56

Анонимен

преди 6 години

Здравейте моето мнение за общите условия за отпускане на тези кредити за стартиращ бизнес са обречени на фалит преди да започнат да функционират и този който е поставил тези условия е глава пълна седмица въздух под налягане.

55

Самчиъ

преди 6 години

Тези пари, ще бъдат пропиляни, ако не се представят съответните консултации. "трябва само да представят проект за бъдещата си фирма" - Писането на адекватен бизнес план/проект не особено лесна задача, особено за хора, които не са го правили. В някои страни, в общините, където се предлагат подобни програми, си има наети специалист, които оценят бизнес планове, помагат със счетоводството, предоставят контакти и легални съвети. А това са жизнено важни неща. Без тях, парите отиват на вятъра.

54

Анонимен

преди 6 години

"Освен това да изкараш разрешителни за бизнес е ходене по мъките."Ако това е дефиницията на "мъка" за теб, то определено не трябва, да се наемаш с никакви начинания ....

53

Анонимен

преди 6 години

КРЕДИТА СИ Е КРЕДИТ!!! КАКТО ВИЖДАТЕ ДОРИ НЯМА ОБЯВЕН ФИКСИРАН ПРОЦЕНТ!!! ЩЕ ДАДАТ 5% С ДВЕ ДУМИ НИЩО!!!И КАК ТАКА 6 МЕСЕЦА АКО НЯКОЙ Е БЕЗ РАБОТА В БЮРОТО ПО ТРУТА МИ ТОЙ ЩЕ Е ПУКНАЛ :DС ДВЕ ДУМИ ЦЯЛАТА КАМПАНИЯ Е ИЗМИСЛИЦА И КАТО ДАДАТ ПАРИ НА ОНЕЯ *** ТЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ВЪРНАТ !!!С ДВЕ ДУМИ САМО ПИ АР НО РЕАЛНО ТОВА НЕ Е ПРОГРАМА НАСОЧЕНА ЗА БЕЗРАБОТНИТЕ А ЗА ТРАЙНО БЕЗРАБОТНИТЕ ДЕТО ЩОМ СА ТАКИВА КЪВ БИЗНЕС ЩЕ ЗАХВАНАТ!

52

O.n

преди 6 години

Кой иска мръсните ми кредити..

51

IYI Кайъ оба

преди 6 години

Ако дръпнеш кредит все едно си сложил въжето около врата.Жив труп си.Много хора изгоряхя покрай тези банки.Но такъв е живота в тази бедна и слаба "държава".

50

sid

преди 6 години

Това е най-глупавото нещо.Той ако е безработен и 6 месеца никой не го иска за работа,какъв бизнес ще завърти сам.Пак ще се дадат пари на свои хора.Каквито бяха и предните програми.Масово се назначаваха роднини без нужната квалификация за да им се води стаж.И след това като мине 1 год.или 9 месеца да отидат на борсата.Това не е икономически разтеж,а замазване на очите.

49

Fareham 555

преди 6 години

Според мен уловката е в използването на правото на хора в неравностойно положение, като средство за източване на средства. Това е аналогично с работата по европейска програма. Условията за участие са недостъпни за всеки човек, а средствата са предоставени и се усвояват по предварително подготвена схема. В началото ще хвърлят прах в очите да зарибят повече хора и ще си приберат парите, пак обичайните човеколюбци. Просто дойде реда на най-бедните, да бъдат окончателно ликвидирани.

48

Поп Кръстьо

преди 6 години

Къв бизнес беВ БГ всичко е умряло от 10 годиниТова се прави не за съживяване на хората а на банкитеНикой неще кредит от тези измамници

47

икономист

преди 6 години

Моето мнение е, че държавата трябва да финансира и подпомага проекти за малък и среден бизнес, в които да участват повече от едно или две лица, като бенефициенти по тези проекти, т.е., да се насърчава екипното начало в бизнеса. Нещо като кооперативите в Швейцария и Италия, произвеждащи екологично чиста продукция за износ. В България има много добри условия за подобен тип бизнес, но трябва час по-скоро да се отървем от индивидуализма и предразсъдъците, че винаги има някой, който да ни прецака..

46

Ахам

преди 6 години

То не е само да вземем един кредит и да го върнем- банките са алчни и ти слагат едни такси ,крадт ти от печалбата. Освен това да изкараш разрешителни за бизнес е ходене по мъките. От 15 години говорят за електронно правителство да облекчи регистрацията и започване на бизнес и все още сме там- говорим си без резултат. Разни службици преживяват от издаване на лист хартия, как ще пуснат кокала.

45

Патил

преди 6 години

Няма го малкия бизнес, защото бюрокрацията и корупцията го убива. Преди години започнах с много ентусиазъм, но започнаха едни проверки, служби се дублират от общинска и областна администрация, самите те си искат парите и казват , че винаги могат да намерят за какво да се захванат ако не платя. Накрая се оказа , че работиш 24/7 за да плащаш заплатите на корумпирани чиновници плюс сумите които си искат.

44

икономист

преди 6 години

До АнонименПровинциалисти? Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора и други, също са провинциални градове, но сигурно има доста заможни жители в тях. Освен това, някои хара си преместват част от бизнесите в София, по обясними причини.... Тези с пачките, които виждаш, са само една малка част от провинциалното население. Кой знае, в какви лишения живеят родителите, на тези, които си развяват байряка по столичните молове? Сигурно бачкат на две работи, за да им помагат, и са продали къщата на село..

43

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 49Пак пропаганда.Тия от провинцията сигурно не знаят де е МОЛ-а и не могат да отидат от един квартал в друг, щото ще се загубят, пък Анонимен 49 пропагандира колко богати били хората от провинцията.Абе, добре ли плащат за тролене под статиите, да се запиша и аз? Поне да вземам по някой лев.

42

АНТИ

преди 6 години

До 49Хитри българи пратиха децата си да завършат висше и после да останат да работят в София.Вътрешна миграция се казва.Но и това няма да е безкрайно.А за покупките - продали дядовите нивички, кредити и т.н.

41

Анонимен

преди 6 години

Като казвате тук колко е зле в провинцията, как всичко фалирало и пазар не останал много се чудя. София се пука по шевовеге от хора с много дебели пачки от провинцията. Изкупуват жилища в кеш. Моловете пълни с девойки от провинцията, които пръскат пари, които не съм виждал през живота си. Не мога да разбера каква е тази работа. В провинцията нямало работа, нямало хора, нямало пазар, а София пълна с провциалисти, които парите не си знаят...

40

Анонимен

преди 6 години

Искам да си направя малко предприятийце за бутилирана вода. Това е успешен малък бизнес по цял свят. Но кой ще ми го разреши?

39

икономист

преди 6 години

По едно време, искахме да развиваме общ бизнес проект с нашите първи братовчеди, но пак нещо се скарахме, или по-скоро не можхаме да се разберем, а всичко си остана само като идея. Пробвахме пак с тях, да произвеждаме дини и фъстъци на едно парче земя, близо до града..., но пак нещо пропаднаха работите. Куцаше ни организацията най-вече. Всъщност, това е едно от най-важните неща, за успеха на което и да е бизнес начинание - добрата работа в екип. Сякаш на нас българите, това ни се изплъзва.

38

Анонимен

преди 6 години

В България е забранено да се продава храна на улицата. Вече. В цял свят това е успешен семеен бизнес. Представяте ли си в Ню Йорк да забранят количките за хот дог, кафе, пуканки и понички. Дори бизнесмените си хапват от тях. Ама ние искахме да угодиме на по- едрите чорбаджии

37

икономист

преди 6 години

До The big щепселМоите баба и дядо, също имаха нещо като бизнес, в началото на демокрацията. Продаваха семки във фунии. Вървеше, но не много..., а повечето им клиенти, бяха техни познати и роднини, живеещи на близо. Според мен, това е основната причина, тези и други подобни малки бизнеси да изчезнат, а именно липсата на перспектива и възможности! По принцип, в условията на пазарна икономика, оцеляват само най-добре приспособимите. Проблемът е, че българите сме големи индивидуалисти...