39

идиот

преди 5 години

Коментариите са по-точни от статията. Или е преведена от някой италиянски вестник, който за да не фалира разказва приказки, коиот харесват на шефа им. Нищо подобно. Никакъв фашизъм и никакъв нацизъм няма в Италия. Има само забогатели политици от старите леви и десни партии , които плашат с онова, което са били те самите на младини, но за да не изгубят златните си пенсии и привилегиите, плашат онези, които не познават историята и реалността.

38

Има си крушка опашка

преди 6 години

Не се съмнявам, че нещо, подобно на фашизъм, ще бъде резултатът от тази днешна неестествена, пресилена толерантност, която насила ни налага да търпим дивотиите на по-прим..итив..ните и същевременно дискриминира градивните.

37

толерантен

преди 6 години

И фашизмът, и комунизмът, ще ни се сторят като детски летен лагер, в сравнение с това, което ни е приготвила демонокрацията на глобалистите.

36

балама

преди 6 години

Кой не скача, е "червен", пък кой не ще ислямисти касапи и канибали от по света и у нас да го колят и еват, е "фашист".

35

до 34

преди 6 години

До АнонименНеграмотниккк Не пиши лъжи Италия е избивала православни свещеници с картечници , използвала е хичмисческо оръжие срещу болници на Червения кръст ,А на темата ,,силна -след като напада Гърция, гърците така ги бият и ебббб.т ,че италианците губят половин Алббания .Аман от жертви на демокрация познаващи историята от четенето на ползвана тоалетна хартия

34

Анонимен

преди 6 години

Неграмотници. Фашизмът на Мусолини няма нищо общо с нацизма и не проповядва гонения срещу евреите. Италия е била силна и велика държава от за пръв път от римско време само по времето на великия Мусолини. Сега е окупирана от САЩ територия, където не е възможно да си на власт без одобрението на окупаторите. Четете историята.

33

Антисоросоид®

преди 6 години

Което всъщност правят, а после се обръщат с-у Германия и започват да изнасят революция за света. Националсоциализмът и фашизмът са подкрепени от олигарсите и компанните в собстените си страни като ответна реакция с-у комунизма. Например Бе Ем Ве, ,,Фолксваген" И Ге "Фарбен", собствениците на въгледобива. Сетете се за търговията м-у ,,Стандард Оил" и нацистка Германия.

32

Антисоросоид®

преди 6 години

...и американски технологии. Всъщност едрият капитал на запад добре е печелил от бизнеса си с тези режими. Този неудобен факт е приччината за клишетата, че тези тот. системи всъщност са еднакви и едва ли не са възникнали независимо от западния капитализъм. Това е фалшифициране на историята. Например Ленин и болшевиките са били финансирани от немското разузнаване заради антицарските си възгледи, т.е. да свалят руския цар от власт и да извадят Русия от Втората св. война.

31

Антисоросоид®

преди 6 години

До НПО тpoловете 29 и 31Фашизмът и националсоциализмът са ДЕСНИ идеологии. Вярно, че като всяка тоталитарна идеология и при тях има силна намеса на държавата в икономиката, но правата в-у частната собственост никога не са били ограничавани, както през комунизма. Освен това първите 2 идологии са били националистически, а комунистите са интернационалисти. И трите тоталитарни режима са търгували активно със Запада въпреки пропагандните клишета. Индустриалната база в СССР е построена с немски...

30

Фрау Гошка

преди 6 години

Фашизмът е като детски кръжок в сравнение с извращенията на комунистическите канибали в съветска Русия преди и олигарсите на Путин сега.

29

анонимен

преди 6 години

Десен и ляв политически спектър, това е условно , в катедрите по политология ви пълнят главите с глупости само.

28

Анонимен

преди 6 години

Само едно уточнение - фашизмът е идеология от левия, а не от десния политически спектър. Някой май е учил политология в масква, за да се оака така в заглавието и обясненията. Много им се искаше едно време на руснаци и китайци, че и на други леви дрОгари фашизмът да е дясна идеология. Не, товарищи. Все още има хора чели и учили. Така, че това за фашизма как бил крайно дясна идеология, може да го обяснявате в някоя чалготека или такси-стоянка. Другаде няма да ви повярват на измислиците.

27

муспи

преди 6 години

Сорос иска да си сменя пен?$я, но не иска италиански, оттам и тези размирици, не иска и френски и даже немски - иска български! Но вижда Сорос, че кликата на Бойко Борисоф - в България десницата е на власт, му гласи фашистко засилие, за да му пробута ромски п?$?с. Докога?! Шестотин милиона не стигат ли?! Знаете до къде водят тези работи! Тиквата на доживотен за отричане на холокоста! Радеф разжалван в редник и също доживотен! 600% поскъпване на всичко! Българите ще изпитат мишцата на изсраиля!

26

Пъзел

преди 6 години

"Лека полека и нещата си отиват към бой" както се пееше в една песен.На всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие!Пълниш Европа с ислямисти - получаваш фашизъм!И кое по точно му е лошото на фашизма?!?! Или сорос така е казал..., че е лошо?

25

Додо

преди 6 години

Хиляди на протест в Италия, фашизмът се завръщал..Хм, заглавието така поднесено до е чиста fake news! За да бъде обективно трябва да е по следния начин: Хиляди примaти, предимно кафяви, но и тук-там себе-мразещи се бели италианци, взеха участие в поръчаното и щедро платено от Сорос активно мероприятие в подкрепа на пълната и тотална ислямизация на Европа, доунищожаването на бялата, християнска раса (изнесла на гърба си прогреса на човечеството) и установяването на Новия Световен Ред!

24

Х

преди 6 години

Меркел и другите американски слуги пуснаха тази *** в Европа - сега защо хората си пазят страната и жените от тях? Айде стига ... стигат ни Сороските планове за разпърцване на Европата!!!

23

Анонимен

преди 6 години

Вие сте луди! Тези, които сте съгласни с Езра Паунд!По време на комунизма живях с моите родители в една стая в цвнтъра на София на свободен наем!Знаете ли какво значи свободен наем?Комунистите не бяха против наемите, но фашистите са против!Луда работа, кукуригу...

22

Допълнение на 22

преди 6 години

Но да живеят на социални помощи.И щом получат статут, да докарат тук цялата си рода, която обикновено наброяванад 100-150 човека.

21

До 20

преди 6 години

Който желае да помогне на бежанците, ще им съдейства да възстановят държавите си.Който съчувства на икономическите емигранти, ще съдейства в техните държави да бъдат изнесени производства, за които се твърди, че в Европа няма достатъчно работна ръка.Сегашните призиви към куцо и саката да тръгва към Европа, до нищо добро няма да доведат. Те прииждат, твърдо решени да запазят ранносредновековните си традиции, да превземат ЕС "с коремите на жените си" и с цената на всичко да налагат ислям!

20

Българина

преди 6 години

Нещата си идват на мястото. Поколението оцелели евреи след войната сега са на по 80 90 г. Посветиха живота си да им го върнат на европейците като напълнят европа с *** уни и мюсюлмани, а белия човек да бъде омалцинство и преследван в държавата си. Отделно за да оцелее израел, европа пак е бушна. Плана работи но, отговора предстои защото механизма на НПО то се изчерпа