216

Анонимен

преди 6 години

Защо не се криминализира обрязването на мъжете(малки момченца), а се защитават само жените? Малките момчета доброволно ли правят обрязването, това не е ли насилие над личността?

215

Анонимен

преди 6 години

Който има волята, да прочете пълния текст на Конвенцията. Има го на български. Четенето е доста отегчотелно, защото е на 32 страници и само опитен адвокат ще може да се ориентира в подробностите. Аз лично видях един текст, който ме озадачи...."в пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики,които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете;"Приятно четене!

214

Анонимен

преди 6 години

Ей сега си проличаха назадничавите, дето бият и тормозят жените...те са "за" тази конвенция!

213

Анонимен

преди 6 години

Ако в семействата на Захариева и Цачева жените по ТРАДИЦИЯ са били малтретирани - нормално е да гласуват - ЗА. В нашето село мъже и жени винаги са работили наравно, получавали са еднакви пари, не са бити и обиждани.

212

Анонимен

преди 6 години

Трябва ясно да се заяви,че в България никога няма да се признае трети пол и бракове между еднополови.Никога няма да се позволи осиновяване на деца от еднополови двойки.Сега християнска Европа е застрашена не само от ислямизация но и от разрушаване на ценностната система,на семейството крепяло обществото векове.

211

Анонимен

преди 6 години

Нормално е Екатерина и Цецка да подкрепят третият пол.

210

Анонимен

преди 6 години

"Някой да ми обясни какво има третия пол между краката. Ей така, за да знам."Ти за Котката на Шрьодингер чувал ли си? Е те това имат там третополовите ;)

209

Анонимен

преди 6 години

Нямаме нужда от нови закони. Имаме нужда старите да се спазват. А властта на пожарната явно не съумява да се справи с това. Както обещаваше някога. Нужна е максимално проста и ясна законова уредба, която ДА СЕ СПАЗВА! Дори и от луканкаджии. На никой не му е нужно да храни адвокатите и съда.

208

Анонимен

преди 6 години

Казал го е колегата по-долу. Ако БСП излезе с всичките си дипутати и гласува против - те са моят избор на следващите парламентарни. Само не номерът на Меркел - тя ,,против'', пък партията ,,За''!

207

extremist

преди 6 години

разчупване на стереотипите за двата пола- мъж и жена, които поставят жената в неравноправно положение"- САМО МОЗЪЧНО НЕДОРАЗВИТИ И КОМПЛЕКСАРИ ПОСТАВЯТ ЖЕНАТА В НЕРАВНОПРАВНО ПОЛОЖЕНИЕ; ВЕЧЕР КАТО СИ ЛЕГНЕМ НЕЩАТА СА ИДЕАЛНО РАВНИ....

206

Анонимен

преди 6 години

Браво на Корнелия ! Излезе мъжко момиче . Оказа се по-мъж от Бойко и Станишев.

205

до 222

преди 6 години

Протестираме срещу излишните закони. И сега има закони против насилието. Защо са необходими още закони?

204

пъпеш

преди 6 години

Трети пол няма. Има мъже без пешки и жени с пешки. Хубаво е да се знае, особено при почивка в тайланд и туркията

203

Анонимен

преди 6 години

Колко от вас, умни коментари, са чели текста на конвенцията?Аз съм го чел... и странно, никъде не видях да се говори за "трети пол", "гей бракове" или други подобни неща. Даже пуснах функцията за търсене - тя също не намери такива думи и изрази.Срещу какво тогава протестирате???

202

Анонимен

преди 6 години

За каквото и да ми говорите, става дума за пари.Ще се дадат едни пари, каквито се дадоха за интеграцията на малцинствата, както и за борбата с бедността, и едни хибридни возила ще запърпорят по родните пътища за чудо и приказ на шефовете на нашите НПО-та.Убийства на честта-естествено, че не е добре, но не става дума за това.Става дума за интеграция на мигрантите-нещо, което поне аз не приемам.Всеки трябва да си живее у дома и да работи за родината си.

201

Мда

преди 6 години

Според изявленията на тия излиза,че досега насилието над жени е било законно!Гледай ти...Значи трябва да тегля едни шамари на мойта(примерно),щото приеме ли се конвенцията-край,не мога я пипна!Тия явно ни мислят за ****оти(или 80% де*или)....

200

Анонимен

преди 6 години

Целта е не само да ни затрият като нация, което вече почти е станало, ами и като човеци.

199

Анонимен

преди 6 години

Баце се е снишил като лалугер, докато отмине бурята, мъжж та дрънка!

198

Анонимен

преди 6 години

Пожелавам на всички които подкрепят тази хомо венция, синът им да им докара Драган за съпруг и щерка им Пенка за жена.

197

1

преди 6 години

За тази дребна, незначителна и не задължителна конвенция се пише денонощно.И все ни обеждават, че е за наше добро, че ние не сме разбрали нещо, че в социологията било имало термини и т.н. А никой не ни казва от къде тръгха цялата работа. Никой не ни казва за Жак Дерида, Фуко и налудничевите им идеи.Никой не ни казва, че същите хора които подкрепят конвенцията смятат науката за опресивна.Нокой не ни казва какво ставна в Нова Зеландия след като започнаха да учат децата от лаки, че са обратн