27

Hah

преди 6 години

Не че нещо, но дори да ни бяха избрали да сме домакин щеше да стане като със Сараево:https://mirror.co.uk/news/world-news/sad-legacy-sarajevos-1984-winter-10292969

26

некой

преди 6 години

Абе какво е една Олимпиада в сравнение с Европредседателство! Едно Нищо! Ето - ремонт на НДК направихме, две (сбъркани) велосипедни алеи по Раковска и Дондуков - ще останат за поколенията!!! А стотиците (неразбираеми) билборди с некакво странно лого сигурно ще ги махнем след 6 месеца - ама народа ще ги запамети завинаги!Междувпрочем - четох че днес било откриването на Българското 'европредседателство' - Брюксел...Е така се прави!

25

Дядо Петър

преди 6 години

До 24: Аз също съм стар софиянец, но понеже бях всяка седмица на Витоша, бях ужасен от намеренията на Батето да нареже като краставица любимата ми планина с писти. Дори и в резервата Бистришко бранище - то и сега никой не го е еня за природата, та тогава ли!Спомням си, че веднъж на слизане от планината се подписах под някаква петиция СРЕЩУ кандидатурата на София. Вероятно от петицията не е имало никаква полза, но Господ спаси Витоша от самозабравилия се бонвиван.

24

Стар софиянец

преди 6 години

Най-много съжалявам, че не направиха по-нормален пътя до Самоков. След 1989-та всичко около пътя се застрои, масово наслагаха ограничения на скоростта и от 90 км/час, скоростта на много места падна под 40-50 км/час. Така необходимото разширения на пътя, вече е невъзможно.

23

Стар софиянец

преди 6 години

За да не останат с грешно впечатление по-младите хора искам да споделя какви бяха настроенията тогава. Гласуването беше в последните години на социализма по време на Студената война, вкл. и против България нарочена за участие в атентата срещу папата.Доларът на черно беше 4 лева, а заплатите около 250 лева. Магазините не бяха празни, както стана после, но хората имаха пари и имаше опашки. Тогава всички искахме тази олимпиада. Когато беше гласуването всички бяхме много разочаровани от резулултата

22

Олимп

преди 6 години

И зимни олимпиади имаше, а метрото е готово още преди 1990 година!

21

Анонимен

преди 6 години

До софиянкаДа онези глупави алчни французи, пък и сега онези дребни и простовати корейци, тръгнали зимни олимпиади да организарат, да ми бетонират, да ми строят, да ми развиват зимен туризъм и зимни спортове. Ние от зелените НПО-та искаме диващина никакъв бизнес, никакъв спорт, никакви строежи, ще живеете в гората, в хралупи и пещери, ще храните вълците със себе си и ще мизерувате като сибирски мужици. Това е нашия план за вас и възражения не се приемат.

20

Анонимен

преди 6 години

Никакъв косъм не беше, а направо корабно въже. Просто Иван Славков постоянно лъжеше по телевизията как ще спечелим Зимната олимпиада. Вероятно беше подкупил (това най-добре умееше) някои членове на МОК с държавни пари и те го бяха подлъгали че ще гласуват за София. Много добре се получи че не станахме домакин по време на най-гладните години.

19

Анонимен

преди 6 години

Сега да се кандидатираме де- ще имаме подкрепа вече, че нали споделяме същите европейски ценности. Само да не стане като с нутелата- обичали сме я без какао и те да отговорят на вкуса ни. И ски обичаме да караме ама без писти и лифтове, че то какъв спортист си да се возиш на лифт?

18

Анонимен

преди 6 години

"Политическото разделение на света дава тогава предимство на френския курорт Албервил, който печели на балотаж срещу българската столица."В превод: двойните западни стандарти дават предимство на френския курорт.

17

интел

преди 6 години

малинова долина с панелки лифт стадион метро магистрала ако беше построен сега щеше да е интерсно

16

софиянка

преди 6 години

Всички, които обичаме планината и София, стискахме палци да не стане. И тогава имаше хора, които казваха, че това е безумие. А Витоша е съсипана сега от корумпирани политици, които подариха планината на алчни "инвеститори", на които не им пука нито за природа нито за хора.

15

Анонимен

преди 6 години

Добре че не сме правили олимпиада, организационният провал във Франция нищо нямаше да е. 1 магистрала се прави по 30 години, метро 40 и особено с тогавашната никаква икономика щяхме да фалираме още 91ва при игри 92ра.

14

king_for_a_day

преди 6 години

Да питам и всички "загрижени" за спорта на Витоша - през последните години защо Лале 2 почти никога не работи? Въздишате пред мониторите като чуете строеж на нови съоръжения, а не се сещате да зададете въпроса защо не се експлоатират съществуващите. Логика на комплексирани човечета, които се прехласват по минало, което дори не познават добре. Най-забавно е, когато някой 20-годишен цоциалист започне да ми обяснява колко е било добре навремето, когато баща му още не го е бил планирал.

13

king_for_a_day

преди 6 години

Муахахаха, явно хората на първо гласуване са видели само снимки от правилния ракурс и са чели обещания, а за второ гласуване вече са се поинтересували какво представлява проекта и са се посмели добре. Отворете една уикипедия да видите какво е ски алпийски дисциплини и после се опитайте да си представите старт на 2290 м.н.в. и финал на Алеко на 1810, което е по-малко от 500 м. денивелация. Сигурно проектът е включвал надстрояване на планината с 300-400 м :D Същите празни приказки като днес.

12

Анонимен

преди 6 години

Гърция фалира заради олимпиадата в Атина, това ни чакаше и нас. Почти всички построени съоръжения там сега са в разруха.

11

Анонимен

преди 6 години

Славков колко милиончета открадна?

10

Анонимен

преди 6 години

До ЖалкоНе смесвай хапчетата с алкохол!

9

Жалко

преди 6 години

Жалко все пак. Щяха да се построят много неща, които сега режимът на демократите няма да направи и след 100 години. Магистрала до Боровец, стадион до София, съоръжения за бобслей и ски-скокове, нови писти, ... никога няма да ги имаме.

8

Дингила

преди 6 години

След като се направи 5 - ия лифт на Банско, там ще направим зимна олимпиада след някое столетие.