42

Очевидец

преди 6 години

Вчера се прибрах от Видин, бях на гости при родата. Напуснал съм града още през 1985 г. на последък си ходя по често и виждам как хората изтрещяват от мизерия и безисходица. Града е в кома, почти нищо не работи само полицията, съда, прокуратурата и общината. Индустрията е изтрита от лицето на земята, земеделието е в ръцете на полит-латифундията. Града е на стратегическо място, Река с пристанище, Дунав-мост 2, летище, ЖП. Но... пълна изолация и разруха, даже *** се изнасят от града. Трагедия

41

Анонимен

преди 6 години

"Преди година общината на Видин плати над 200000 за девет принтера..."Па ако са големите професионални Bizhub-обове, може. Те са по 20-тина хиляди клиентска цена. Само имай предвид, че един такъв принтер може спокойно да обслужва около 100-150 човека. 170 страници/минута, зарежда се с 10 000 листа наведнъж(2 кашона А4) и тонера му стига за 250 000 копия. Сега въпроса е, че 9 принтера могат да напечатат учебниците от 1-ви до 8-ми клас за цялата страна за около две седмици - за какво им е?!?

40

?

преди 6 години

Понеже си много умен,я сметни колко е нетната заплата на 460 лв,правилно ти написа човека,360 лв чисти,но ти си много умен,че и цифри цитираш,почни първо да научиш разликата между бутон и нетно възнаграждение.

39

Анонимен

преди 6 години

Стига сравнявате заплатата София / провинция. Сравнявайте заплата минус разходи = остатък София/провинция. Еднакво е...

38

Програмист

преди 6 години

Мен в Германия ми е евтино да живея в Частно общежитие за 320евро и интернета и парното включено в цената за ток. само ако надвишиш лимита.. Стая баня , и салона има печка и хладилник.. Тука в София ми искат 350-400евро наем .. за Стая кухня , и тоалетна..

37

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен Бабалюги минималната не 360лв. а 460 от 2018г. 510лв.. Няма как в провинцията да работят за 360лв. Аз съм много беден град.. аз съм в Сивата икономика изкарвам към 1200лв. а жената работи за 600лв. чисти..

36

До 31

преди 6 години

Разбирам те пич и не те виня за нищо, обаче докато не разберете че просперитета на едно село, град или област зависи от хората които живеят в него, а не от тези които го напускат, няма да се оправите, и понеже работя вув фирма с офиси и складове в цялата страна в т. ч и във Видин, ще ти кажа проблема си е у Вас, в Ст. Загора например в общинатаа върша работа за 5 минути за същата работа във Видин вися по цял ден и пак нулев резултат, надявам се ме разбираш

35

Анонимен

преди 6 години

Имотния Балон в София и Пловдив е главната причина за демографската криза , На човек му е по лесно да избяга в Чужбина.. В София наемите са колкото във Виена.. Купих си имот в Ларнака Кипър за 35000евро работя монтьор и съм добре заплатата е ниска като за Европа но по висока от София.... В София за същия апартамент искат 100хил.евро.

34

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 32В провинцията продавачките са на МРЗ- 360лв чисто.

33

Анонимен

преди 6 години

Къде бяха КНСБ, когато промениха условието за изплащане на обезпечение за безработица? Защо допуснаха да се увеличи отработения период от 9 месеца на 12 месеца, за да се плаща от БТ при тази безработица?

32

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен Ако не си ИТ или телефонист с английски и немски въобще не ходете в София няма работа .. Парите са малко .. Магазинерките са 600лв. и в София и в Провинцията.. Който е Кавал и в София е Кавал..

31

Анонимен

преди 6 години

До наемДалаверата е, че в Сф има работа, а в провинцията НЯМА работа.Как може постоянно да питате, защо хората се заселват в Сф!Ще го напиша с големи букви, та да го разберат софиянци-В ПРОВИНЦИЯТА НЯМА РАБОТА!

30

Анонимен

преди 6 години

Да ама старците в София са 2-3 пъти повече от тези във Видин

29

супа зеле

преди 6 години

Според Пламен Димитров това нарастващо ускорение на заплатите се дължи най-вече на липсата на кадри.Значи има кадри има ниска заплата няма кадри има висока заплата, ех че хубаво.

28

Анонимен

преди 6 години

По-лесно е да бегаш в чужбина , по-евтино .. Отколкото да бегаш в София.. Не правете тази грешка от провинцията в София , бегайте направо в чужбина..Никой не бяга в София , само студенти от провинцията които са 4-5г. на общежак за 50лв. намират си работа и остават..

27

Джошкун

преди 6 години

Пичуе не търсете работа я си я създайте. Да не би на другите да им е спусната от небето?

26

Анонимен

преди 6 години

Преди година общината на Видин плати над 200000 за девет принтера защото много им трябвали на тамошната администрация да работи. Да е само това... Та, ако не им търсят отговорност и си ги избират и тези заплати са им много. Стига с това държавата е длъжна.

25

До наем

преди 6 години

Няма проблем да си намериш около София прилично жилище за около 300 лева и работа в някоя от индустриалните зони за 1200-1500 лева, не е нужно да се буташ в центъра

24

анонимен

преди 6 години

Защо само във Видин?! Елате да видите и в Дупница! Повече от 460 рядко дават! Така е в провинцията!

23

Анонимен

преди 6 години

"...пак щях да преживявам...!" извинете, но това ли е целта ви? Да преживявате?! Защото моята и на семейството ми, не е! Стремим се към по-добър живот, за нас, децата и близките ни и ако вас преживяватено ви задоволява добре, преживявайте, но после не се сърдете, че няма пари за нищо.