30

торльо

преди 6 години

колко са ромите пенсионери по болест, в едно село варненско са над 500, ТЕЛК пенсионираха срещу подкуп.

29

Анонимен

преди 6 години

В бъдеще инвалидите ще ги наричаме хора с увреждания, което на български означава мозъчни инвалиди, увредени хора или по-просто хахави.. Браво на единодушно увредените в парламента

28

Анонимен

преди 6 години

Голяма работа вършат социалистите в Парламента... брех!И за това получават големи заплати и куп беьплатни привилегии!Но открай време се знае - комуниста е свикнал само да взема наготово!

27

Дядо130

преди 6 години

АЗ предлагам да сменим думата депутат с думата родоотстъпник

26

Бож.

преди 6 години

Сменете и обидната дума "социалист" с по-подходящата "мафиот"

25

Пустиняк

преди 6 години

Защото инвалид буквално означава невалиден, бе ***!

24

смешковци

преди 6 години

Занимават се само с простотии. Това и онова не се казвало не така, а иначе. Разни молби станали заявления и много важно, сакатите станали не знам какви, че да променят куп закони.Това си е нагло скатаване на работно време от 240 паразита.

23

Така е

преди 6 години

Парламента подкрепи единодушно промените......Така е, глупостта обединява.И от кого идва идеята , от БСП. Как да разчиташ на тези да управляват държава.На фасадата на НС да пише: Глупостта обединява.

22

varg

преди 6 години

Тъпо.Как ще замените думата военноинвалид с военно лице с увреждане ли ?

21

Анонимен

преди 6 години

Черното вече не е черно, а ще се нарича бяло! Така е много по-демократично!

20

Щ.Младши

преди 6 години

Думата САКАТ идва от древен Български и означава СЕКАТ (Насечен във война).

19

Хах

преди 6 години

Истинската дума която се е ползвала в България векове наред е САКАТ!Думата сакат е много стара идва от арабски и се ползва във десетки държави. Включително на балканите и във КавказО там идва и осакатявам, осакатен, сакатлък. .... и така нататък. Сакат не е обидна дума!Ама нали трябва да сме модерни и политически коректни...та затова постепеннно подменяме езика.

18

Анонимен

преди 6 години

Защо не махнете и "социално слаб" и да сложите "хора издържани от нацията"!!!!Жан Виденов си вървим с пълна пара остана някой като Андрей Луканов и да повтори думите!

17

Анонимен

преди 6 години

Думата инвалид никога, ама никога не е носила негативен заряд. Ама карай, сега ще ги наричат увредени...

16

Анонимен

преди 6 години

Лицата с увреждания нямат нужда от нови дефиниции. Кажете каква секира сте им подготвили, на какъв гърч ще ги подложите и колко от тях ще обречете на бавна гладна смърт? Колко болести ще премахнете от ТЕЛК-а и колко хиляди ще оставите без пенсии?

15

шматка

преди 6 години

Поредната безмислена промяна.Векове наред хората казват сляп но решиха че това е обидно(не знам защо) и го промениха с незрящ.Е и.

14

Бож.

преди 6 години

Щом чуят това,инвалидите веднага ще оздравеят!

13

Анонимен

преди 6 години

Ами каква е гаранцията че думата "увреждания" няма да придобие негативен заряд, после пак ли ще сменяме? "Увреждане" според мен е по-негативна. Дори изглежда така, че английско говорящите са лобирали за тоя закон, защото инвалид означава на английски невалиден - нещо което би могло да е обида там, но не и тук защото значението на думата е друго." Вие сте човек с увреждане" ми звучи по зле от "Вие сте инвалид".

12

Анонимен

преди 6 години

В България има хора с акъл а в БСП- хора без акъл.

11

Съвет

преди 6 години

А как ще се наричат пенсиите на инвалидите , УВРЕДЕНИ ПЕНСИИ или ще бъдат отменени. Намери ли се поне един да зададе този въпрос в НС ? Явно няма какво да работят за да оправдаят огромните заплати.НС трябва да се разпусне. Закони има много по света и трябва само да се приложат.Ние не измисляме топлата вода.НС да се свиква само два пъти в годината за по няколко дни да се приеме готов европейски закон и да се съсипе , като се приспособи към нашите условия.Прав ли съм?