131

anonymous

преди 6 години

Айнщайн е бил голям учен и без да са го финансирали!

130

133 до 134-133

преди 6 години

Аз не съм велик научен работник. Работих честно, създадох някакъв научен продукт, и добър, и лош. Погубих няколко неща, които си бяха открития пар екселанс! Не дръзнах да ги маркирам като такива с ниското си самочувствие и без морална подкрепа. Не виня никого за моите грешки. А те бяха много, недовършени великолепни идеи! Звучи нескромно? Не ми пука, времето не може да го върнеш! Експлоатирали ли са ме? И да, и не! Ползваха черния труд, на качественото се подиграваха, не го разбраха! Това е!

129

Анонимен

преди 6 години

До 135:Брато не се прави така, а патент ако става за бизнес а ако не публикуваш самостоятелно и никой не може да те спре. Аз отидох в БАН с два патента които ми пазеха идеята, копче не можеха да ми кажат търтейте и моите публикации са с професор от Англия но винаги моето име е на първо място. Много да не ти дреме щото когато аз бях докторант с мой комп в БАН откраднаха ми го, и зам шефката на института по електроника каза предварително че ще ми/ни откраднат личните компове там ...

128

До 133

преди 6 години

Зад гърба ми, на конференция бил четен съдоклад от името на трите, където представили идеята ми като своя. Материалите от конференцията бяха отпечатани в сборник. Така научих за "подвига" им, а те с пренебрежителен тон ми казаха, че просто били пропуснали "да споменат" и моето име. Представи си, "да споменат"!!!И така, занапред аз цитирам тяхната съавторска статия като пионерска в областта на разработването на проблем, който е формулиран от мен!Затова напуснах БАН, тези трите ТОП НЕ ГИ РАЗБИВА

127

До Анонимен 133

преди 6 години

Великий научен работнико,Работих в БАН, защитих дисертация под формата на свободна докторантура, защото в продължение на няколко години, всеки път щом научеха, че смятам да се явя на конкурс, "приятелски" ми обясняваха за кого е въпросната редовна докторантура.След като защитих, сам успях да осигуря финансиране за проект, който щях да разработвам самостоятелно. И какво? Натрапиха ми три съавторки, всяка от професорско семейство. Аз работя, те отчитат сътрудничество! После зад гърба ми ------

126

Анонимен

преди 6 години

Да, потвърди се това, че т.н. "Калеко Алеко" е част от екипа на днес! Изтриха ми втори пост, който излезе под 130.132, 10 години съм преподавал на студенти. Не се взирай в чуждата чиния! Стотинки!А ако проектът е бил финансиран от чужбина или нашият учен е работил в чужбина, с което реално е спестил пари на нашата държава, пак ли трябва да се гърчи пред теб, великий данъкоплатецо?

125

Защо не кажат

преди 6 години

какви пари получават като преподаватели в колежи и университети?Той обикаля страната, за да чете едни и същи лекции на по 5-10 места, а в същото време заплатата му в БАН си върви!

124

Защо лъжат?

преди 6 години

Менда Стоянова им отговори много добре:По цял свят науката се финансира на проектен принцип. БАН обаче иска да получава много пари наготово и никой да не им търси сметка с какво всъщност се занимават.Освен това -1. Защо не кажат колко пари получават за работа по проекти? Всяка задача, по която се работи, се отчита като проект и за това се получават допълнителни пари. Заплатите, които взимат, са само заради това, чеса назначени в БАН.2. Защо не кажат какви пари взимат чрез частни фирми?

123

Анонимен

преди 6 години

ЦРУ не позволява да се дават пари за наука.. за университетите от как е дойде Борисов само реже и коли и на СУ парите намали.. Днес Борисов твърди че Иран били страхотна техническа нация , как стана така 1979г. когато дойде Аятолаха бяха много , много по-зле от нас , иранци учеха в България.

122

Анонимен

преди 6 години

Те погребаха България! - кап. Петко воевода

121

Анонимен

преди 6 години

Индустрията е от чужди фирми , Шнайдер , Сензата , Либхер .. Ще плащат за наука в държавите си САЩ, Германия , Франция където и образованието е на по-добро ниво

120

До №127

преди 6 години

До БСП=ДПС=ЕвроромаНе се коси, приятелю - за него терминът "импакт-фактор" нищо не означава. Горкичкото,сега заработва насъщната пица, иначе гладно ще умре! То е за един импакт по скъла, но и това няма да помогне. Той, както и мнозина, пишуващи тук, е препълнен с известната злоба на неграмотника към знаещите! В БАН е съсредоточен интелектът на България, учените от БАН четат лекции от Брюксел до Тохо Юнивърсити, от Лондон до Новосибирск, от Бъркли до Ухан.Стадото даже не знае къде се намират те

119

До БСП=ДПС=Евророма

преди 6 години

И научният продукт, публикуван в реномирани издания с висок импакт ли е "имитация", интелектуалецо?

118

До Калеко Алеко

преди 6 години

Много е симпатично, че хора, които пишат "феотдални търтей", "изкрения", "чехски" и пр. имат толкова мащабни визии за науката. Калекоалековската нАука.Почитания за тези интелектуалци!

117

Динко

преди 6 години

БАН !!! БНТ !!! БДЖ !!! Това са образци по нищоправене и яко точене на хазна и бюджет за сметка на кой?!Я познайте!

116

Динко

преди 6 години

Вижте ,ако трябва да се говори сериозно и адекватно,какво правят учени в институция,която за заплати не може да отдели!?То е близко до акъла,че щом няма пари за елементарни неща,то няма да има и за сериозна наука!Така,че стягайте си дупето и търсете реализация на качествата си другаде!А ако сте достатъчно кадърни и талантливи,ще направите открития и в частна фирма!Не виждам драма тук!Аз като данъкоплатец не искам парите ми да отиват в БАН!Съжалявам!Има по важни неща!

115

толераЗД

преди 6 години

Тъжно ми е като чета такива неща. От една страна, наука изцяло на държавна издръжка е трагично. От друга обаче - ни виждам индустрията по някакъв начин да стимулира научния прогрес. Ако продължаваме в същия дух, след 10-15години ще бъдем икономика съставена от аутсорсинг + ИТ, вътрешни услуги и евтин туризъм.

114

БСП=ДПС=Евророма

преди 6 години

До Млад ученНе се бави приятелю, след 10 години ще съжаляваш сериозно!

113

Анонимен

преди 6 години

не говореет глупости. Приемам че що се отнася до биолози,инжинери и т.н. те могат да печелят усепшно от проекти. само че как да живеят от проекти хуманитарите? техните проекти се реализират след 5,10,15 години. Някои от тях имат достижения признати в ЮНЕСКО, но за едно такоав достижение са минали десетилетия. Един историк трябав да ходи в архива, в библиотеката, да чете, той не може да бъде "закотвен" в кабинета- - и на конвейнера. А инаеч какво - да изхъврлим Вазов от учебника?

112

До Калеко Алеко

преди 6 години

Кога ще напишеш нещо, в което да има грам мозък, лъч знание? Никога - изпуснал си първите 7 години, 17,27, 37, 47! Кой и КОГА е написал "Мъртвите сибирски полета"?Моята баба я четеше и ценеше, а ти чете ли я? Кое е общото с "Как се каляваше стоманата", която също не си чел! Протоплазма мърдаща, за нищо не ставаш, освен да събираш презрение!