14

Анонимен

преди 6 години

Кукерите също гонят зли духове и зли сили,не се знае със сигурност дали кукерството е прабългарски или тракийски обичай,но на мен ми харесват старите,оригинални традиции и веселби!На който не му харесва,да си затвори очите и да не гледа!

13

Анонимен

преди 6 години

До 12"Ритуалът датира от 1875 година."

12

Анонимен

преди 6 години

Обичаят най-вероятно е тракийски, както и кукерската традиция.Християнството се нагажда, взема назаем, много празници на местните народи, за да бъде възприето по-бързо.Старите богове се превръщат в светци и готово.Ама като почнете да се правите на много религиозни и православни ... :)))

11

бай х

преди 6 години

До МацеДон най обича да смуче български биберон

10

до 1

преди 6 години

каква народност си ти , баща ти , дядо ти ... защото ми приличаш на модерните фурнаджийски лопати

9

Анонимен

преди 6 години

Много много древен прабългарски обичай. А и името Джамал идва от този обичай. Утре, ако ви кажат, че бил "мюсюлмански" или "турски" им пратете много здраве.

8

Анонимен

преди 6 години

Еми още по-зле за теб тогава- не просто ограничени хора, ами направо къртици. Само не мога да разбера как може хора като теб да са толкова дебелоглави, та да не щеш да търсиш истинското. Тези хора от преди 2000 години са били много по-наясно за света, отколкото нас. Ама вие днешните аристократи нали сте големи професори и всичко знаете и давате неуспоримо мнение за всяко нещо...

7

Анонимен

преди 6 години

До 6"истински" събития ... ако си склонен да вярваш в приказки. Но като се има предвид, че вярвате в литературни герои като богове и демони от стари книги писани от хора преди 2000 години без идея от света около тях ... не знам защо се изненадвам толкова.

6

Анонимен

преди 6 години

Нещо се бъркате-да си религиозен и да ходиш по черкви не изчерпва истинския смисъл на вярата в Бога. Тъй че моля без съвети- който истински вярва и знае истината празнува истинските събития. Питаш какво демонично има; погледни въпросните нестинари- че те изпадат в транс бе, та да не усещат болка. И си спести обидите.

5

Анонимен

преди 6 години

До 3Вие какво си мислите, че празните които празнувате понеже сте били християни са дошли с християнстовто ли? Нищо общо. Църквата взима езически празници и ги преиначава за да и пастнат. Хората така или иначе си ги празнуват. Примерно Великден или на англйски Easter идва богинята на плодородиите Остара (не Ищара нищо общо) когато хората са боядисвали яйца с кръв от животно и са го заравяли в земята като дар към нея... нищо общо с няма с христо... и тн и тн.

4

Анонимен

преди 6 години

До 5Че те повечето християнски празници са езически просто променени от църквата. Какво демонично има само не разбрах ама карай то вие сте едни религиозни си... майката ама карай.

3

Анонимен

преди 6 години

Уж сме християни, а изпълняваме езически и демонични обичаи...

2

хммм

преди 6 години

е сега ако не тръгне да им върви не знам кога ще е. Следващия път не могат ли да го закарат това чудовище в парламента в София? Да разкара злите сили и от там, че вече 20 години сме прокълнати направо.

1

Анонимен

преди 6 години

Варвари.И обичаите, и фолклорът ви са грозни и противни като самите вас.