28

Haydutyn

преди 6 години

Как няма да има наказателна процедура за мръсния въздух като България няма никакви ограничения за вноса на МПС-та. Например: Русия минимум 2010год. на производство и проверяват по на шаси дали е поне Евро 5, ако не съответства не се издава талон. дори да шмекеруваш после ще го анулират плюс завеждане на дело и т.н. Отделно се плаща убийствен Утилизационен збор-на български екотакса. Другите държави от Евразийския съюс са с подобно законодатерство. Приднестровие внос до 14години, Молдова до 7години за товарните и автобусите до 10. Сърбия до 10години + евро4, внос на товарните и авто

27

Анонимен

преди 6 години

Този проблем с въздуха стана значителен през последните години и всички виждаме защо е така. Нямам нищо против хората от другите градове, но не може половината население на една държава да живее в един град, защото се слуват следните проблеми мръсен въздух, мръсотия навсякъде, няма градини за децата, няма паркоместа, няма свободен транспорт, за да се придвижваш, защото насякъде е пълно с народ, задръствания по улиците непрекъснато, главоломен скок на цените на апартаментите и т.н..

26

Анонимен

преди 6 години

Стига с тези коли!!! Проблема е в отоплението с дърва и въглища, както и горенето на гуми, пластмаси и дрехи втора употреба в миганските махали. Вчера гледах по Бурса ТВ, репортерка внушаваше, че проблема са колите, като показваше газове от една кола, а тя работеше на газ??? Защо не се газифицира София? Кой ще има смелост да влезе в махалите да забрани горенето на ***? Да прехвърляш проблема върху колите, като те не се движат непрекъснато е глупост. А печките горят по 24 часа!!

25

До Анонимен 22

преди 6 години

Каквото и да смогват да направят онези самолетчета, не замърсяват колкото и стотина от милионите грозни таратайки по пътищата в София. А и минават-отминават, с тях не е като с хилядите купчини от ламарина, паркирани на произволен тротоар или в градинка. Не ти ограничават пространството, сещаш ли се? Половин милион селинджъри и десет пъти повече квадратни метри за всеки от тях с личен автомобил са отписани от картата.

24

Анонимен

преди 6 години

Важното е че на Фандъка ич не й дреме на миризливата жмунда.

23

Анонимен

преди 6 години

Нищо, нищо, ние сме мало-умни и пак за ГЕРБ и за Валери Симеонов ще гласуваме... Били отровили и нас и децата ни, какво ви пука, важното е ГЕРБ и Валери Симеонов да са на власт

22

Анонимен

преди 6 години

А какво ли ръсят онези самолетчета отгоре ? Едно време имаше хиляди заводи и не е имало такива неща . А сега с мъждукаща икономика и няколко що годе кретащи предприятия, толкова замърсен въздух- Знаем ли какво ръсят тези самолети ,уж ,,прелитащи,, над България .По часове кръжат над вас ,не прелитат .Кръжат, ту на осморки , ту накръст и сипят ,сипят .

21

Анонимен

преди 6 години

Koлите замърсяват дори когато са паркирани, защото мястото, което заемат, обикновено е собственост, предназначена за обществено ползване. По-добре за всички би било да ги няма.

20

Стара песен

преди 6 години

"Селянчета, кой ви показа пътя към София, селянчета, кой ви научи дънки да носите?"

19

Анонимен

преди 6 години

Колите се карат ежедневно, 365 дни в годината, а даже при снежно време голяма част от колите остават паркирани, а такива големи замърсявания на въздуха не е имало по друго време. Така, че процентът на замърсяване от колите е не-повече от 5-10%, останалото е от отоплението и мръсотията по улиците. София е строителна площадка, строи се навсякъде и всеки вятър вдига във въздуха големи количества прах. Така, че не са виновни колите.

18

10000 пр.н.е.

преди 6 години

Успешното правителство на Вечния, върна народеца във 19-ти век.

17

шматка

преди 6 години

Трябваше да вземем председателството през лятото.Сега ще издушим европейците.

16

Факт

преди 6 години

Стана по-студено, запалиха печките за отопление и въздуха стана мръсен. Няма изненада. В тези седем пъти над нормите, делът на колите е под един процент, но ... колите били виновни

15

РАЗМИСЛИ и СТРАСТИ

преди 6 години

А пък който минава по ул.Източна тангента/през маалата/,знае че там е денонощно час пик.То не са гуми на склад/за горене,разбира се/,то не са черчевета/боядисани/,то не са всевъзможни *** за горене........

14

Анонимен

преди 6 години

До Ицо 12Стой си на село и си карай колело колкото щеш.Покани и останалите селчаци да те придружът.ПРОБЛЕМА е ясен и той е че който не може да си позволи София да си заминава на село а не да ходите на "гурбет" през лятото като селскостопански работници в чистачив Европа а зимата да дойдете в София и да живвете по 10 кютука на 60м2 и да горите каквото ви падне в кюмбета.Капиш, аграр?!

13

Анонимен

преди 6 години

Елате в Девня в неделя вечер, когато филтрите са байпасирани. Също и в Русе и тамотново един завод в града бълва отровни пушаци, тъй като си плащат, доксто и от тук ги изгонят, или когато подкупа стане по-голям отколкото някъде другаде.

12

Ицо

преди 6 години

Решението на проблема зависи от всички нас. Слезте от колите и ползвайте градски транспорт или велосипед/пеш при хубаво време.И не е вярно, че проблемът е само в София, напротив. В някой от по-малките градове дори е по-сериозен, защото всички се отопляват на въглища и дърва, просто никой не прави замервания на замърсяването.

11

Анонимен

преди 6 години

ами не дишайте.

10

Анонимен

преди 6 години

На различните места причината е различна. На Орлов мост със сигурност виновни не са обитателите на махалите, а по-скоро другата гнусна каста на бачкаторите с личните лимузини.

9

Анонимен

преди 6 години

Когато от години прииждат мизерници от провинцията които нямат финансови възможности да си позволят цените в този град но напират като башибузук се започвас отопление на "***", голи с издухали двигатели и без катализатори които пушат като кюмбета и куп други селски номера за минимизиране на разходите се стига до ТОВА а именно София да заприлича на ТЕЦ от 50-те години на миналият век.