104

Анонимен

преди 6 години

Така ще е, докато касата се пълни на принципа на солидарност, а услугите са по търговския закон!!! Търговията предполага реализиране на печалба и е несъвместима със солидарността! Здравното облужване е конституционно право, а не търговска услуга! Конституцията е сгазена!

103

Българин

преди 6 години

то здравеопазването е сринато отдавна , образованието да не говорим нищо няма вече бре ХОРА !жевеете в заблуда !

102

Ясно е

преди 6 години

Как не копирахме испанската или германската система? Категорично НЗОК трябва да спре финансирането на частни болници. Да се забрани лекар на държавна работа да практикува частна дейност - конфликт на интереси. Лекар на държавна работа да не притежава клиника, болница, а също и негови роднини. Фармацевтите също, и търговците. Не си спомням около 40 евро ли беше вноската в Германия средно, но на фона на заплатите им е нищо пара?Те от януари вдигнаха здравната вноска на самоосигуряващите се в БГ.

101

Анонимен

преди 6 години

Не всеки хейт е от трлове.И аз хейтя но от сърце, защото я мразя тази прокажена държава и народ,и не съм трл.

100

манипулация!

преди 6 години

До ИнвалидМед. мафия краде и източва средства от НЗОК най- нагло, а ти хитро отклоняваш вниманието към инвалидите. И насочваш обществения гняв към инвалидите. Насаждаш омраза към тях.Или си партиен ***, или си от медицинското съсловие.

99

Сержант

преди 6 години

Не само. Цялата държава ще се срине. Една партия в Бг бе създадена за да източва парите от Европа. Скоро тези парички спират. Да му мислят, тези които ще управляват след 2 3 години. А народа, той е свикнал.

98

Инвалид

преди 6 години

До 107,Уважаеми, ти познаваш ли добре законите и положението на инвалидите. Един инвалид има право на лечение по здравна каса, толкова пъти, колкото здравни пътеки има според заболяването му. А от НОИ предлагат еднократно 10-сет дневно лечение. Всеки с малка болежка, ползва клинична пътека и отива на рандеву (почивка) в някой национален санаториум.

97

до 110

преди 6 години

Не съм съгласен с теб. Всяка година възрастта за пенсиониране се увеличава, и е нормално и инвалидите да се увеличават. Не може да увеличиш годините за пенсиониране до 68 и да очакваш хората да са все така здрави.От времето на Костов до сега бюджета на НЗОК се е увеличил може би 20 пъти. Обществена тайна е че всички крадат и дори един лекар няма осъден за източване на касата.От службата имам здравен фонд който за година е колкото здравната ми вноска. Там обслужването е в пъти по-качествено.

96

Анонимен

преди 6 години

До ИнвалидТова абсолутно не е вярно и ти си ***,целящи да откраднат дори и от инвалидите!Не съм инвалид,но познавам хора инвалиди,които минаха през ада,за да си оправят нещата с инвалидните пенсии и пак не им дават точките,които по принцип трябва да им дават и ги ощетяват яко.Не прехвърляйте вината на невинни хора!

95

Инвалид

преди 6 години

Още веднъж казвам: Ако се преосвидетелтват инвалидите в България, с действителна преоценка, здравната каса ще бъде на плюс. Над 500 000 души са с инвалидна пенсия. Болшинството от тях и работят, защото са работоспособни. Ние реалният инвалид не го виждаме, защото първо средата не е приспособена и второ отношението на хората е унизително. Гледат на инвалида, като на музеен експонат.

94

Еее,”народееее”...,

преди 6 години

Като не желаеш да живееш,подготви си един с брада и един с лопата и си чакай края.Лек път към отвъдното на всички ни......Успяха да ни унищожат,защото го допуснахме.

93

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТова не са "хейт" граждани,а ***.

92

Анонимен

преди 6 години

Гледайте в Гърция какво стана,както и в Испания,Португалия,Италия и т.н.Гърците останаха население без държава,но населяващо държавата си.Организирайте се в общости,които да си помагате взаимно,просто няма друг начин,нито имате силата да промените или постигнете нещо без обединение.

91

Анонимен

преди 6 години

До гражданинСтига с тия инвалиди!Плащанията за инвалиди не идват от НЗОК. Инвалидните пенсии са от НОИ.Как може да сте толкова ограничени, без елементарни познания за институциите и държавното устройство и в същото време имате свръхголеми УСТИ, които нямат затваряне и свръх претенции и самочувствие на големи компетенти. И тракате, тракате по клавиатурата при прекъсната връзка с главния мозък.Хейт, хейт, хейт! И "гражданин" се пишете.

90

Анонимен

преди 6 години

До СтотинковАко хората работиха за толкова, колкото обявяват по улиците щеше да има разлагащи се трупове. Буквално.

89

АНТИ

преди 6 години

Със таз прогноза, с тази прогноза,изпада *** в тежката психоза,остава тежко болни българани,да се лекуват с билки и шамани.

88

Стотинков

преди 6 години

До 105ей, ***, ти ако работиш за такива пари,много работят за "Бог да прости" !!

87

Анонимен

преди 6 години

Какво се правите на луди. Всички работите за по 2 000 лв и се осигурявате на минималната заплата. За 16 лв на месец/ 50 стотинки на ден/, толкова здравеопазване.

86

Стига, бе

преди 6 години

Малко им били 8%, 80% здравна вноска ли искате бе, вашта мaйкa алчна и ненаяла се, дерете по три кожи от гърба на народа и после събирате пари за лечението на деца и раково болни с кампании и СМС-и, как не ви е срам бе, всичките трябва да ви окачат по уличните стълбове и по дърветата в София!

85

Анонимен

преди 6 години

Ще вдигат вноските и парите пак ще потъват в бездънната яма.Къде отидоха вноските ни преди няколко години?Кой ги прехвърли в ОБЩА сметка?Да спрат държ. финансиране на частните болници!РЕФОРМИ трябват. Промени. Вдигането на вноските не е решение.