219

Енгелс

преди 6 години

Докато има капитализъм човечеството ще продължи да мизерства и 16 часа работа няма да са достатъчни за капиталиста изедник

218

Анонимен

преди 6 години

Скъсват ти душата само в Северна Европа. Там всеки вечно бърза, а хубавите неща стават бавно. Вечно бързащите са по-склонни към стрес, депресии и инфаркти. Затова по-добре Южна Европа, където го няма чувството, че всичко е спешно. Моят гръцки колега ме научи на търпение и че не си струва да живееш за да работиш, а по-добре работи за да живееш. Гледам много други тракат по клавишите все едно ги гони някой. Всички трябва да забавим темпото.

217

Анонимен

преди 6 години

Н али баба Меркел трябва да издържа мигрантите.За това ние сме за това ,да бачкаме и за тях да могат да ползват социални придобивки.Всичко е измислено.

216

до 227

преди 6 години

значи познавам сервитиор....бреййй , че обидна професия....та той е завършил немска гимназияи е от добрич,знае 3 езика перфектно и печели поне 3 пъти повече от теб ! а човека е точен,работи много и е коректен . а за селски бек....ил сениоре се наше нон си дивента...го е казал тото...преведиси го лингвисте

215

Глупости на колела

преди 6 години

От 2001 живея и работя на Острова...с много труд успях да имам собствено жилище семейството ми да е при мен...да имам собствен бизнес !!! Харесвам България....но докато тези управници издевателстват над населението....нямам намерение краката ми да стъпят там !!! Човек ако е умен и работлив и има цели в живота винаги ги постига !!! Ако идеята ти ...че си роден за пиянката пред блока...и че ще удариш тото или мачовете от Еврофутбола....тва си е друга бира !!!

214

Анонимен

преди 6 години

*** да учи езици!!трябва да можете да говорите езика на БЕЛИЯТ ГОСПОДАР !!

213

Анонимен

преди 6 години

До до 216САЩ не е западна Европа. В САЩ IT вземат наистина добри пари, факт. Не само като абсолютна сума но и като стандарт на живот.

212

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че тези българи които избягаха са продукт на комерсиалното и глобалистко мислене и култура. За тях не е важно тяхната националност, бит, култура, история, самосъзнание,а е важна само тяхната заплата и спокойствие. Тези хора ще родят деца, ще ги кръстят с чужди имена и ще си говорят помежду си, колко добре са направили, като са се "спасили".Да,в България има много хора,които са тарикати по душа,но и има много които останаха, защото вярват в други ценности. Тук сме! Да живее България!

211

до 221

преди 6 години

а ти колко българи миячи на чинии познаваш? защото аз например не мия чинии...е не съм и програмист но 2000 евра определено не са ниска заплата...позначам 3-*** готвачи получаващи около 1800 евро чисто а единият е на 2200 но е зам.главен готвач...позначам и един сервитиор който се мръщи на 3000 евро. миячи ....може и да има но всяко начало е трудно...който има желание се развива

210

до 220

преди 6 години

явно не знаеш , че има ежегодно индексиране на мин пенсия...т.е след 30 години ще е по-висока . а това е мин пенсия ...т.е социална . аз работя и съответно ще получа съобразно вноските си което ще е със сигурност над тази минимална 870 евро. а на теб...леки старини в България ти желая

209

Анонимен

преди 6 години

Само не разбирам защо коментарът, който написах, беше редактиран и част от него- премахната. Именно- частта, в която твърдя как интелигентните българи (повечето от тях) си стоят тук и взимат добри заплати, а тези, от които нищо не става- тичат да мият немските чинии. Извинявам се, но фактите са си факти! Един човек, чиято цел е да мие чинии, за мен е отрепкa. Това е. А масово българинът в чужбина е това и ни срами като нация пред европейците, които не вярват, като видят интелигентен българин.

208

Анонимен

преди 6 години

До 217Ехоо, с тази "гарантирана" пенсия от 870 евро след 3о години ще си като с 400лв днес.Приятно пенЦиониране и МИЗЕРУВАНЕ!

207

до 216

преди 6 години

Няма как да се съглася, защото е тотално невярно. IT секторът е един от най-добре платените в света. Пример. Живял съм в LA- наем 7000 долара месечно, компанията го покрива. Служебен електромобил Тесла. Съседите- кой адвокат, кой- Project Manager, а в гаража- Порше, Мерцедес, Мазерати, Тесла. Един добре платен програмист е едно, а junior- съвсем друго. През 7 годишния ми опит заплата ми се е покачила 5.5 пъти. В САЩ взимах повече от хирург с 20-годишен стаж, например.

206

до 214

преди 6 години

имаме една поговорка...скромността краси човека...а немците са културни и не биха ти казали нещо обидно дори и да си го мислят.относно заплатата ти...ти кажи за пенсията която ще получиш след 30 години ...нали интелигентно не смяташ , че тогава ще има останали няккакви пари в пенсионният фонд . а мойта пенсия е гарантирана...в момента е 860 евро...минимума

205

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 214Българските програмисти са в горния сегмент на българската средна класа. В цяла западна Европа програмистите са в ниския сегмент на тяхната средна класа. Програмист в България поддържа по добър стандарт на живот от програмист в коя да е страна в западна европа, факт.

204

Анонимен

преди 6 години

До до 208След английските пенсионери и германските пенсионери откриха България. Все повече германски пенсионери се преселватв България. Причината е че с германската си пенсия едва оцеляват в Германия.

203

Анонимен

преди 6 години

Мениджър в IT компания съм, работя по проекти из цял свят и пътувам много. Наскоро бях в Мюнхен. Средната немска класа там беше втрещена, че съм българин. Казват- ти си толкова интелигентен, рядко се виждат такива българи.

202

Анонимен

преди 6 години

До 211Аааа, *** и свикнал да работи по 30мин на ден а през озтаналото време цигарка-кафе и клюки(вкл. в нета).

201

Анонимен

преди 6 години

Ами ниски са им заплатите,защото и тук са били некадърни и там са си останали същите.Хора без образование,езици и някакви умения няма как да получават високи заплати.Ама имало и висшисти,които работели нискоквакифициран труд.Ами да се докажат там,щом мислят,че са толкова способни и ще бъдат оценени.Ама ако си изкарал дипломата в Студентски град и всяка нощ си правил чака-рака по дискотеките,а после си "мотивирал"преподавателя да ти пише тройка,то и дипломата ти е менте като теб.

200

до 208

преди 6 години

именно за това никога няма да стигнем германците...да швейцарците да не говорим . основна част от българите останали в България не искат наистина да работят а все си правят тънки сметки да работят по-малко дори и за сметка на по-ниско заплащане . ако немците след войната мислеха така никога нямаше да възродят германия .а какво означава да работиш вземайки ти душата....работиш си нормално но 8 часа а не през 30 мин цигарка и кафе