54

Анонимен

преди 6 години

После, що му палили колата? Ами пазил си общинско място като частно.

53

Юрист

преди 6 години

Тези блокове имат общи части, но същевременно са построени върху дръжавна(общинска земя) и паркинга бил той и за обслужване на блока едва ли попада в общите части, но пък за сметка на това общинтата допуска ограждането му. И затова квадратите при старото и новото строителство са различни и всеки знае, че като купува старо не купува и идеални части от земята. Но всеки трябва да си прави сметката за паркинг като иска/налага му се/ да живее или идва на работа с кола в центъра.

52

Анонимен

преди 6 години

Проблема тук не идва от живущите, те има къде да си паркират. Проблема е от апартаментите-гаражи-офиси в които вместо едно семейство с една кола, работят 20 човека с 20 коли. Тези, визирам лелката с палтото, там където живеят сигурно са в същото положение, но тръгнали да правят скандали и телевизия да викат. Тя простотията е по хората.

51

пена

преди 6 години

"Фандъкова за толкова мандат едно паркомясто направи ли в София?'Колкото ида не вярвате, не е работа на Фандъкова да намира паркоместа за таратайките ви! Това си е изцяло ваш проблем!

50

Анонимен

преди 6 години

Прави са хората. Истина е, че след Джейм Баучер, където свършва зоната, посока МОЛ-а стана мазало. Сутрин се задръства от търсещи места, вечер от тръгващите си. Тази мякащата ще обикаля да си намери място, не под прозореца на псведно фирмата в която работи и която няма 5 лева да осигури паргинг на служителите си, така както живеещите там обикаляме заради тях.

49

Анонимен

преди 6 години

Не разбирам как може д аполучат разрешение да заградят общинска собственост!?! Били направили паркинга. На какво основание правят нещо върху общинска собственост?!? Аз мога ли да поискам и получа разрешение да заградя парка пред НДК? Обещавам, че ще изградя колиба, обор и ще поставя няколко каравани там. хахах

48

Анонимен

преди 6 години

Лелеееее доживях селяните да обясняват как софианци щели да умрат без тях. хАХААХхахАхах пълен смях сте ***. Това само показва, че вие имате комплекс от своето държание и от мястото от където идвате. София щеше да си е мнооого по-добре без прииждащите селяни. Не защото са от село, а защото се държат, като на село, а не са. В голям град се намирате с много хора и правила, а не на полето.Естествено, че подобни бариери е добре да ги има, защото иначе хората немогат да си ползват гаражите.

47

.

преди 6 години

Защо някой си купува кола, след като няма къде да я паркира? Значи, купуваш си кола и почваш да ревеш, че някой трябва да ти осигури безплатно и сигурно място да я паркираш?

46

Ели Re: Япония

преди 6 години

Понеже споменахте Япония, да прав сте. С промените в ЗУТ вече има изискване, новите кооперации да осигуряват гаражи. Проблемът е, че до 2011 хиляди офиси, стоматологични кабинети, кръчми, болнички в блокове, са строени без гаражи. Великите правни умове измислиха: заварено положение. Т.е. проблемът остана, не се допитаха до експерти с години опит, а млади правни ентусиасти създадоха нещо, узаконяващо хаоса.Просто СО и НС си измиха ръцете, в ущърб на хората. Удобно създадоха разделение.

45

!

преди 6 години

Който иска запазено място за колата си купува гараж или паркомясто. Никой няма право да загражда общинска земя. Колкото до "селяните" в София-добре че сме ние, че нито инвестиции щеше да има в София, нито цените на имотите щяха да са такива. Колко реститути си живеят живота благодарение на "селяните"

44

до 54

преди 6 години

Точно така!Само че нашите псевдостроители за кооперация от 20 апартамента, трябва да копаят 3 нива в земята за да осигуряр паркоместата. Така вместо 250 Евро, един апартамент ще им излезе 400 Евро, което разира се не ги устройва. Затова трябва да бъдат задължени със закон

43

,

преди 6 години

Има разлика между селянин и сeляндур, последното с лопата да ги ринеш, нагло, просто същество, което по- далече от носа си не може да погледне!

42

Анонимен

преди 6 години

Може и да махнат бариерата, но вече ще имат белязани чужди-наши коли и ще отворят работа на гумаджииниците без време и който иска да продължава да спира

41

Анонимен

преди 6 години

Във всички градове вече има проблеми с паркирането . Това няма как да се реши по форумите, а със закон . Нямаш право да строиш ако не осигуриш паркинг за всяка кола в кооперацията . Компромис никакъв . В Япония нямаш право да си купиш кола , ако не докажеш , че имаш парко място .

40

Someone

преди 6 години

До 45Пловдив е страхотен град! Но тук не става дума за това колко се плаща, а къде се плаща данъка на кола която постоянно е в даден град и всеки ден е по претъпканите улици на София. Аз лично нямам лична кола, не защото не мога да си позволя, просто смятам че човек може да се придвижва в пъти по- бързо пеша или градския транспорт.... НО тук вече става дума за манталитет.

39

Бобчо

преди 6 години

Още се бутайте в Дяволския град. Тъпчете се там като копътки, един връз друг. Аз на село съм си много добре. Тука задимяване няма, задръствания няма, долни *** също няма, те са там при вас, мазни шопи.

38

Анонимен

преди 6 години

Що така бре, нали кмета построи десетки буферни коневръзи, що пълните колодвора на хората.

37

Анонимен

преди 6 години

Поставянето на такава бариера противоречи на повече от 2 закона. Тя е незаконна, дори да съществуват наредби с безумни текстове, които да позволяват поставянето и. Също така ако на паркинга се случи ПТП застрахователите няма да платят 1 стотинка, заради особения статут. Пропускателния режим на автомобили със специално предназначение не е уреден. Общо взето тези "умни" сами си навличат повече вреди отколкото ползата да паркираш 20 годишния таралясник пред входа

36

,

преди 6 години

До АнонименАбсолютно съм съгласен не се пъни да идваш в столицата и няма да е мизерия!

35

Анонимен

преди 6 години

София, преди да стане столица е била 20 000 жители...и е станала 1.5 милиона не защото е добър град за живеене, а защото е СТОЛИЦА....така, че айде да не ми се пънат такива бабички за коренячки и големи гражданки!!тия "кореняците" нямат избор завалиите, ама се чудя на другите от провинцията защо се бутат в тая миззерия, само за едните пари ли???...не си струва, хора, в софия въздух няма, камо ли място за паркиране!!!!