45

Анонимен

преди 4 години

Пример за подобна схема е адвокатско дружество "Тошев и партньори" София. 40% без ДДС а процента върху изплатеното обещетение от застрахователя + допънителни адвокатски разходи по " делото"

44

Анонимен

преди 6 години

Що за идиотска статия. Адвокати,погребални агенции са виновни за това, че по пътищата на България шофират хора без грам съзнание. Адвокатите и погребалните агенции ли провеждат шофьорски курсове и раздават книжки; те ли са причината за липсата на култура на пътя. Престанете с тези дивашки статии. Имам чувството, че зад тази статия стоят интереси на застрахователи.

43

Анонимен

преди 6 години

Тези пари си се полагат на жертвите, просто без адвокати няма как да си ги получат ..

42

НеАдвокат

преди 6 години

До адвокатТвърде пресилено и надуто!Повечето от клиентите ви могат да пишат, но не могат /нямат време, а не грамотност/ да се запознаят с често променяните, допълвани и пр. закони, понякога дори недобре формулирани. Ако законът е точен, ясен, лаконичен и не се променя всяка година, гражданите ще го знаят и ще могат сами да се ориентират.

41

Dem

преди 6 години

До до DemНе! Това е морално! Неморално е да се възползваш от малцинствата, които няма да получат обезщетението, а ще го вземеш ти. Само защото са неграмотни и "така им се пада". После да недоволстваш, колко са безполезни. Иначе, застрахователите не ги жали!

40

до Dem

преди 6 години

Кое е неморалното адвокати и пострадали да водят дела за обезщетения срещу застрахователите!?!?!?!?!?!?

39

Dem

преди 6 години

Има лек! Ако спре безумното шофиране по пътищата, ще "рухне" бизнеса на тези хора. Много ясно, че търсенето диктува предлагането. Защо се изтъква като схема, като е облечено в закони. Друг е въпросът дали е морално, но в България единственото нещо, което никога не е имало значение е морал.

38

балама

преди 6 години

*** ноу лоши тия бе - искат да вземат пари за застраховка от "бедните" застрахователи.Крайно време е застрахователите да спрат да изплащат всякакви обезщетения и просто да държат вноските на сигурно място.

37

Nex

преди 6 години

Има един ВЛ.Т. Той е царят, вре се навсякъде - по телевизия и новинарски сайтове. Тоя колко пари направи от катастрофи - нямате си и най-бегла представа.

36

Боб

преди 6 години

И аз не виждам схема. Наистина роднините не вземат всички пари но и не инвестират нищо. В края на краищата Застрахователя плаща за услугата за която е нает. Хората на пострадалия вземат някой лев. Друг е въпроса какъв % взема адвоката и до колко морално е това. Но ако го няма адвокат-а, близките на жертвите няма да вземат нищо и от това печели Застрахователя. Също това е пазарна икономика, адвоката се труди и взема % от изкараното т.е. от кадърни адвокати се прави това.

35

анонимен555

преди 6 години

Проблема е в това, че недобросъвестни адвокати прибират по 20 30 40 % и нагоре от обезщетението на хората, а понякога и цялата сума чрез измама. Адекватно е всяка професия да е заплатена, но в нормални граници, а не за сметка на обикновените хора. Държавата просто трябва да регулира това чрез закон!

34

123

преди 6 години

До АнонименКато имаш застраховка плаща застрахователя. Ако нямаш, трябва от джоба даси ги извадиш. Ама то си трябва и акъл.

33

схема?

преди 6 години

Аз не виждам схема, а съвсем нормално прилагане на законите. Ако си виновен-намират те и ПЛАЩАШ! Какво лошо има в това загубилите близък да получат обезщетение? Нали загива баща и децата оставя. Аман от *** журналисти, които търсят под вола теле.

32

the Ghost

преди 6 години

Няма нищо чудно в това. Още преди 20 години на запад се роди т.нар. професия "ловец на линейка". Т.е. стои си един човек в/около спешната помощ и при пристигане на линейка, той е първия човек който проверява причината за пристигането и веднага си предлага адвокатските услуги. Винаги има някой, който да бъде съден и да се прибират едни пари.

31

Дядо Мраз

преди 6 години

Нищо няма да се промени, все пак най-големият от тази схема "съветва"(разбирай се отчита) на най-висшето настоящо ръководство в републиката ни. Демек нищо лично, просто бизнес.

30

Анонимен

преди 6 години

Нали застрахователите напираха ВСИЧКИ да са с гражданска.Е, сега ПЛАЩАЙТЕ, бунаци.

29

Бизнесмен

преди 6 години

Аз знам за близка , къса и топла връзка между някои решаващи органи и застрахователи. Всичко се прави в полза на застрахователите. Дори описаната схема е създадена от тях и се финансира пак от тях. За да е затворен кръгът .

28

Стамат

преди 6 години

В този грешен свят всичко е "бизнес".

27

Анонимен

преди 6 години

Гереберастите станаха милиардери покрай тия катастрофи.Затова и умишлено не правят нищо за да ги предотвратят.

26

Анонимен

преди 6 години

А какво да кажем за политическия дивидент който извличат някои партии от Войната по Пътищата. Спомням си навремето имаше едно предаване Хора Пътища Автомобили.Въобще "грижата за хората" е перверзен бизнес.