37

Анонимен

преди 6 години

Ако всеки заслужаваше парите си, както Менда обясни на БАН, то парламента трябваше да кара на мускули от началото на мандата си! И не само те.

36

Хамлет

преди 6 години

Госпожа МЕНТА Стоянова си опънала гушата като за гилотината.

35

До 35

преди 6 години

Там е проблемът - кой оценява проектите?Пари за научно-изследователска дейност се отпускат, но като чуеш чии и какви проекти са отхвърлени и кой е получил финансиране, иде ти да забегнеш в дън гори Тилилейски и да заживееш като Магули.

34

До Възмутен (№34)

преди 6 години

Казано накратко, от БАН претендират, че са някакво висше съсловие, на което трябва да се осигури комфорт, оборудване и консумативи на световно ниво и гарантирани високи месечни заплати. На такива претенции има право каймакът на хората, надарени с изключителни умствени способности и забележителни знания.Всички знаем, че сред онези около 3 000 човека, заемащи научни длъжности в БАН, няма и стотина, които да отговарят на такова определение. В това се състои проблемът.Иначе щях да те подкрепя.

33

Анонимен

преди 6 години

Те тези 65 млн. лв. са само обещани, нарисувани са във въздуха, вижте я Менда на къде гледа. Няма ги нито в бюджета на Министерството на образованието, нито във Фонда за научни изледвания, нито при самия Министерски съвет. Не е ясно кой и как ще ги оценява проектите, още повече - как ще се финансират те после. Работата е там, че и на мен тате обеща да ми купи велосипед...

32

Възмутен

преди 6 години

Изключително ме подразни коментара на Менда Бюджетарева за бюджета на БАН....."там трябва да се работи и кандидатства по проекти. Смисълът е да има задачи, да се ангажира потенциалът на учените и да се получи максимален ефект". На г-жата не е ли известно , че БАН не е шивашки цех и заплащането ти да е обвързано с бройките ***, които си ушил. Там може цяла година да правиш безрезултатни опити и накрая да получиш искания, търсения резултат. Така е в целия свят...!!!

31

Анонимен

преди 6 години

Менда Стоянова навърши отдавна години за пенсия.Не е ли време да се оттегли и да отстъпи мястото но качествени хора?

30

Анонимен

преди 6 години

МУТРЕНСКАТА ПАРТИЯ СЕ ОКАЗА АБСОЛЮТНО НЕСПОСОБНА ДА НАПРАВИ КАКВИТО И ДА Е РЕФОРМИ. НЕ МОГАТ, ЗАЩОТО ЗАВИСЯТ ОТ ОЛИГАРСИТЕ И ТРЯБВА ДА ПРАВЯТ ТОВА, КОЕТО НА ТЯХ ИМ Е УДОБНО.

29

Анонимен

преди 6 години

Спазваме нареждането на Еврокомисията: Щастливи кокошщки, щастливи прасета, щастливи гербураци.Какво каза Марешки? България се управлява от трите прасета и тримата ***!

28

Анонимен

преди 6 години

Най - хубавия Бюджет е когато се спазва златното правило - Пари няма . Всъщност това не е хвалба , а Самохвалство . Въгшният лик на управляващите отдавна е ясен - Избори до дупка и Мизерия до дупка . БСП ви дразни защото виси като Дамоклев меч над вас .

27

Анонимен

преди 6 години

Бсп са царе на дългите изказвания без никой да ги разбира

26

Анонимен

преди 6 години

На хората трудно може да се угоди , даже понякога е невъзможно . Искат многопартийна политическа система , сега БСП - мръснишка партия . Ами , то така трябва да бъде . Ако в обозримо бъдеще се гласува вот на недоверие и той бъде спечелен от опозицията , то повече от ясно е , че опозициятя е силна управлението - слабо . Младите българи са слепи .

25

СТРАНДЖАТА

преди 6 години

Позитанци не могат, дори да допуснат... - че може да се управлява и без да се краде...

24

БРАВО

преди 6 години

Пропускат да се похвалят и със сабите на Боко......едни бюджет приемат.....друг кеф на султан прави

23

Анонимен

преди 6 години

4, 10, 16, 19 -добре са формулирани проблемите, но като си пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша?

22

До Изнервен

преди 6 години

А хората, като теб кога ще разберат, че "бизнесът" в България се поддържа единствено за да се спонсорират определени партии и да се купуват скъпи автомобили!! Истинските бизнесмени биват смачкани от държавните органи и или играят по правилата или губят бизнеса си.. Ако се вкарат новите технологии и тенденции в производството, ще намалеят приходите, които отчитат като разходи, няма да могат да заделят за избори и агитация, трябва да се вдигат заплати... А политиците ще трябва да живеят честно!

21

реалист

преди 6 години

Парите, които се наливат в парламента трябваше да са най -реформирания сектор в старната, а е точно обратното. Най много депутати от глава на населението в Европа. Най-големи субсидии на партиите. Най-скъпи коли карат. КОГА ЩЕ РЕФОРМИРАТЕ САМИТЕ ВАС? В България, които получават най високи доходи са най-малко реформирани.

20

Анонимен

преди 6 години

Госпожо Стоянова, аз пък не виждам особени реформи в милата ни татковина. Всичко си е по старому. Имам въпрос - трябва ли при това положение да спра да финансирам държавата? С данъци и акцизи взимате половината от това, което изкарвам с честен труд и пот на челото. Като си отворя очите - реформи няма и скоро няма да има.

19

Анонимен

преди 6 години

Морски, като научих граматиката и къде се слага пълен член, тогава ела да се плюнчиш по сайтовете.

18

изнервен

преди 6 години

Феодалните старци кога ще осъзнаят, че не може просто да получават заплати ей-така, а от тях се очакват резултати - конкретни научни разработки, от които да има полза за бизнеса и държавата.