората мразят комунистите извършили това и никога няма да ви простят,колкото и да се опитвате да оправдаете случилото се като техни наследници...

44

До 49

преди 6 години

Подпоручик Коста Йорданов, наредил да се избият децата в Ястребино, е бил учител. И да, народен враг е, и затова е осъден на смърт от Народния съд.

43

Истината

преди 6 години

Истината е, че по времето на белия терор през 1923-1925 години, започнал с убийството на министър-председателя Александът Стамболийски, са избити много повече българи, в сравнение с осъдените от Народния съд. Това е било времето на безследно изчезналите. Хвърлените по затворите тогава по едни данни са над 50000, по други данни са доста повече. Осъдените на затвор от Народният съд са 6869 човека, а на смърт са 2730. Народният съд е създаден, за да се изпълни член 5 на Парижкия мирен договор.

42

Анонимен

преди 6 години

До Аре...Омръзна ми вече!ми чемодан, вакзал, масква

41

Анонимен

преди 6 години

Оставка червени ***!

40

Анонимен

преди 6 години

Смачкайте му каскета на тоя жаблянов!

39

Анонимен

преди 6 години

До Интересноосъдените от Народния съд Убавци и срещу имената им провиненията, за които са осъдени...-- учители, духовници, мандраджии - все народни врагове.

38

Истината

преди 6 години

Децата в Ястребино са застреляни по заповед на подпоручик Коста Йорданов, осъден на смърт от Народния съд. Децата са: Стойне (7 г.), Иван (9 г.) и Надежда (12 г.), Димитринка Стоичкова (11 г.) и близначките Ценка и Цветанка (13 г.) Тези от съюза на репресираните против тази присъда ли протестират?

37

BKP

преди 6 години

Абе вие луди ли сте бе, като не съм живял тогава какво не е станало ли? Нали затова е Историята за да не се забравят такива зверсва срещу собствения си народ! Ако бъобще имате народ. БКП извършва най-големият преврат като убива повече военнен елит отколкото сме загубили през всички бойни взети заедно (Света Неделя). Или и това не се е случило щом не съм бил там. Само да ви припомня вашата любима фраза която сама говори що за хора сте: "С кръв сме взели власта и само с кръв ще я дадеме!" ***