107

Анонимен

преди 6 години

НЕ МОЖЕ всеки селянин, довлякъл се в София да кара 20-годишен тарялисник, селянката му и тя - двете му селянчета и те.И въздухът да е чист. Просто няма как да стане тая работа.ПЪЛНА ЗАБРАНА на движението на автомобили в града. Паркоместа в Центъра - 14 лв на час. Това е спасението

106

Анонимен

преди 6 години

Лятото въздухът в София бил чист? Не ме разсмивайте :)

105

Препоръка

преди 6 години

Да си бяха построили метро или поне да закупчт тролейбуси, вместо да хвърлят милиарди за никомз ненужни грандиозни паметници-кич, покрили целия център на Скопие.

104

PB

преди 6 години

И какво, като снимката е от Скопие - там не падат ли мъгли...?

103

Край

преди 6 години

Скопен, лятото в София няма мръсен въздух по същата причина по която няма и мъгла - тогава софииското поле се проветрява успешно а зимата - не.

102

Скопен овен

преди 6 години

А може ли някой да обясни защо през лятото в голямото село няма замърсяване на въздуха? Щото ако колите са виновни, то проблема ще стой целогодишно, а то съвсем не е така...

101

Анонимен

преди 6 години

Македония няма индустрия. Замърсителите са немските коли 10 - та употреба и отоплението на въглища.

100

Бобчо

преди 6 години

Искам тука някой от тънките специалисти да ми разясни с кое по-точно замърсява автомобила ми, който го карам на газ? На газта(пропан-бутан или природен(метан)) отпадните продукти са въглероден диоксид и вода. Няма ги саждите при дизелите, няма ги азотните оксиди при бензиновите. Няма ги и всевъзможните химични резултати от горенето на всичко синтетично от ***. Та кое ви иде в повече - водните пари или въглеродния диоксид?

99

Анонимен

преди 6 години

Във статията все едно пише за София!Едно към едно.После някой да казва че не сме един народ

98

Партиен член

преди 6 години

Стига с тия коли дето замърсявали.Да не мислите че в Европа карат само коли до 10г.Я отидете там и вижте.В Германия дето все давате за пример видях и Голф и пасат 2.Форд мондео 2002г.Е не са масови но още си ги карат.Но не видях никой да се отоплява на въглища или автомобилни гуми.По улиците няма прах и дупки от които извира кал.Както обвиняват камионите че рушът асфалта така и колите ни вменяват че са основния проблем. Защо не осъждат крадците на автомобили и катализатори?

97

Анонимен

преди 6 години

Скоро ще забранят таралясниците над 10 г които са като комин на кремиковци . Хората в Германия вече мислят и пробват коли с ток , мислят за природата която ще оставят на децата си. Тук бах *** още не може да вдене че всичко и най вече идва от колите .В наше село , всички сме на дърва и пушат комини, но сме в планина и въздухът е кристално чист и нямаме трафик и орлов мост ., а сто годишни хора. А, де .

96

Европеецо

преди 6 години

Важното е да правим сечено на южен поток и на Путин. Може да горим гуми и дрехи и да имаме астма, но не искаме руски газ за разлика от простите германци.

95

Анонимен

преди 6 години

До Бай *** пък вие като дойдете в София задължително си купувате/докарвате автомобила, правите задръстване, разнасяте кал, притеснявате пешеходците, шумите по улиците и създавате суматоха.

94

Бай Чеп

преди 6 години

Нали Софиянци се имате за голямата работа,вземате двойно пари от нас в провинцията ...и си мислите,че само вие съществувате...нас кучета ни яли ..е дишайте си смока тогава и не приказвайте..

93

Анонимен

преди 6 години

Какво ме интересува какво е в Скопие?????????????Интересува ме ЗАЩО в София въздуха е мръсен??????ЗАЩО бе???????????

92

Анонимен

преди 6 години

И като е толкова мръсен въздуха в Скопие, това трябва да ни успокоява ли нещо, а?Типична бай-ганювщина. Абе ние сме зле, ама има и по зле от нас.

91

Край

преди 6 години

А някой знае ли "държава" в която Тоарег 3л. дизел е ТОВАРЕН и за това данъка му е 15 лв. на година а на тоьота ярис хибрид данъка е 200 лв. на година. Алооо зелените - за България става дума.

90

!!

преди 6 години

ГЛОБА ЗА ВСИЧКИ ПРИЧИНИТЕЛИ!

89

Анонимен

преди 6 години

до 91Освен това, в Берлин дали са наблъскали 100-200 хиляди човека в панелни коптори като Младост и Люлин, където междублоковото пространство е паркинг

88

до 87

преди 6 години

И аз превих такова проучване преди около седмица, но само за Берлин и Виена. В Берлин се падат около 370 коли на 1000 души, а в София - 580. Няма какво да си говорим повече. Дай му на българинът кола 3та употреба, която едва се движи и няма пари да я ремонтира. А тръгнал да ти говори, как мерцедес на 20г. било по-добре от нова кола. Може и да е по-добре, ама ако го поддържаш както трябва, а не да нямаш 30лв. за бензин...