100

Ogi

преди 6 години

До АнонименА през социализма не умират?

99

Мдаа

преди 6 години

Само като се сетя в разните му там социални служби, дирекции, организации що народ е нагъчкан на държавната софра, на топличко, на бюрце, сутрешно кафенце с колегите, на обяд - обилно хапване, почивчица, след това симулиране на работа, следобедно кафенце, клюкарстване... и бюрократщина, студена и категорична, непозволяваща на хора като този човек да им бъде оказана помощ на минутата, нали уж сме за разните му там хуманни каузи, европейски ценности и бля, бля, бля... Гади ми се от бездушието...

98

реалност

преди 6 години

Докато некой умират по улиците милиционерите некадърни милиционери ревът за кубинки и праички докато старците мизерстват секи ми вика еее отличниците на европа ...макроикономика то и на африканеца да му дадеш една препаска и колиба ше е растеж а ако има копие направо земеделец с един декар место ...

97

Анонимен

преди 6 години

И за какво са тогава тези социални служби?Радостното е все пак,че не сме толкова оскотели и българите се тревожат за съдбата на съгражданите си.

96

Анонимен

преди 6 години

Има хиляди като този клет човечец. Честитa ви "демокрация"! Ако знаете само още какво ви чака!!! Така е при "демокрацията", "капитализма". Хората *** от глад и студ по улиците.

95

хомо сапиенс

преди 6 години

а после човек се водел социални животно най висшия бозйник дрън дрън масово *** и *** в тая Държава ...а тя данъци за кво се палщат е така за замазване на очите на себе си че си час тот общество което е една илюзия БГ

94

Анонимен

преди 6 години

Защо не направят общежитие или дом за настаняване на хора,които нямат собствен дом? Толкова пръснати пари за глупости,а за бездомите хора -има едно нищо!!!

93

До Makedon

преди 6 години

Кой ще му плати разноските по старческия дом,бе тарикат ... държавата или твоята ... или по-скоро ще му измислите начин как да се оправи,както цялата ви история ... ХА!

92

Makedon

преди 6 години

Dobro be....... starski domovi nemate vie vo BG DA GO ZGRIZAT COVEKOT.... ebave evropejcite......... za k.u.r ne ve biva

91

Анонимен

преди 6 години

До дедо ЙовГледай да не биеш шута на някой от близките ти и роднините ти,че да не се почувстваш зле,ако някои от тях ти бият шута.

90

Анонимен

преди 6 години

До дедо ЙовИма кой да съди и да оправдава- това е Бог,а не ние или пък ти. Нямаш правото да съдиш свещениците. Те на тебе (и който и да е човек)нищо лошо не са ти сторили.Ти гледай семейство си и ясно си прави сметката- нито един от близките ти да не си му бил шута,нито пък те на тебе да са ти били шута. Жалко,уж живеем в 21 век,а колко престъпления,убийства,насилие,мизерия,беднотия,отчаяние! Такива неприятни неща като: изоставени и безпомощни хора,сираци е нямало в миналите в векове и времена

89

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 76Вече няма работа, а ако има тя е неситурна и ниско платена. Все по-трудно се намира работа.това *** ли ти го каза бе каскет? Пропуснал си да споменеш за учените от БАН дето ровят в кофите за ***

88

Анонимен

преди 6 години

До сорошти това сам ли успя да го измислиш или така ти написаха на листчето от руското посолство?

87

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 76Вече няма работа, а ако има тя е неситурна и ниско платена. Все по-трудно се намира работа. 2018г много хора в България ще останат без работаАхахахаха, тоя виц беше хубав.Я кажи още някой.

86

Анонимен

преди 6 години

В България няма бежанци нито законно нито незаконно, бежанците бегат от България.

85

э23

преди 6 години

Един от големите проблеми с бездомниците е, че голяма част от тях имат психични проблеми. И затова дори да им помагат, не могат да се адаптират към обществото. А насила не може да ги настанят никъде.

84

дедо Йов

преди 6 години

"станалите свидетели на случилото се отправят последна надежда... към Господ"За съжаление неговите представители на земята, визирам църквата не чувам да се поставят в служба на ближния, освен да се занимават с разните си "канонични" дейности, биха могли да помагат на деца без родители и т.н. , но къде ти по-важно е да дебелеят и да гледат строго!

83

Анонимен

преди 6 години

Искам нещо да споделя с вас. Знаете,че има и бедни хора,които ровят по кофите. Има и такива случаи,когато хора дават храна или поне някакви пари на бедни,но някои последните отказват,защото се чувстват унизени,че някой им подава храна или пари. И аз съм попадал на такива случи-виждам човек да рови по кофата,предлагам му любезно пари( 5 лева) да си купи храна,той ми отказва. Но веднъж друг беден човек не ми отказа ,зарадва се и взе парите.

82

Анонимен

преди 6 години

На запад е нормално да видиш продавач или друг работник на възраст 65 или повече години. Там разбират,че младите ще стават все по-малко, а старите повече. У нас ако не си до 25-30г. не те вземат на работа.Наскоро ходих в Германия в една фирма и видях,че повечето от служителите й са на над 50г. и фирмата има специална политика за тях- дори безплатно им осигурява очен лекар и очила. Според един от шефовете старите хора са много изпълнителни, дисциплинирани и са работоспособни колкото младите.

81

Анонимен

преди 6 години

Това не е хубава новина,но тази жена,която е видяла този беден старец,купила ли му храна,за да се нахрани? Гладният човек има нужда не толкова от съчувствие и възмущение,колкото от храна,вода и дрехи. Когато се осугурят необходимете неща: храна,вода и дрехи,тогава се пристъпва и към друго нещо - търсене на дом. Всеки може да се възмущава от беднотията в интернет.