63

П.Петров

преди 6 години

Не пътувам в чужбина, а винетка ми се налага толкова рядко, че купувам седмична. За 25 години стаж нямам глоба, камоли акт или произшествие( благодаря на Бог ).Нито доходите ми са станали европейски, нито колата ми е съвременна, нито пътищата са европейски, нито застрахователните обезщетения са европейски, нито цените в сервизите са европейски. За какъв трябва да плащам повече тази година?

62

Анонимен

преди 6 години

А така, да се повишават цените, за да намалее бройката пр*мати, каращи по българските пътища и правещи мазаляк! Ще кара този, който има сухо, а който няма - с алтернативни методи!

61

Анонимен

преди 6 години

Цената на една застраховка се определя от застрахователния риск. Обаче при гражданската отговорност няма такова нещо. Може да си 30 години без катастрофа обаче плащаш като този който е с 30 катастрофи на година. Излиза че това е вид данък а не застраховка

60

Анонимен

преди 6 години

има си предимства, увеличението предната година ме накара да разкарам едната си кола, защо да плащам 2 граждански да съм двойно "отговорен" като не мога да си карам 2-те коли едновременно?сега единият ми гараж стои празен, ама ще си намеря какво да сложа в него.

59

Така е

преди 6 години

у Европата. Искаш да си европеец - плащаш като европеец. Ама заплатите...ееее не сте скачали достатъчно, че и заплатите да са ви европейски.

58

Мирослав

преди 6 години

Кога най-накрая ще вкарат системата бонус/малус? Аз нямам нито едно ПТП за 10 години, нито един акт/фиш и плащам колкото комшията дето има 2 точки в книжката и 10 ПТП-Та... Джигитите трябва да плащат повече, а съвестните шофьори по-малко, така е в цял свят! Само при нас е една цена. Като ти вдигнат ГО с 200-300% ще се замислиш дали да караш като Шумахер нали? Вдигането на цената трябва да има дисциплиниращ ефект, а не пълнене на джоба на мутрите застрахователи!!!

57

DiesIrae

преди 6 години

Хем плащаш гражданска, хем когато има ПТП и трябва да се платят щети почват да увъртат и да се чудят как и 1 лев да не ти дават. То не е, че цялата кола е консуматив (за нея пари не се начисляват), като отидеш да си правиш застраховка се почва, за това такса, за незнам си кое пак такса и накрая като всички данъци в тая държава - плащаш за нещо което не получаваш. Че и като капак ни задължават да купуваме това което и да ни се наложи няма да ни позволят да го ползваме.

56

Киро

преди 6 години

За да не плащате кървави пари на застрахователите плащате една вноска и карате цяла година! Другите вноски си ги спестявате! Друг номер е всички да правят застраховки само в една застрахователна компания(най-ниските цени) така другите ще фалират и всичко ще си дойде на мястото.

55

Анонимен

преди 6 години

Щом сме съгласни , плащаме и мълчим ще ни сложат бонус Мики Маус колкото по мълчиш по високи такси

54

sport

преди 6 години

До hahaНали щяха да въвеждат "Бонус - Малус", така всеки, който причинява щети ще си плаща по-висока цена. Защо всички трябва да сме съпричастни към простотиите на другите? Кога най-накрая ще приключи тази групова безотговорност и преминем към индивидуална отговорност.

53

Анонимен

преди 6 години

За 15г. на тези само им се дава. Тази застраховка е единствено само като те спрат да не те глобят че нямаш. Не покриват нищо ако не си с каско така че това само да им се пълнят сметките

52

Анонимен

преди 6 години

Все ще се намери някой жендър да каже че му е малко и още по навътре иска ,погледнете джобс.бг дали има такива заплати по 2-3000 лв

51

Анонимен

преди 6 години

И без това сме останали една шапка хора в ***, вместо да се напънат и да подкарат икономика, те дерат кожи с данъци, глоби, такси и застраховки. Време е и последните мухикани са се изнасяме!

50

sante_dog

преди 6 години

хммм, а защо просто не отнемат лиценза на 'недобросъвестните' застрахователи които не изплащат/бавят плащането в чуждина и готово. Ама винаги е било по лесно да се товарят тези дето си плащат вместо да се принудят некоректните да платят...

49

Анонимен

преди 6 години

Който нема пари,нема а кара кола.Тва е положението.Има си градски трънспорт.

48

haha

преди 6 години

Карам активно кола от 17 години, за щастие нямам нито една катястрофа. От миналата година даже съм притежател на така наречения златен талон. Преди 4 дена сключих нова застраховка за една от колите си и платих 225 лв., като за сравнение миналата застраховка беше 184-5лв. Тоест увеличението далеч надхвърля тези 10 лв., за които говорят и доколкото разбирам не съм единствен. Отвратен съм от поредната евро- пумия, която ни сипват в паниците. Кога най-накрая ще се разкараме от тоя обречен съюз?

47

Анонимен

преди 6 години

Няма как да плащам за нещо на което цените си ги определят по техно усмотрение! От 40 години карам автомобил всекидневно нямам нито една катастрофа за какво да плащам? Вместо да стимулират водачите които карат по правилата и не предизвикват катастрофи те вдигат цените! Ами няма да плащам да не съм луд?! Да плащат тези които ежечасно правят катастрофи и убиват хора! Само ние ли ще сме баламурниците дето спазваме правилата за да плащаме на онези дето правят катастрофи? Аре Сиктир!

46

некоректен

преди 6 години

Ами държавата да им отнеме лиценза като са некоректни, бе! Ама нали БГ застрахователните компании се държат от мутри ...

45

бай ПЕТКО

преди 6 години

Преди няколко месеца се тръбеше, че на изрядните шофьори, без наказания, ще има намаление. Затова никой на никого не вярва в тази клета държава, всякой лампи за пари а ония тър..теи от горе на всички насаждат колко вече добре живее българина. Проста са вече нетърпими, ама и ние сме си виновни, като че ли гъбите са по-важни на избори, затова ще ни доят. Отврат !!!

44

Ще гласуваме

преди 6 години

ли пак за герб, а промитаци? герб е без алтернатива? масло 3 лева 125 грама е без алтернатива?