183

Кутмичевица

преди 6 години

По времето на средновековието тази област се е наричала Кутмичевица.Гърците да се пазберат с приятелите си в Москва дето са решили да създават нова нация. Колкото до Александър Македонски, останалите народи го наричат Велики, но не и Гърка. Доколкото си спомням баща му Филип цял живот е воювал с Гърците.

182

Анонимен

преди 6 години

Ам те нямат ли си работа там ?

181

Анонимен

преди 6 години

На плаката е Павлос Мелас, лидер на андартите, убивал и тормозил местните българи докато Постол Ениджевардарското слънце не го залавя и наказва.Изобщо не им прави чест на гърците да го развяват по площадите и си мисля, че протеста е и срещу нас - превантивно.

180

Йончо Попов

преди 6 години

През 1912 г български емигранти от САЩ и други краища на света се връщат и се записват доброволци в балканската война за да дадат свобода на братята в земите около скопско, охридско и одринска тракия. Идват, отиват, бият се юнашки и много загиват за делото. Кога грък, мам ка им се е записал доброволец и е отишъл да с ебиеза родината си, никога, т. Е. Кога пръдне гущер. Тази страница от българската история незная докога ще е разпъват, ама истината е една и трябва да е ясна - еднин народ

179

Стига!

преди 6 години

В Македония са останали 2 милиона население! По манталитет са си българи! ЕС да не се намесва!

178

Щирлиц

преди 6 години

И сянката на Буцефал е гръцка,ха-ха.Гърци,патентовайте сянката като изконно гръцка,и всичко живо и неживо да ви плаща,задето хвърля сянка.

177

хахахахахах

преди 6 години

Нито в древни времена, нито сега македония не е била и няма да бъде гърция.

176

Анонимен

преди 6 години

До НИЕ, ВИЕ, ТЕ."ПОСЛЕДНО МАКЕДОНИЯ НА КОГО Е.."---Абе, наша си е Македония, на България! Както Беломорска Тракия, Източна Тракия, Южна Добруджа, Западните покрайнини ... На сегашните управници, дето "пишат" историята, да им .... нямам думи!

175

Анонимен

преди 6 години

След етническото прочистване,което проведоха гърците в Македония те могат да си твърдят каквото им хрумне при първото напиване,но ИСТИНАТА е една: Македония не е Гърция и никога не е била,дори по времето на Александър Велики! Боливия например не е Испания,макар в нея да е официален език испанският,а Америка не е Англия въпреки английския език,който е наложен за официален с един глас предимство преди около 200 години!

174

НИЕ, ВИЕ, ТЕ.

преди 6 години

ПОСЛЕДНО МАКЕДОНИЯ НА КОГО Е, ЧЕ И АЗ СЕ ОБЪРКАХ ВЕЧЕ. НЕ СЪМ УЧИЛ ТОВА КОЕТО ИСКАТ ДНЕС ПО ИСТОРИЯ,,,,

173

Анонимен

преди 6 години

Македония определено не е Гърция- древните Мигдони били Тракийско племе сиреч Българско,а гръцката държава за пръв път е завладяла по-голяма част от земите му през 1912 г. и НИКОГА преди това! Затова гърците са нашественици и поробители в Македония а повечето от онези гърци.които се стичат така масово на протеста дори не са от там- техният корен е от Мала Азия,от където са прогонени чак през 1922 г.!

172

Анонимен

преди 6 години

Много тенденциозна публикация, вижда се на коя страна са днешните властимащи у нас.А иначе, ИСТИНАТА е: "Македония е България!" и,"Беломорска Тракия е България!"Не са наг*звайте на гърците!

171

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен"Изпусната е една нула. Не 50.000, а 500.000 бяха протестиращите."---И ти изпускаш една нула - не 500.000, а 5.000.000 :)

170

Анонимен

преди 6 години

Изпусната е една нула. Не 50.000, а 500.000 бяха протестиращите...

169

Анонимен

преди 6 години

В публикацията НЕПРИКИТО се чувства симпатия към Гърция.Жалко, че сегашните властимащи (и слугинските медии) са зле с историята.Иначе щеше да има протести със скандирания: "Беломорска Тракия е България!"

168

Анонимен

преди 6 години

Догодина там обещават преброяване,а дано и щяло вероятно да има графа българи,дано има да видите тогава колко ще са българите,аз залагам 20-56-6О- хиляди преко сили и тогава вече ако отношението към тия не е както към крадци и фалшификатори с претенции значи българите НЕ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ИМАТ ДЪРЖАВА.

167

Анонимен

преди 6 години

Фалирала И ПАК СИ БРАНИ ИСТОРИЯТА а ние??Под...ове и то не народа ами политиците ни,да ви направи впечатление интереса на бг медии за митинга да не мислите че е случайно,загрижени са нашите пухльювци дали напъните на Борисов ще са залудо,може да е сигурен че по отношение на проблема "МАКЕДОНИЯ"-ГЪРЦИЯ"ТОЙ няма думата.

166

Анонимен

преди 6 години

Едните са изкуствена държава създадена от ЦИОНИСТКИЯ коминтерн,другите пък са фалирала мързелива държава опитваща се с последни напъни да си запази достойнството чрез Историята си която тя самата е украсила доста

165

Анонимен

преди 6 години

Много коментари и мнения, но малко от тях по темата. Преди да пишете, отворете някоя книга и прочетете малко история. Много пишат ,че гърците изклали цели български села. А българите колко гръцки села са изпоклали знаете ли? Историята не се чете само от учебниците . Историята е написана от много и от различни и неутрални историци.

164

до 165

преди 6 години

Няма такова нещо като '' македонци '' няма такъва държава и няма такъв народ. Индивидите които населяват тази малка раздорна държава са няколко народа--Българи,Сърби,Хървати и най малко Албанци.Като Българското население там е около 70 % останалото са другите. МАКЕДОНИЯ е територия от древна гърция..Не може да си приписваш историята от своите съседки и да е крадеш като се представяш за митична държава която беше създадена от ЕВРЕЙСКА РАСИЯ.Друг въпрос е че МАЛЯКИТЕ не са в сила да казват какво..