179

до 186

преди 6 години

Да бе...той си е взел австрийски паспорт, и ти го е казал - пука му за серсеми като теб!

178

масови коментари

преди 6 години

На един тука който само масови коментари пише му зададох въпрос, как е на немски Тролей и Метро обаче така или иначе не отговори , ясно е колко е компетентен

177

Анонимен

преди 6 години

Чета тук разни господа, как говорят за заплати,коли, апартаменти и пр.Абе хора,вие безсмъртни ли сте? Щото говорите сякаш сте. Нищо от това за което говорите не може да ви стопли сърцето, защото не търсите смисъл в живота,вие просто сте консуматори,биологични роботи,които ще живеят от денят Х до денят Y.Защо хората на западният свят са най - депресираните общества в цял свят след като са най - богати? Какво значение има,че си банкер, когато не си щастлив, когато това не е твоето призвание?

176

so Recht hast du

преди 6 години

Die sind Stroh dum!Ама иначе много разбират!Дървени философи от Подуене и Перник

175

Анонимен

преди 6 години

До Гуню 181Ганьо , Гунньо ли си все тая , стой си в чужбина . Нямаме нужда от такива като тебе в България . Каквото и да правиш до като си жив си оставаш българин , макар и от най лошия материал .

174

Медузов

преди 6 години

Защо и как е въведено ДДС? Този данък въздух отдавна не си върши работата? Бил безплатен въздуха, аха?

173

Dumm bust du

преди 6 години

Като ви гледам коментарите от 180 само 10 са свързани с Темата всичко друго е schrott , решил да се изкаже без да знае нещо за Германия , точно такива са ви сегашните Управляващи в БГ

172

Енгелс

преди 6 години

Капиталистическата система издиша вече и в Германия. Краят и е близо.

171

Гуню

преди 6 години

Инжинери от бг берат чушки в англия 4,5, 6 месеца за същитр пари които вземат у нас за 1 год. Е що да работиш нон стоп дори и инжинер да си. Свободното време е безценно

170

Гуню

преди 6 години

Аз не съм заминал за чужбина толкова за пари, колкото от простащината и несправедливоста в бг. Тук има граници в тези отношения, не че е рая. Това ще ви го каже всеки емигрант. Взех си австрийския паспорт и ме боли щъркела за прехода от 150 г. и ний ще се окравим някога още 200 г.

169

Анонимен

преди 6 години

За живот в чужбина ти трябват доста повече от 9? на час, един свестен апартамент са 5-600? за храна 400, разходи за колата 150? , да излезете с жената на кино са 50? , ако имате и деца х2, интернет 50, ток вода 100 и т.н.

168

Анонимен

преди 6 години

Всеки сам решава къде и какво да работи или да живее . Явно много хора търсят причините някъде извън себе си . Да ама не. Тези номера минават само в България където за собствените си грешки обвиняваме държавата . В Западна Европа никой не се интересува от теб и твоето мнение.

167

Гошу

преди 6 години

Който му се работи, най-добре е да си стои в България. Вярно, не плащат много, но не бачкаш и много. А в чужбина ти късат трътката и парите колкото да си покриваш наема, тока, газта, храната и данъците. Ако искаш да пестиш, трябва да ядеш инстантни супички :)))

166

Анонимен

преди 6 години

Никой не спори,че има българи на добри позиции,но те са малцинство. Това че познавате само такива означава, че нямате реален поглед за българите в чужбина. Казвам ви го,като човек живял в четири западноевропейски държави и смея да твърдя, че познавам реалността на нашите хора там.Ще ви дам само за пример,че във английска фабрика за преработка на зеленчуци работеха на обикновенни позиции много хора с висше образование от България и Полша.

165

Гогол

преди 6 години

Ами да идат да бачкат в Русията тогава! Да им плащат в чанти рубли, да си палят печката! Баси оплакването, плащали им само 8.84 евро на час. Значи около 250 лв./ден.

164

Циник

преди 6 години

Между познатите ми тук са - доктори на естествените науки - 4 , банкери - поне 10, архитекти, лекари, мениджъри в Телекома, Ай-ти в Бундесбана...Има и българин с 4 таксита....и прочиеРомите ще си останат - шкарто!

163

Един българин

преди 6 години

До: 38 години в Германия (номер 162)Напълно съм съгласен и го вярвам че е така както казваш. Някои си измислят, че живеят в чужбина и да си кажем честно, откровено лъжат.Но на теб ти вярвам защото знам че това е истината и същината на проблема.На мой бивш колега (вече пенсионер) брат му отдавна емигрира в ЮАР.Той беше дипломиран инженер, но там можеше да работи само като ел. техник. Нищо че има диплома. После се премести в Канада и сега е доста по-добре там. Никъде няма лесно!

162

Циник

преди 6 години

Прав е колегата под мен !Съотношението е обратно - в най-близкия ми кръг от познати и приятели тук - НЯМА НИТО ЕДИН - МИЯЧ ИЛИ ЧИСТАЧ! НИТО ЕДИН! Има и куриери в DHL един ми носи пакетите от Амазон и И-бей...много подържано българско сиГaне.Нискообразовани немци също имат огромни проблеми в намирането на свястно работно място.

161

Един българин

преди 6 години

До: номер 180 (GhostBird)Последно искам да кажа, за тези които говориш. Един мой чичо неотдавна реши да ходи да бере плодове, ягоди или не помня какво беше точно, в Италия. За да спечели пари. Ходи за малко и се върна. Той е от тези за които говориш: Само такива се връщат обратно. Или по собствено желание, или ги връщат принудително.Но инженер или лекар трудно ще върнеш, да знаеш!

160

Един българин

преди 6 години

До: номер 180 (GhostBird)Понеже много ме провокира с тези тенденциозни измислени проценти, държа да кажа още едно две изречения!Да знаеш, че ГЕРБ няма шанс да привлече българи от чужбина. С трици маймуни не се ловят, народът го е казал!И сега, имам един съученик, заедно бяхме до 8-ми клас във 22-ро училище в София (повече няма да кажа), завърши химия в Софийския Университет и сега работи мисля във Швейцария. Но не от сега а доста отдавна. Има и много други като него - не мият чинии!