92

@!

преди 6 години

Изобщо няма да коментирам дали трябва да се плаща сградна инсталация или не, но на всички коментиращи с убеждението, че тръбите минаващи през апартамента им са на Топлофикация ще кажа, че Топлофикация доставя до абонатната станция! Всичко след това е собственост на живущите! Собствениците решават дружно (според действащите нормативни уредби) какво ще правят с тръбите и отоплението си!

91

Шоп

преди 6 години

До Васо30% са се отказали значи останалите 70% плащат освен личната консумация и цялата сградна.-------------А според мене справедливо е и ти да плащаш сградна.И според Конституционния съд на БГ е така.Сега и Европейският съд ще ти го потвърди.

90

Анонимен

преди 6 години

Роптаенето срещу плащанията за парно идват от закоравели ***, които къде от неграмотност, къде от накърнена селска чест, искат да изпъкнат като въшка на чело. Имаме един такъв К-***, дето си е спрял парното, набучил е три климатика, единият от които с конденза си прави ледена планина точно пред входа на кооперацията. Парното е за аристократи, този, който още мирише на офци, не може да го оцени.

89

до 88

преди 6 години

Кое?! Кое било "винаги поискана услуга" ?!?! Я пак !!! Къде ми е подписа, че съм искал тази услуга ?! Парно в сграда би трябвало да има ЕДИНСТВЕНО И САМО ПРИ 100% съгласие на съсобствениците !!! Точка! Всичко друго е рекет!

88

Анонимен

преди 6 години

Тук има прости неща, които са непонятни за надошлите от село, свикнали само на ракия и кисело зеле. Когато живееш в блок с други хора, а не в самостоятелна къща на село, това води до някои допълнителни задължения и ограничения, налагащи се от общото ползване на сградата. Парното е едно такова нещо и то винаги е поискана услуга, щом го има в сградата. Ако не искат парно, собствениците се отказват от топлофикация и абонатната станция спира да работи. Простичко е, ама киселото зеле си е друго нещо

87

Васо

преди 6 години

При завареното положение най справедливото решение е да плащат сградна инсталация тези , които ползват "услугата". 100% я ползват значи всичките плащат. 30% са се отказали значи останалите 70% плащат освен личната консумация и цялата сградна. Но да се регламентира в Закона на етажната собственост как да се направи невъзможна кражбата на топло от недобросъвестни съседи и как да се изолират вътрешните тръби през апартаментите. А това кой кого топлел е трудна задача и за академици.

86

Анонимен

преди 6 години

До ЯдосанПо 12 часа ме няма.----------------Ами ти плащаш за 12-те часа, през които си си вкъщи.

85

Ко ?!

преди 6 години

83-ти, наистина ли си увреден или някак после се получи?! Покрива на сградата бил услуга ли?! За асансьорите си има закон за над 4-ри етажни сгради. А ако има инвалид в блока дори при по ниски етажи сте длъжни да му осигурите достъпна среда. Кой точно е закона, който те принуждава да искаш парно?!

84

До 83

преди 6 години

Да ви кажа, аз правих зеле. Кисело. То си мирише. Някой от съседите може и да не му траят миризмата, но все пак я ползват. Дали мъничкото ви мозъче би схванало алегорията?

83

???

преди 6 години

Аз и за други услуги не разбрах поискани ли са или не, например покрив, например чистене на входа, например ремонт на асансьорът или текущи разходи за него. Парното много прилича на тези услуги. Аз например може да не искам да имаме покрив и да плащам за него, но разбира се няма да отида да живея в блок без покрив, точно както правят тези, които твърдят, че не искат парно.

82

РусенецЪ

преди 6 години

Да ви споделя. На последен етаж съм. Пенсиите ме писнаха на ТЕЦ-а, че не плащам сградна. Е, принудиха ме. Ама пари за ремонт на покрива не дават. Та, точно 8 дупчици направих във фугите на теракота. В момента в който видя капчица по тавана си, моментално изливам 3 кофи вода на пода си. Докато се върна от работа, няма и следа. Пенсията под мен е пред инсулт. Мазилката на тавана и паднала :) Та, така ще е вече.

81

Васо

преди 6 години

Много ще ми е интересно какво ще реши европейското съдилище. Щото топлото услуга и стока ли е, ако е такава може ли да се доставя и предлага насила, наследява ли се при промяна на собствеността, нещо като свещен брак ли е докато смъртта ни раздели. С други думи ресторант в който плащаш каквото си поръчал ли е, или обществена кухня в която сметката върви на калпак.

80

Аре стига!

преди 6 години

Кой работещ, зает човек ще отоплява жилището си 24 часа в денонощието ?! Ако пък има такъв, да си поема сметките!

79

Ядосан до 78

преди 6 години

Идеята изобщо не е лоша! След като разни мързели искат да им плащам сметките!

78

до КЕФ

преди 6 години

Ти си типичния "Геле", който не сака на него да му е добре, но сака на "Вуте" да му е зле. Какъв народ живее по тая Българска земя, ум не ми го побира. Вземи избий и 1-2 външни стени, за да може да плащат още повече комшиите ти, а току виж и паднала част от сградата, така още по-голяма мизерия ще им направиш. Няма се плашиш само и без това не живееш в апартамента си.

77

Ядосан

преди 6 години

Тия които ме съветват да си купя друго жилище! Що бе ?! Защо?! Да не живея в хоспис, че да плащам парното на пенсии, които прегръщат парното по цял ден?! Или в приют за безработни, които цял ден се дръглят по макарите на топло! По 12 часа ме няма. От какъв зор да плащам за тия, които нон-стоп се топлят и ми искат да им плащам сметките ?! Който иска парно - да си го плаща!

76

Анонимен

преди 6 години

До АнонименА ЗАЩО НЕ МИ ПЛАЩАТ НАЕМ ЗА ТРЪБИТЕ, КОИТО МИНАВАТ ПРЕЗ МОЯ АПАРТАМЕНТ?----------------Защото е трябвало да поставиш това условие, когато си си купувал или строил жилището.

75

Одобрявам!

преди 6 години

До КЕФАбсолютно подкрепям! Не се ли живее в жилището, но ви рекетират с такса за непоискана услуга, вложете минимални пари, така че жилището ви да се проветрява непрестанно! За да се вдигнат сметките на мързеливите които пискат да им плащате сметките! Това си е логична и човешка съпротива!

74

Анонимен

преди 6 години

Преди нямаше такава такса, но и парното не беше скъпо, които иска може да се откаже от тази услуга , но дойде момент в които цените на парното трябваше да се вдигнат и логически за да няма отказ на много клиенти се вкара този закон, така че това е закон за затрудняване на отказ на при увеличение на цените.Пазарно регулиране.Дали е необходимо не знам.Все пак извесно е фирмите които стоят зад дейността, не са конкурентно способни, затова имат нужда от подобни подпомагане.А без тях ,има друг проб

73

Анонимен

преди 6 години

До АнонименДа си прекарат тръбите отвън,пет пари не давам откъде ще ги прекарват,ако не е през моя собственост!-------------------Презумпцията е:Да си си купил жилище, с прокарани отвън тръби. След като си взел с вътрешни тръби, с презумпцията да се грееш от общото, ще плащаш.