156

Анонимен

преди 6 години

Напрактика загубата на спътника е пряка последица от законопроекта на Джон Маккейн. Сега ще им е нужна поне още година и половина за да направят нов и да го изстрелят.

155

Анонимен

преди 6 години

Боби, не съм се объркал. Лиценза, който притежават САЩ, тоест, който са си купили от руснаците, важи до 2030 година и им позволява да произвеждат двигателя на своя територия, но дори и тогава нямат право да го използват за военни цели. Това е условието на Русия и то беше поставено след като САЩ се опитаха да приемат закон, ограничаващи продажбите на руски ракетни двигатели в САЩ(предложен от Джон Маккейн и не особено добре приет от американските военни).

154

Анонимен

преди 6 години

Тоя, дето го наричаш ***, е в пъти по - образован от тебе и тебеподобните. Досега една лъжа не е казал, за разлика от тебеподобните. Изнася основно публични факти, като ТТ данни и параметри. Сравнява ги и ги анализира - нещо, което явно не ти се удава поради липса на познания, образование и мисловен капацитет. И понеже е прав много дразни тебеподобните ;)-

153

Анонимен

преди 6 години

До Боби Аре спри се малко пък ти бе,***.Eбати дървения рубладжийски философ си.

152

Анонимен

преди 6 години

А костов пак пипа нета лакомия

151

Анонимен

преди 6 години

Така им се пада на американците!

150

Боби

преди 6 години

До ЗАПАДСтига си се правил на КЛОУНДа Нигерия има толкова население както и Русия но забравяш няколко много важни нещаНигерия се намира в пояса на екватора - там храната се намира на всяко дърво включително и буквално лети - предлагат кюфтета от комари(не се шегувам)3/4 от Русия са Торфови блата - Благата са под тях но дори самото придвижване да не говорим строежа на жп и пътища си е направо постижениеСлед като намериш страни които произвеждат това което прави РФ ела ми се обади и сравни

149

ЗАПАД

преди 6 години

Русия е една бананова република,икономическо и технологично джудже,с разпадащи се градове и мизерстващ народ.Това е държава от 3-тия свят ,която е велика само в главите на българските русофили,които са национални предатели.Русия е една Нигерия ,но със сняг.Сега по-ясна ли ви стана картинката ?

148

Анонимен

преди 6 години

До БобиКажи им го на тях да го направят тогава :)

147

Боби

преди 6 години

До Анонимен 155Могат Могат - РД-180(дву камерен двигател (2 сопла)) е практически половинка от РД-170(4 камерен двигател(4 сопла)) като последния има мощност почти два пъти по-голям от РД-180Двигателите на Мъск са еднокамерни(1 сопло)

146

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 149Майтапа е че и руснаците не могат

145

русия=джудже

преди 6 години

До 151 :Ти още малко ще изкараш и Бангладеш технологична държава бе ,русофилски шут :)

144

Боби

преди 6 години

До Анонимен 151Пак се ОПЛЕТОХТЕПарт Енд Уитни има ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОДАЖБА НА ДВИГАТЕЛИТЕ РД-180 ЗА СЕВЕРНА АМЕРИКА(а по-късно и за южна но може и да греша) - Това означава че ако ти си Канадец и искаш да изстреляш ракета с РД-180 ти може да го купиш само от Парт енд Уитни - Дори не от Роскосмос или директно от завода производител в РусияНе става дума за ПРОИЗВОДСТВЕН ЛИЦЕНЗ - Само за ТЪРГОВСКИ

143

Боби

преди 6 години

До Анонимен 149Ракетата на Мъск има 9 двигателя Мерлин от два варианта на първа степен и още един десети за втора степен.Защо се провали СССР ракета Н-1 от Лунната гонка- защото имаше десетки двигатели НК-5 а по онова време няма електроника която съвместно да ги управлява. Ракетата Сатурн 5 имаше по един двигател вярно гигантски на всяка за степен.

142

Анонимен

преди 6 години

"Лиценза се държи от американска компания"...В грешка си. Имам впредвид момента с осъзнаването на думата "лиценз" в случая. Руснаците са продали правото за производство на двигателите РД 180 на амнериканците. Това е лицензионно споразумение, което позволява на американците да си направят завод и да строят сами РД 180. Но това не значи, че руснаците няма да имат право да го строят същия двигател. А американците нямат такъв завод защото НЯМАТ ТЕХНОЛОГИЯТА, а докато я направят ще фалират ;)

141

Анонимен

преди 6 години

СлОчаенот! Не мисла!!!

140

Анонимен

преди 6 години

Скрап, ти не си добре. Ангара е СЕРИЯ ракети, като най - малкия и двигател е с мощност 9 ПЪТИ надвишаваща мощността на двигателите на Спейс Хъ. Мъск само може да мечтае някога да има носители с подобна мощност. По - точно, дори да мечтае не смее, че може да поискат да ги строи...

139

Анонимен

преди 6 години

Американците от 12 години проиузвеждат двигатели, които "ще заменят РД 180", но, както всички виждаме, все още си плащат за да имат астронафти на МКС ;)

138

Анонимен

преди 6 години

САЩ и Русия нямат договор за съвместно производство на нито един ракетен двигател. Имат договор за това, че Русия ще им проектира и произвежда РД 180 срещу ЗАПЛАЩАНЕ ;)))

137

Анонимен

преди 6 години

Имам един въпрос към всички русофоби:Защо ВСИЧКИТЕ инженери по програмата Аполо са уволнени и почти никой от тях не е назначаван отново в космическа програма на САЩ?А Аполо е най - голямата и скъпа космическа програма в историята на човечеството. ЗАЩО?