36

Таню

преди 6 години

То в Родопите, освен да копаш пататите и фасоля, с добра инет връзка чудо неща мо'еш да работиш. *** воля липсва на всякакво ниво...

35

Калин

преди 6 години

До Крайможе пък да живея в пещера, откъде си сигурен, че е апартамент? А топлене на ракия - само вътрешно, иначе са големи загубите.Пелети е вариант, прав си, в момента го проучвам. Също и фотоволтаици за покрива, но те зимата са безполезни. Мисълта ми беше, че не можеш просто така да забраниш нещо. Освен колите де... тук съм напълно съгласен с теб: въздухът в София стана мръсен, когато станаха много колите. 90те повече народ се топлеше на твърдо гориво и не беше толкова мръсно.

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 20И ти може да си Спас, ама кого го интересува!Сега сериозно, Булфото е интернет фотографска агенция от поне 16-17 години.

33

Край

преди 6 години

Калине топли се на ток с климатик или на парно /в София е на газ парното/ или на пелети или на газ или на ракия. Щом живееш в голям град няма как да се грееш като в пещерата. В Княжево, Бояна Драгалевци, Симеоново се греят на *** хора дето имат парцели струващи стотици хиляди евра и те ли са бедни.

32

Край

преди 6 години

До лъжливия Факт. В София ако се разчертаят закнонните места за паркиране - 1/2 от колите няма къде да бъдат оставени законно. И общинските терени няма да се увеличат - просто бедните не трябва да имат коли. Па и по-умните богати също ще си дадат сметка че колата не е най-важното нещо на света. Ако смятате че колите не бълват отрова елате да ви затворя в гаража с работеща кола за десетина минути. А сега го умножете по близо милион.

31

Калин

преди 6 години

До Крайда се забрани твърдото гориво. Окей, съгласен, на какво да се топла в центъра? Парно от Теца на твърдо гориво? С ток от теца на твърдо гориво? Или на газ, след като мръзна 15 години, докато ми го прекарат?Идеята определено си струва, но далеч не е толкова просто.

30

Калин

преди 6 години

До Истинатаела подишай сутрин в задръстванията на Орлов мост, пък после ми разказвай как колите са нищожна част от проблема.

29

Край

преди 6 години

До лъжливия Факт. България е с повече коли на 1000 човека от много по богати нации. Хървати, унгарци, румънци литовци имат по-малко коли от нас. Ние имаме колкото Дания и Норвегия. И понеже сме бедни имаме СТАРИ коли и се душим в газове. В София има повече коли отколкото в подобни градове в ЕС. Отделно от това тя е в котловина и не се проветрява за това дишаме ОТРОВА. А пък по коли без катализатори сме първи в света също и по отопление с стари обувки, ПДЧ и пр.

28

Анонимен

преди 6 години

През зимата също ги няма листата на дърветата да пречистват въздуха.Точно сега се вижда колко са важни дърветата изобщо за съществуването на Homo Sapiens

27

варадин

преди 6 години

ми то в родопите чист въздух крехко агнешко но столичани (в повече)се бутат да живеят в софия щото ги мързи да садят картофи и да пасат овце

26

Анонимен

преди 6 години

Какъв си ти,дето все убеждаваш хората във форума че колите нямат никаква връзка със замърсяването?Защо го правиш?Имам чувство че половината мнения под статията са твои.ОЧЕВАДНО е че колите са основния източник на замърсяване,заедно с ремонтите на улиците и лошата организация на движение.По основните булеварди трудно се диша,на носа и дробовете си ли да вярвам или на тебе?Огромно количество стари,пушещи коли,а скоростта на придвижване в града с кола е същата като в най-големите мегалополиси!

25

Анонимен

преди 6 години

Някои знаят ли, че София се намира в котловина заградена от планини и при безветрие е нормално да има малко замърсяване, все пак хора живеят тук.

24

Истината

преди 6 години

Колите на практика имат съвсем слаба връзка със замърсяването в София, но на някои им е удобно да манипулират хората, че колите са големият замърсител.

23

Коли на 1000 човека

преди 6 години

Факт е, че България е на опашката на ЕС по брой коли на 1000 човека от населението и най-нормалното нещо е колите да се увеличават, вкл. и в София, където също изоставаме по брой коли на 1000 човека в сравнение с подобни градове в ЕС. Само 4-5 държави в ЕС са след България по този показател и сега чакам Край да ги изброи по начин сякаш България е пред всички в ЕС, а не само пред тези 4-5 държави.

22

Факт

преди 6 години

Всички освен Край знаят, че колите в София са доста по-малко в сравнение с други подобни градове. Проблемът в София е съвсем друг - няма никаква идея в кмет и общинари по отношение на паркирането в София, както и за нормално организиране на движението., както се прави по света.

21

Обективен

преди 6 години

Интересно е замърсяването заради колите, което макар и пренебрежимо малко, все пак го има. Като обем то е между 15% и 30% от максимално допустимите норми МДН), като дали е по-голямо или по-малко зависи много и от организацията на движението и паркирането в София. Ако в София имаше добра организация на движението и паркирането, същите коли, които замърсяват от 15% до 30% от МДН, можеха да замърсяват 5-10% от МДН. 15% е когато колите са по-малко и задръстванията са по-малки, 30% когато са повече.

20

Край

преди 6 години

За да живеем в нормална среда колите в София трябва на намалеят наполовина, отоплението на твърдо гориво трябва да се забрани. Града трябва да се управлява със ЗДРАВА ръка а не от мрънкаща лелка.

19

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 20Иначе си добре? дишай с кеф отровния въздух- аз ти го казвам

18

Анонимен

преди 6 години

Тези от Спаси София вече се прекръстиха на Булфото, кой ли ще заблудят.

17

До 17 Пепи

преди 6 години

От Реалист"използването на твърдо гориво", терминът, който съм използвал, мисля че обхваща и горенето на гуми, пластмаси и т.н. не съм написал "отопление с твърдо гориво" напълно съзнателно