15

Анонимен

преди 6 години

Тези изкачвания на планински върхове трябва да се забранят и всеки практикуващ да се обяви за потенциален самоубиец, колко още трябва да умрат така нелепо? Всяка година планината взема жертви...

14

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 6 години

Най-удобно е котките да се слагат още във входното помещение на хижа Вихрен. Вярно, с тях в началото се върви по-трудно по пътеката, но слагането им на топло е по-лесно и не рискуваш да се претрепеш от случайно подхлъзване. Бог да прости момчето.

13

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 12,Номер десет е качвал Вихрен най-малко 20 пъти, а им изтървал бройката. Още е ходил в Памир и Хималаите, според мен и до Южният полюс. Само Райнолд Меснер и двама трима други алпинисти са качали големите 8000-ци в алпийски стил. Но за обикновените и начинаещи алпинисти е задължително да спазват необходимите инструкции. Тоя хванал...за шлифера!

12

king_for_a_day

преди 6 години

10, Кога и по кой маршрут си качвал Вихрен? Имам усещането, че си го качил август през Кабата и дори не си стъпвал на Дажмджиевия. Познах ли? Не се изказвай неподготвен, за да не подвеждаш хората, защото темата съвсем не е шега. През зимата се тръгва рано не само заради по-късия ден, но и заради опасността от лавини след като напече слънце.

11

king_for_a_day

преди 6 години

Доколкото имам информация, паднал е точно в момента, в който са спрели за да сложат котките. Вече е бил със седалка и явно са се приготвяли да се обвържат.Жалко за човека и съболезнования на близките му!П.П. Поздравления за статията, този път е добре написана и с информативни схеми.

10

Re 1

преди 6 години

Абе много планинари тука уе, айларипи!?Качвал съм Вихрен и не съм тръгвал 4ч сутринта. Тева не ви е Еверест, флегми. Повечето разбирачи тук са виждали връх само сутрин под завивката, ама ....

9

Я па я...!

преди 6 години

Много мързелив тоя планинар, бе!

8

Пфуууу

преди 6 години

Добре, че не ги е забравил в къщи.

7

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 6,Остави го той този, на чашка е ходил в Памир и Хималаите!

6

до5

преди 6 години

Котките са приспособление със шипове закрепящо се на подметката и не са много много удобни в някои ситуации - не се шегувай с тея работи.

5

Анонимен

преди 6 години

Котките оживяли ли са?

4

НИК

преди 6 години

До 1:Ти май скоро или изобщо не си бил/а на преход в лятна или зимна планина !? Ако не знаеш, рано сутрин се тръгва за преход. Факторите и причините са много за ранното тръгване. Част от тях са написани в статията и не само. Със здраве!

3

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 1С гаранция са били пияни. Пили са до 4.00ч. и са тръгнали.

2

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

До 1,Ти можеш ли да четеш? Маршрута и времето на тръгване са подбрани ПРАВИЛНО!! Вихрен не е толкова опасен, но един връх се атакува рано сутрин. Това, че той е бил без котки и каска си е платил. Ти кой си, че да съдиш - Бог ли си какъв си?

1

Анонимен

преди 6 години

Тези кво са правили по тъмно в планината, да не са си мислили, че атакуват Еверест