94

Айше

преди 6 години

До БойкоКато гледам безброй снимки, не е полумесец, а е петолъчка...Така се продаваме по-скъпо.

93

Вики

преди 6 години

До Хм, Ами да си построят българите църкви. Желязната е строена от роб-Българин и то в центъра на поробителската столица!

92

Бойко

преди 6 години

Защо не е снимана цялата църква, защо не се вижда най високата точка. Точно там, над кръста е поставен ислямският полумесец. Гледайте добре в Неделя, гледайте как лесно ни продават нашите продажници!

91

Анонимен

преди 6 години

До ОсманлиятаДо колкото знам за последните 20 год са построени малко над 1300 джамии в България, така че хайде моля те да не обсъждаме реставрацията на една църква в Турция.

90

Анонимен

преди 6 години

Е, сега вече споикойно можем да затворим границите с Турция. Завинаги.

89

Поклон!

преди 6 години

До Османлията: Повтарям и потретвам, че няма нищо общо с политическата религия и с формулата "аз на тебе а ти на мене". Няма нищо общо с българските турци, за които тези в Турция и пет гроша не дават! И си махни логото, че много дразниш!

88

Османлията

преди 6 години

Щом тази църква е висока 15 метра, значи турчин на кон по османлийско е бил най-малко 16 метра! Напълно е неприемливо Ердоан да позволи да се харчат средства на турската държава за реставрацията на българска църква в Турция, когато българия не разрешава реставрацията на джамиите в българия дори с частни средства!

87

Поклон!

преди 6 години

Поклон! Реставраторите са особена порода "хора на изкуството". Те са смирени, изключително търпеливи, талантливи и духовно извисени! Затова всякакви политически, исторически и религиозни нотки в коментарите са неуместни. Наскоро прочетох, че търсят спонсори за изтърканите златни кубета на Катедралния храм във Варна. Ето това е срамно! Къде е държавата? Евала на Турция, че вложи милиони за реставриране на хиляди паметници на културата! А къде сме ние?!

86

cantstumpthetrump

преди 6 години

До анадолец Забележи - те !реставрират! църкви и религиозни храмове; те не строят нови на мястото на съборена джамия, например. Наистина турските архитекти са уникални и го правят за естетиката, нямаща нищо общо с религиозни убеждения. Браво.

85

Анонимен

преди 6 години

Стига сте спорили!Естествено че българите се засягат,когато не им зачитате историята и лъжете. Естествено,че е имало геноцид,убийства,кланета срещу балканските народи и арменците от османци и черкези.Че и от еничери-фанатици,които са клали собствения си народ.Спрете да лъжете и спрете дразгите.Какво делите?Според мен е добре,че са сключили договор за взаимно опазване на историческите ни храмове.Това е добра новина.И да благодарим на майсторите,които са вложили време и труд!

84

Анадолец

преди 6 години

"Чувствах църквата като свой втори дом, дадох всичко от себе си и съм доволен и горд от резултата, казва Халюк Йозгюдер и скромно добавя "никога не съм работил между другото и просто да бъде свършена работата, а така, че това да стане по най-добрия начин"."В България никога няма да чуем подобно нещо от българин за джамия!!!Ако в България бяха отпуснали мани 6 млн, а 60 лв за джамия... Та то патриоти, та то протести, та то бунт, та то ред сълзи, ред coполи... Ууууу ух майко да не чуват:-)

83

Анадолец

преди 6 години

Аз не разбирам защо турците... Дет викате "ислямските фанатици" на Ердоган, нито националистите (патриотите) нито републиканците драматизирват тези работи било то когато България отпуска пари, било то самата Турция като отпусне... Защо никой ислямист не излиза да каже ааа не може бъркат ни се във вътрешните работи или неможе с пари на данъкоплатеца ние сме ислямска страна и тем подобни... Турция реставрира и арменски, гръцки църкви, синагоги, манастири... Колеги това не са лоши работи!

82

Анадолец

преди 6 години

"По тая спогодба например се обновява джамията "Томбул" в Шумен както се знае и на софийската последните години и правят основен ремонт,запазва турчина...на баба ти гащите непрани....веднага сте се налепили мекеренца и продажнци пак да плюете по българите"Разликата е, че тази джамия се обновява с отпуснати пари от Турция, както и за другите е така!!! България също отпуска пари за църквите в Турция (скоро беше споменато в една статия тук, но са капка в морето спрямо тези, които отпуска Турция)!

81

Щирлиц

преди 6 години

Не съм от онези,които се прекланят пред турците,но след свършеното от тях,мога само да кажа благодаря.Ето така се съхранява историческото наследство,дай Боже и у нас така да се работи занапред.

80

бачо Илия

преди 6 години

До АнонименНе си прав, чист българин изповядваш исляма.

79

гтгт

преди 6 години

Хора, статията е положителна.Вие пак с това отрицание и с тоз бг синдром всичко що е хубаво да се изкажем с отрицание....Весели Празници!

78

Васил Левски

преди 6 години

А българите правят всичко възможно за да рухне джамията в Разград.

77

Анонимен

преди 6 години

Умнико, ти ми кажи как прапрадядо ти който е живял под турско е можел да си позволи да има и да отгледа 7-8 деца, а ти сега дори едно не можеш да си направиш? Само не ми казвай, че моят прапрадядо е идвал да прави децата на твоя и затова е имал толкова много.

76

Анонимен

преди 6 години

Питай питай, ако ставаше с питане .....Действай спирай тировете на Кап. Андреево за да отслабиш икономиката на скапаната Турция.( Може и вечер.)

75

Анонимен

преди 6 години

ПИТАМ И КОЛКО СА СЛЕД 1912,1913,1915,192.Ами все едно да питаш колко са изтребители християни в Европа в периода 1939-1945. Ами над 60 милиона са. Така е по време на война. Умират и християни, умират и мюсулмани. Ти какво очакваш?