24

АНТИ

преди 6 години

"За пореден път и тази година "Топлофикация" ни изненадаха."----------------------------------------------------------------------------Какво очаквате ?!Като папкаш меда, ще опиташ и жилото !Цяла България работи за столицата !Вътрешната миграция(към София) е резултата !

23

Циник

преди 6 години

Някой учуден ли е?Или изненадан?Аз не!

22

Анонимен

преди 6 години

Хитрите софиянци хем гласуват за Фандъка, хем искат да не плащат парно.Е няма как да стане тая работа.

21

Анонимен

преди 6 години

Ми много ясно че ще начисляват повече пари.Я вижте Дянков какво ви говори? Българинът ставал все по-богат.Ми като става по-богат, нормално е и да плаща повече сметки.Само се питам докога? Докога българинът ще продължава да търпи, да пише жалби и да чака от умрял писмо?Но народът пак гласува за ГЕРБ, значи е добре и няма от какво да се оплаква!А на следващите избори гласувайте пак за ГЕРБ. И пак, и пак...

20

Анонимен

преди 6 години

Извинявайте ама то 4 тръби са си цял радиатор.

19

seira

преди 6 години

ВСЕКИ, КОЙТО ИСКА ДА ПОЛЗВА ПАРНО - ДА СИ ПЛАЩА СМЕТКИТЕ!!!НЕ Е НЕОБХОДИМО ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИЗПОЛЗВАТ ПАРНО ДА ГО ФИНАНСИРАТ!МОЖЕ 1 ДА ИСКА ПАРНО В БЛОКА - МОЛЯ, ДА СИ ГО ПЛАЩА!!!НОМЕРА С ТРЪБИТЕ, КОИТО "ОТОПЛЯВАЛИ" ПОМЕЩЕНИЯТА ОТДАВНА НЕ МИНАВА.КОЙТО НЕ ПОЛЗВА ПАРНО - НЕ ПЛАЩА!!!АМИН!!!

18

И.Б.

преди 6 години

"Топлофикация" не е поставила сградната инсталация, не я обновява, не я поддържа, а само я ползва. Тя е собственост на жителите на блока.Нка жителите на блока да я поддържат с договор към фирма, която да не е "Топлофикация" или да преминат на електрическо опопление. За това са нужни 51% множество на кооператорите и убедителен управител.

17

от провинцията

преди 6 години

У Софето, не е ли газифицирано, най-сетне ??

16

инфо

преди 6 години

Миналата година "инвестирахме" в изолация на тавани , подове и в дограма- изпълнихме я основно аз и зетя. Монтирахме качествен климатик 12ка/ както му викат/ + един стенен конвектор/ скъп/ Апартамента е 2-стаен панел. Още през м Януари 2017 се усети разликата в парите- 70лв отопление+ток+ топлата вода -колкото са изхабили. Не може да имаш загуби , както едно време и да чакаш ниски сметки. В София всички искат топло, но без да си дават сметка, колко са им изолирани жилищата, а са на лош климат

15

Анонимен

преди 6 години

До До 1и3Искаш да кажеш, че монтажа на тръбите, радиаторите и абонатната им е без пари ли ха-ха, а колкото до цената за тока която се плаща нямам намерение да те убеждавам, че е по-евтино проблема си е на такива като теб.

14

Анонимен

преди 6 години

До 10Ти разбра ли, колко топлят новите модели качествени климатици ?!После се изхождай ...

13

seira

преди 6 години

АКО В СГРАДАТА НЕ СЕ ПОЛЗВА ПАРНО И ТОПЛА ВОДА, НАЙ-ЕВТИНО ИЗЛИЗА ОТОПЛЕНИЕТО С ИНФРАЧЕРВЕНИ ОТОПЛИТЕЛИ!НЕОБХОДИМО Е АПАРТАМЕНТА ВИ ДА ИМА ВЪТРЕШНА ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ!

12

Анонимен

преди 6 години

Топлофикация яко краде с тази сградна инсталация. Защо?Защото сградната инсталация се изчислява за подавана вода 70 градуса, при което тръбите имат определена отдавана мощност. Реално подаваната вода е по-ниска (измерено в нас до сега този сезон не е стигала повече от 53 градуса), и тръбите имат съответно по-малка отдавана мощност. Разликата между тези мощности е чиста кражба от страна на топлофикация. Образно казано - топлофикация ви продава черно-бял телевизор на цената на цветен...

11

Анонимен

преди 6 години

Тези тръби са на собствениците на апартаменти.

10

До 1и3

преди 6 години

Ако се откажете от Топлофикация имате следните разходи: климатици - 1200-1500 лв. на помещение, бойлер 80л. - 250 лв., бойлер 20 л. 100 лв. с монтж средно около 5000 лв., сметка за ток с около 30% по-висока от сегашната и неуютна топлина, всичко това не е вярно, ако съседите Ви крадат и вие плащате разликата.

9

Men

преди 6 години

До seiraНа парно е най-евтино и най-комфортно само ако всички го ползват и то на база - без допълнителните глупости от рода на счетоводители, които само прибират излишни пари за скъпи уреди които не мерят нищо.

8

seira

преди 6 години

ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В "ТОПЛОФИКАЦИЯ"!ПРОБЛЕМЪТ Е В ЖИВУЩИТЕ В СГРАДАТА, КОИТО ПОЛЗВАТ НЕЙНИТЕ УСЛУГИ И ИСКАТ ДА СИ НАМАЛЯТ СМЕТКИТЕ, КАТО ЧАСТ ОТ ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ БИВА ЗАПЛАЩАНА ОТ ТЕЗИ, КОИТО НЕ Я ИЗПОЛЗВАТ!ВСЕ ОЩЕ ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЪСЕДИТЕ ЖИВЕЯТ ЗА ЧУЖДА СМЕТКА!МОНОПОЛИСТЪТ СЕ ВЪЗПОЛЗВА ОТ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ.СПРАВЕДЛИВОСТТА ИЗИСКВА КОЙТО ПОЛЗВА ТЕЦ, ДА ПЛАЩА ВСИЧКИ РАЗХОДИ В СГРАДАТА!НЕ СЛУЧАЙНО ПОСТОЯННО СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ ПАРНОТО БИЛО НАЙ-ЕВТИНО - ЗАЩОТО СЕ ПЛАЩА И ОТ НЕПОЛЗВАЩИТЕ ГО!АМИН!!

7

zeus

преди 6 години

До обяснявамНормално е всеки да плаща каквото е консумирал, Топлофикация да си изолират тръбите щом смятат, че някой се е стоплил с тях.

6

Анонимен

преди 6 години

Така, както е тръгнало, скоро и Северният полюс ще се превърне в "радиатор" :)

5

обяснявам

преди 6 години

Топлофикация начислява сметки по общия топломер на блока, топлинният счетоводител разпределя тази сума спорд индивидуалното потребление, норално е, който има 4 тръби да плаща повече от този, който има 2 тръби и получава по- малко топлина от тях.