83

Homer

преди 6 години

От 150 скочи на 190, корем да Ви изяде !!!!

82

DiesIrae

преди 6 години

До 90Знаеш ли защо при ПТП като си само с ГО почти нищо не ти се плаща?Да застраховка е, но е за твоята отговорност ако нараниш или убиеш някой. А не за ламарините!Ако беше застраховка на МПС-то то тогава при ПТП без нараняване щяха да ти дават пари за ремонт, а не да ги кажат оправяй се (на теб, а на този които не е виновен да му дават 150 лева при ремонт от 2000 и пак да се оправя). Така, че не е грам застраховка на МПС, а за отговорността която водача носи при ПТП което той предизвиква.

81

Гост

преди 6 години

Продължение.. Така, застраховката е на колата, но цената ще й се определя на база на това колко и кои хора ще имат право я управляват. Така фирмите ще подбират персонала си /шофьорите/, а семействата ще си правят сметка на кого и как дават право да управляват автомобилите си. Е, може да има и застраховки, които да дават право на всеки да управлява автомобила, но те трябва да бъдат доволно по-скъпи от останалите. За жалост, няма достъп до масивите на КАТ, за да се види кой и колко е дисциплиниран

80

Гост

преди 6 години

Нещата са толкова прости, че чак се чудя защо все още не е направено! Застраховката е на колата, която кола ще кара Иван /напр./. Иван е дисциплиниран водач, цената на застраховката е 150 лв. Жена му също ще кара колата. И тя е дисциплинирана, т.е. цената става 190 лв. Дъщеря му изкарва книжка, ще кара тази кола. Обаче е млад шофьор. Цената на застраховката става 400 лв. Синът му, който е луда глава и той иска да я кара. Цената става 800 лв. Ха, прави сметка кой ще има право да кара колата ти

79

Анонимен

преди 6 години

Застраховка Гражданска отговорност на автомобилистите е ЗАСТРАХОВКА. Има доста видове ЗАСТРАХОВКИ Гражданска отговорност, т.е. ЗАСТРАХОВКАТА Гражданска отговорност е не само за автомобилистите. Това, че има различни видове застраховки, здраво те обърква.

78

DiesIrae

преди 6 години

До До 86 Dies...Не бъркай застраховка на имущество с ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ - това са 2 коренно различни неща, затова ГО не ти плаща щети по колата когато е ударена на паркинг - затова си има АВТОКАСКО, КОЕТО Е ЗАСТРАХОВКА, А НЕ ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ!Каква ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ може да има едно МПС? То гражданин ли е? За какво точно е отговорно можеш ли да кажеш бе умник? Хайде обясни на нас простите какви са отговорностите на едно МПС по закон и какви са отговорностите на един гражданин?

77

До 86 Dies...

преди 6 години

Я погледни какво си написал. Написал си, че когато нещо се застрахова, то това нещо непременно трябва да е човек, защото само човек може да се яви в съда, т.е. според теб не може да се застрахова апартамент - апартамента не може да се яви в съда, не може и кола - колата не може да се яви в съда, т.е. каското трябва да е за щети по какво според теб? Според теб каското не може да е за колата, защото колата не можела да се яви в съда!!! Хайде спри да пишеш глупотевини!

76

DiesIrae

преди 6 години

колата, а доколкото знам винаги съдят водача. Това с 4 водача на 1 МПС - да всеки от тях трябва да има отделна ГО, защото не МПС води водача, а водача управлява МПС-то и съответно при ПТП водача на въпросното МПС носи отговорност!Това дали тези 4 водача ползват 1 МПС е без значение - всеки водач има различни качества и различни реакции и съответно цената на ГО за тях трябва да е различна - а не както сега 1 МПС да се води на името на бабата която през живота си не е карала кола!

75

DiesIrae

преди 6 години

До До 81 DieslraeТака първо колата е предмет, а не човек.От правна гледна точка (в която и да е страна) предмет няма как да носи отговорност за действия предприети от ползвателя му (човек), иначе по твоята логика в съда трябва да се съди колата, а не водача (или пистолет, а не човека стрелял с него). Така, че отговорността е на индивида! От всичко това следва, че ГО трябва да се прави на водача, а не на предмета (защото предмета няма как да носи отговорност, освен ако в съда не призовават

74

Ванко пича

преди 6 години

Абе вие пискате, че цената станала като "у Европата", ама в "Европата" няма гражданска под 300 евро, като масовата цена, която хората плащат там е от порядъка на 450-500 евро. Така че цената в България все още е много далеч от тази в Европа. И е толкова далеч, колкото са далеч и доходите, т.е. няма драма с цената. Даже е много евтино, точно като за бедни хора. А това, че вечно си търсите повод за мрънкане е съвсем отделна тема.

73

До 82 диес...

преди 6 години

Това, което си написал е, че застраховката ГО трябва да е за колата, както е сега, но май не си се разбрал какво си мислиш и твърдиш, че трябва да е за шофьора. Ако е за шофьорът забравяш за колата. Ако е за колата, забравяш за шофьорът. Двете заедно може само ако законът забранява една кола да бъде управлявана от повече от един точно определен шофьор, а в България не е така и в близките 50 години няма да стане. Разбра ли сега .....

72

До 81 Dieslrae

преди 6 години

Казваш, че когато едно семейство, в което има 4 шофьора, карат само семейната кола, те трябва да имат 4 застраховки ГО вместо една, както е сега. Това е масовия случай, а не твоят един човек с две коли. Тези 4 човека, да не би едновременно да шофират една кола?! После като си правиш застраховка, ако е за шофьор, не могат да те питата каква кола ще караш - Бъдеще време неопределено.

71

DiesIrae

преди 6 години

До 79Нали като си правиш застраховка те питат какви коли караш и колко стаж имаш ( макар, че вместо години трябва да се гледат км. защото човек взел книжка преди 50 години и минал 200км за това време е в пъти по опасен от човек с книжка от 10 години, но с 1мил. км.) и толкова. Като имаш и можеш да караш Камаз казваш, че имаш Камаз и, че го караш и ти го вкл. в цената. Но ще правиш 1 гражданска отговорност за себе си (отговорния гражданин, защото в съдът не съдят Камаза, а теб!). Разбра ли сега?

70

DiesIrae

преди 6 години

1 - тая простотия с години стаж е върховна глупост - ти може да имаш книжка от 30 години и да си минал има-няма 500км. Стажа е по важен! 2 - как може пенсия която неможе да върви прав у пътя пеша да има по ниска гражданска заради първата простотия - той няма периферия, за него странични огледала не съществуват и кара все едно още сме 1910 и има 2,3 коли в целия град. 3 - защо когато имаш 2 коли трябва да имаш 2 граждански - едната като я караш, другата да не се движи сама зад теб?

69

Анонимен

преди 6 години

Само преди месец се говореше за рязко увеличение за нарушителите и силно поевтиняване на редовните шофьори. Какво ще е следващия месец и Бойко още не е решил.

68

До 77

преди 6 години

Каква щета ще ти нанеса с един Фиат Уно и каква ще ти нанеса с един Камаз? Ако, както искаш ти, застраховката е за шофьора, как да се определи размера й? Може би по максимално тежкото возило, което има право да шофира, знам ли? При товарните кое е максимално тежкото? Бонус-малус за МПС е дивотия, такава може да има само и единствено, ако застраховката е за шофьора, но тогава има много повече други проблеми.

67

До 77

преди 6 години

Правилно е да се застраховат ламарините (колата), а не шофьорът. В крайна сметка щетите се нанасят чрез ламарините (колата) и в зависимост от това какви са ламарините, щетите са различни. Не е едно и също дали щетите ще ги нанесе един малолитражен автомобил или тежкотоварен камион. По-тежкото и по-голямо возило винаги нанася по-големи щети. Затова и системата бонус-малус, за които плачат тук някакви, е неприложима в България, докато една кола може да се шофира от повече от един шофьор.

66

Анонимен

преди 6 години

Хем сърби, хем боли! Защо се застраховат автомобилите, а не водачите? Купчината ламарина не е отговорна за нищо, камо ли граждански.Та в този ред на мисли се питам: Кога нашите управници ще спрат да крадат от народа с лобистки закони и до кога си мислят,че ще ги търпим с техните глупости?

65

Анонимен

преди 6 години

Това заради бъдещия БонусБрокерус ли е :D

64

Анонимен

преди 6 години

Нещо някога у нас поевтинявало ли е в последните 25г.??? Попълниха дупките в НАШИЯ бюджет от НАШИЯ джоб!