21

Анонимен

преди 6 години

Значи сега ,цяла Северна България трябва да се съобразява с някъв царвул дето няма да може да си гледа козите ..??I don't think so

20

Анонимен

преди 6 години

Медията не е разбрала. Това не е за А2 ХЕМУС, а за А8 ЯНТРА (Русе-В.Търново)

19

Анонимен

преди 6 години

до 18.Уважаеми. не може да "садите" дървета в чужда собственост, пък била тя общинска или държавна. Това е самоуправство. :-) А тази магистрала Русе-Търново докато я построят, селата може и да тотално обезлюдени.

18

Анонимен

преди 6 години

Най-вероятно и внуците на местните няма да доживеят магистрала Хемус завършена. Нека се успокоят малко...

17

Много е прост Ганьо

преди 6 години

Който иска да види историята на село Хърсово/ обл Разград. Когато са строяли жп линията Самуил-Силистра в началото на миналия век, селото е било най-богатото в района, по-голямо от Исперих, но местните богаташи са искали линията да е далече от селото, че да не им мачка влакът добитъка. Сега там няма НИЩО, даже няма магазин. Прилича на музей на открито. Само църквата и съвета стоят. Няма път-няма нищо-това е!!!

16

Анонимен

преди 6 години

И никой да не чака държавата да ги сади, ако всеки един, който се оплаква от шума засади по 4-5, те ти цяла гора.

15

Анонимен

преди 6 години

Дърветата са най-добрата шумоизолация, да се насадят борчета покрай аутобаните и те така.

14

Тунелът под Шипка

преди 6 години

Вярно, както е писал Ненчев не става дума за Хемус!Едно време, 80-те, като бях още дете, често пътувахме през прохода Шипка и си мечтаехме да стане по-скоро тунела. Пътят беше много натоварен, имаше и много TIR-ове, и на всички ни ставаше лошо от многото завои и денивелация.Сега, най-накрая, като че ли ще стане този тунел, но пък аз отдвана не минавам от там. :)

13

Анонимен

преди 6 години

До АзОнуфри, няма свесни пътища между малките населени места (не обичам думата села) и магистралите не решават този проблем - магистралите се праяд за да реже рапоня лентички!

12

Анонимен

преди 6 години

Това се отнася за магистралата Русе-В.Търново.А тя ще се изгради през следващото хилядолетие.Колкото до Хемус с триста зора ще я добутат следващите най-малко 5 години до пътя Плевен-Ловеч,а за Търново евентуално в средата на века.Така че да спят спокойно в тия села.Скоро освен шум на ромски каруци друго няма да чуват.

11

СС

преди 6 години

В нормалните държави, срещу шума от магистралите се изграждат защитни стени и никой на никого не пречи. :) Има ли кой да обясни това на жителите на Хотница?

10

пацо

преди 6 години

До ГЕРБЕР-Ей,тези комунисти,много ги е яд,че хората не ги искат,че не могат да папат,както беше до преди няколко години.Искате пътища-правят се,сега-шум щяло да има,е,ще има,не може да няма,ако се направи на друго място пътя,други ще реват,ако не се направи-нищо не се прави.Само мрънкаме,но това,което причини на българския народ управлението на БКП до 1989 г.,много трудно ще бъде заличено.

9

Павел

преди 6 години

Изобщо не става въпрос за Хемус, а за Русе - Велико Търново... Дори самата авторка не знае за какво пише...

8

Аз

преди 6 години

Като няма пътища- Що НЯМА?- откъснати сме от света, не можем да идем на доктор, децата си трошат колите и не искат да дойдат да ни видят! Като им направят магистрали - Ми много шум бе, не искаме пътища до наше село!

7

Венелин Ненчев

преди 6 години

Авторката Василия Пейчева е чула но не е разбрала -не става дума за магистрала "Хемус" , а за новата магистрала Русе -В.Търново- Габрово- за южна България. Магистрала "Хемус" ще минава на 30 км. от посочените села в статията!

6

Анонимен

преди 6 години

Кака Корни ги е подучила до правят саботажи. Ако все пак направят магистрала и тротил ще им даде и фитил. Ай чиститу 100 години восър !

5

Иван

преди 6 години

Ей *** народ,слаба държава..... че сега на всичкото отгоре и с някакви чужденци трябва да се съобразяваме!!!!!

4

ГЕРБЕР

преди 6 години

Няма проблем , бе ! Какъв е проблема ? Толкова кинти сме "смъкнали" от тия Магистрали , че ако трябва през самото село ще я прекараме ... през двора на някоя къща ще мине ... но ще е там !!! Защото още кинти трябва да "взимаме" от пътищата ... !!!!! Оставете колко са качествени ... по - важното е , че добре "захранихме" банковите си сметки !!! ..... Освен това мачкаме по всички видове избори , начело със ВОЖДА ОТ БАНКЯ !!!!! САМО И ЗАВИНАГИ ГЕРБ ! ... УРА , ДРУГАРИ !!!

3

Анонимен

преди 6 години

Да не се притесняват селяните.Скоро магистралата няма да стигне до Търновско.Поне в близките 20 години.

2

Анонимен

преди 6 години

ми не им прекарвайте път! Може да се събудят!